Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Fulda

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Fulda

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Fulda? Več mest, ki so znana po gradovi:

O avtorici Patricija

Patricija Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.
Ptuj
30 let
Backpacker

Turistične informacije o mestu Fulda

Raziščite Fulda s FlixBusom

Fulda - Informacije o mestu

Fulda, nemško mesto v osrčju države, leži ob istoimenski reki, med Rhönom in gorami Vogelsberg, v nemški zvezni deželi Hessen. Od glavnega mesta dežele Hessen, Wiesbadna, je oddaljena slabih 150 kilometrov, od evropskega bančnega središča Frankfurt ob Majni pa dobrih 100 kilometrov. Resda gre za majhno mesto v katerem živi le slabih 70 tisoč prebivalcev, a je mesto s svojo bogato zgodovino in baročnimi stavbami kot nalašč za enodnevni izlet.  

FlixBus vas iz Slovenije do Fulde popelje iz Ljubljane, Maribora ali Ptuja, s prestopom v Frankfurtu ali Münchnu.

Odkrijte Fuldo s FlixBusom

Fulda - Znamenitosti

Privoščite si sprehod po mestu in se ustavite v palači Stadtschloss iz začetka 18. stoletja, s pripadajočim čudovitim vrtom, kjer se danes med drugim nahaja tudi policijska postaja.

Nedaleč stran od palače boste naleteli na fuldsko katedralo sv. Odrešenika v čudovitem baročnem slogu, ki velja za simbol mesta. V katedrali se nahaja kripta svetega Bonifacija, ki je leta 744 v Fuldi ustanovil benediktinski samostan. Katedralo si je možno ogledati tudi od znotraj, kjer boste lahko opazili, da so pri opremljanju poskušali z belo notranjostjo kopirati elemente bazilike sv. Petra iz Rima in cerkve sv. Johna Laterana iz Londona.

Zraven katedrale se nahaja tudi cerkev sv. Mihaela, zgrajena v letih 820 do 822 v imenu opata Eigila v predromanskem slogu, v njej pa je še dandanes dobro ohranjena grobnica in rotunda. Prav tako se v neposredni bližini katedrale nahaja mala oaza, vrt poln dalij, ki je najlepši v sredini poletja, ko je sezona cvetenja dalij na vrhuncu. Zraven katedrale najdete tudi muzej, drugi muzej vreden obiska, muzej Vonderau, pa se nahaja na trgu Jesuitenplatz. Vsi ljubitelji gasilstva in gasilske opreme pa zavijte v gasilski muzej Deutsches Feuerwehr, ki ga najdete na naslovu St. Laurentius Strasse 3.

V strogem centru mesta se nahaja stara mestna hiša s pročeljem v predalčni gradnji, načinu gradnje, ki se je razvil iz preproste prazgodovinske gradnje in je prevladoval predvsem v srednji Evropi, na območju severno od Alp in v Angliji. Takoj zraven stare mestne hiše pa se nahaja tudi farna cerkev sv. Blaža.

Tisti, ki se boste odpravili v frančiškanski samostan s cerkvijo Frauenberg boste deležni čudovitega razgleda nad mestom. Vsi tisti, ki pa se boste v mestu zadržali dlje časa se podajte v palačo Fasanerie, ki je od mesta oddaljena dobrih sedem kilometrov proti jugu. Velja za najlepšo baročno palačo nemške zvezne dežele Hessen, obdajajo pa jo gozdovi in urejena polja. Z njeno gradnjo je okoli leta 1770 pričel fuldski princ Abbot von Dalberg, ki si je zaželel rezidenco izven mesta. V času druge svetovne vojne je bila palača močno poškodovana, a so jo pod vodstvom Philippa iz Hessna restavrirali in ji povrnili nekdanjo slavo. Od leta 1972 se v kompleksu nahaja tudi muzej, ki velja za enega najpomembnejših svoje vrste v Nemčiji, z več kot 60 razstavnimi sobi, ki so bogato založene z dobro ohranjenim pohištvom iz 18. in 19. stoletja. V prtljičju muzeja najdemo stalno razstavo porcelana, s porcelanom iz Japonske in Kitajske.

Spoznaj Fuldo zgodbo s FlixBusom

Fulda - Kultura in zgodovina

Leta 744 je učenec sv. Bonifacija, Strumi, ustanovil benediktinski samostan v mestu Fulda, in prav njegova ustanovitev predstavlja glavni razlog za začetek razvoja samega mesta. Kasneje, leta 1752, je mesto postalo celo škofija. Mesto se je sv. Bonifaciju poklonilo z njegovim bronastim kipom, z napisom »Gospodova beseda ostane za vedno«, ki ga najdemo na trgu Bonifatiusplatz in je delo umetnika Wernerja Henschela iz leta 1842. V 18. stoletju je Fuldo doletela preobrazba v baročnem slogu, arhitekt Johann Dientzenhofer je takrat z baročnimi elementi preuredil tako mestni grad kot tudi fuldsko katedralo.

Mesto je imelo vidnejšo vlogo v času hladne vojne, saj so po mestu poimenovali območje med hessenško – turinško mejo in Frankfurtom ob Majni. Po ozemlju znanem pod imenom Fuldska vrzel bi teoretično lahko sovjetske sile s tanki zavzele območje ob reki Ren. Gre za iste koridorje po katerih so se v času poraza pri bitki pri Leipzigu umikali Napoleonovi vojaki.

Raziščite Fulda s FlixBusom

Fulda - Nočno življenje

Mesto obiskovalcem ponuja zadovoljiv spekter restavracij z vsega sveta. Najti je možno italijansko, azijsko, mediteransko, indijsko, ameriško in še kakšno drugo svetovno kuhinjo, mi pa vam priporočamo obisk puba Felsenkeller na Leipziger Strasse 12, kjer vam po zmernih cenah nudijo širok nabor piv ter nemških jedi.

V Fuldi se tekom leta zvrsti lepo število dogodkov in festivalov. Eden bolj posebnih je vsakoletno srečanje lastnikov Ferrarijev. Od leta 2005 se letno v času poletja v Fuldi pred hotelom Esperanto Hall zbere več kot sto Ferrarijev, med katerimi je opaziti tudi redke modele kot so 430 Scuderias, F12 Berlinetta, 599 in Ferrari 458 Speciale. Karavana avtomobilov se od tam poda na vožnjo po okolici ter svoj dan zaključi s škofovim blagoslovom avtomobilov pred fuldsko katedralo.

Vsi tisti, ki pa se boste v mestu mudili v zimskih mesecih, pa vam je od konca meseca novembra do božiča na voljo pohajkovanje po božično-novoletnem sejmu.

Zanimivosti o mestu Fulda

Tovarna porcelana, ki je leta 1764 začela delovati pod okriljem škofa Abbotom Heinrichom von Bibra je bila kmalu po njegovi smrti leta 1789 zaprta, a so porcelanasti izdelki zaradi svoje redkosti in odlične kakovosti še dandanes močno cenjeni med zbiralci porcelana.

Mesto pa je znano tudi po tem, da se je leta 1980 v njem rodil nemški nogometni igralec Sebastian Kehl, ki igra za nemški klub Borussia Dortmund.

Fulda: Tvoje avtobusne postaje

Upoštevaj, da ima Fulda več avtobusnih postaj (2).
Avtobusna vozovnica od 3 €
Število povezav iz Fulda 64
Število avtobusnih postaj v Fulda 2
Država Nemčija