Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko

Na Švedskem se ne počutijo dobro samo losi. FlixBus te ugodno in udobno popelje v domovino Pike Nogavičke in Kalle Blomquist.

Na prijetne poletne dni te na pohodništvo in kampiranje vabi švedska narava z edinstvenimi gozdovi, morji in obalo z drobnimi otočki. Spočij si dušo in uživaj v idili. Toda tudi večja mesta kot so Stockholm, Malmö in Göteborg ponujajo navdušencem nad kulturo in nakupovanjem številne možnosti za kratkočasno raziskovanje.

4 najboljših argumentov, zakaj prebiti počitnice na Švedskem

1. Muzej Vasa v Stockholmu

Muzej Vasa v Stockholmu

Kaj lahko vidiš v muzeju Vasa?

Paradni konj razstave je brez dvoma leta 1628 potopljena bojna ladja Vasa, po kateri je poimenovan tudi muzej. Poleg drugih zanimivih informacij o Vasi najdeš zunaj razstavne hale še štiri muzejske ladje, med njimi tudi ledolomilec.

Kdaj je odprt muzej?

Najbolj obiskan muzej v Skandinaviji je odprt celo leto (razen božiča in novega leta). Od junija do avgusta lahko občuduješ Vaso od 8:30 do 18:00 ure in od septembra do maja od 10:00 do 17:00 ure.

Kako pridem do muzeja?

Muzej je na otoku Djurgården in si deli z nordijskim muzejem tramvajsko postajo (linija 7), tam se ustavi tudi lokalni avtobus linije 67. S podzemne železnice Karlaplan je približno 10 minut hoje čez most Djurgårdsbron.

2. Göteburški otočki

Göteburški otočki

Kakšni otočki?

Za Skandinavijo so značilni mali skalnati otočki, ki so nastali v ledeni dobi in zaznamujejo obalno pokrajino pred Göteborgom. Tam obstajata dve večji skupini otočkov, deljeni na severna in južna otočja, ki vabijo h kopanju, pohodništvu in raziskovanju. Po južnih otokih se ni mogoče voziti z avtom in so dosegljivi samo s trajektom.

Kako pridem do severnega otočija?

Otoki severnih otočij, kot sta Hönö in Björkö, so dosegljivi samo z avtobusi, pa tudi s trajektom. Trajekti pristajajo v Lilla Varholmen, tja prispeš z avtobusno linijo 24 ali z Röd Express.

Kako pridem do južnega otočja?

Tramvajski liniji 9 in 11 ustavita v Saltholmenu. Od tam greš na otoke lahko s trajektom, na primer v Brännö, Vrångö ali Asperö. V visoki sezoni se lahko tudi zgodi, da trajekt pelje do otokov neposredno iz mestnega središča v Göteborgu – najbolje, da se pozanimaš na kraju samem in izkoristi priložnost, ko se prikaže.

3. Muzej na prostem Skansen v Stockholmu

Muzej na prostem Skansen v Stockholmu

Kaj lahko vidiš tukaj?

V najstarejšem muzeju na prostem na svetu, odprt je bil leta 1891, se lahko pozanimaš o predindustrijskem življenju na Švedskem in pri tem v živo doživiš tamkajšnje domorodne živali. V parku je bilo postavljenih 150 tradicionalnih hiš in kmetij iz cele Švedske. Rokodelska dela so predstavljena v tradicionalnih oblačilih, ki na ta način znova zaživijo. Poleg tega si tam lahko ogledaš udomačene in divje skandinavske živali, med njimi lose, rjave medvede in volkove.

Kdaj je odprt muzej na prostem?

Skansen je odprt od 10. ure naprej skoraj celo leto. Toda zlasti pozimi so nekatere hiše zaprte, nekaterih živali pa ni mogoče videti (geslo: zimsko spanje). Zato je vstop pozimi tudi cenejši, manj pa je tudi gneče (glavna sezona je od maja do septembra). Od 24. junija do 31. avgusta je muzej na prostem odprt do 20. ure.

Kje leži Skansen?

Skansen leži na otoku Djurgården in je dosegljiv z avtobusom št. 67 in tramvajsko linijo 7. Pri lepem vremenu ti priporočamo tudi sprehod iz centra mesta prek mostu Djurgårdsbron.

4. Staro mestno jedro Stockholma (Gamla Stan)

Staro mestno jedro Dubrovnika

Kaj najdem tam?

Tlakovci, ozke ulice in hiše s sedlastimi strehami, katerih zgodovina sega v 13. stoletje. Staro mestno jedro Stockholma je v glavnem na otoku Stadsholmen. Tukaj si lahko ogledaš tudi leta 1750 dokončan dvorec. Poleg več muzejev se tam dnevno pred očmi mnogimi turisti dogaja zamenjava straže (ob 12:15 uri, ob nedeljah ob 13:15 uri).

Kaj lahko počnem na v starem mestnem jedru?

Posedaj po majhnih kavarnah in restavracijah, sprehodi se mimo prodajaln s spominki ali pa se udeleži vodenih ogledov starega mestnega jedra. Klasični foto motivi so poleg dvorca med drugim trg Stortorget s pisanimi hišicami, cerkev Sv. Nikolaja in Tyska kyrkan (nemška cerkev). Če nimaš težav s klavstrofobijo, poišči Marten Trotzigs gränd, najožjo ulico v Stockholmu.

Kako pridem do starega mestnega jedra?

„Mesto med mostovi“ je – presenečenje! – dosegljivo prek več mostov. S severne smeri greš lahko po Vasabronu v bližini glavne železniške postaje ali Norrbro, ki te popelje mimo srednjeveškega muzeja. Na jugu greš čez veliko zapornico (Slussen) ali Centralbron, ki poteka prečno čez otok starega mestnega jedra. Nadalje je v starem mestnem jedru postaja podzemne železnice (Gamla Stan).

Zakaj potovati z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključeni

Potuj na Švedsko brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje na Švedskem.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom na Švedsko prihrani, denar pa raje porabi za razburljive kriminalke!