Avtobus do in iz Punat

Spletna stran trenutno ni dosegljiva.

Oglejte si nekaj predlogov spodaj.

image for unavailable city page

Odkrij vse destinacije

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Turistične informacije o mestu Punat

Punat - Informacije o mestu

Punat, drugo največje mesto na otoku Krk, se nahaja na jugovzhodnu otoka v Primorsko - goranski županiji. Razteza se od notranjosti Puntarskega zaliva, kjer je središče mesta, proti naselju Buka, kjer najdemo najnovejši del mesta. 30 kilometrov ga loči od Krškega mostu na severu, od glavnega mesta Krk na zahodu pa slabih 10 km. Mesto, ki je obdano z nasadi oljk je širom regije poznano po odličnem oljčnem olju. Mesto se ponaša tudi z Marino Punat, ki velja za eno od najstarejših pristanišč na Jadranu v sklopu katere deluje tudi ladjedelnica.

Glavna gospodarska panoga mesta je turizem. Punta Debij je glavna mestna plaža, ki jo najdemo na jugu mesta in se ponaša z modro zastavo, ki ponazarja visoko kakovost morja in urejenost plaže. Mesto ponuja tudi dva avtokampa in večji nudistični kamp Konobe. Priporočmo vam tudi obisk plaže v Stari Baški, ki je od mesta Punat oddaljena 9 kilometrov in velja za eno najlepših plaž na otoku Krk. Tudi enodnevni izlet do glavnega mesta na otoku ni slaba ideja, prav tako pa je mesto odlična izhodna točka za izlete do otokov kot so kot so otok Prvić, ki velja za edinstven botaničen in zoološki rezervat ali Goli otok, ki je znan po nekdanjem komunističnem kazenskem taborišču za politične zapornike. Vsekakor si morate vzeti čas za ogled otoka Košljun, kjer najdemo muzej z etnografsko zbirko in bogato zbirko slik, knjig, narodnih noš in redkih rokopisov.

Do Punata se lahko s Flixbusom odpravite iz Ljubljane ali Maribora, s prestopom v Zagrebu.

Punat - Znamenitosti

V mestu najdemo veliko cerkva in verskih zgradb, ki pričajo o veliki vlogi religije po mestu in v njegovi bližnji okolici. Cerkev sv. Trojice je župnijska cerkev že od leta 1853. Cerkev iz 18. stoletja je bila razširjenja dvakrat, njen osrednji oltar pa velja za enega najlepših baročnih oltarjev na širšem območju in je delo kiparja in meniha Paulusa Riedla. Ob obisku bodite še posebej pozorni na skulpturo, ki je delo tirolskih rezbarjev iz 16. stoletja in ponazarja Devico Marijo s sv. Ano in Jezusa.
Na Novem trgu najdemo Cerkev sv. Roka iz leta 1855 s čudovito notranjostjo, ki je delo domačega umetnika Valentina Petrovčića. Po ljudski legendi naj bi cerkev zgradili zato ker se je v času kolere prebivalcu prikazal sv. Rok in mu povedal, da bo kolera iz mesta izginila, če mu zgradijo cerkev.
Na Buki najdemo cerkev sv. Nikolaja, zaščitnika pomorščakov, zgrajeno leta 1911, v bližini današnjega hotela Park pa cerkev sv. Andreja, iz 16. stoletja, ki je bila tudi prva župnijska cerkev okoli katere je bilo tudi prvo pokopališče v Punatu.
Vsi zgodovinski navdušenci pa lahko na območju Male Krase najdete arheološke ostanke iz časa Rimljanov, tam pa se nahajajo tudi ostanki kapele sv. Jurija.
V neposredni bližini mesta najdemo cerkev sv. Donata iz 9. stoletja, zidano v bizantinskem slogu. V času obeh vojn je bila poškodovana, zato so v 20. stoletju začeli z rekonstrukcijo, ki pa še ni popolnoma dokončana. Cerkev je prav posebne oblike, zgrajena je iz kupole nad centralnim prostorom in dveh polkrožnih apsid.

Punat - Kultura in zgodovina

.Mesto Punat je bilo, tako kot celoten otok Krk poseljeno že v prazgodovini, ko naj bi na tem območju živeli Libruni, ki so se ukvarjali s kmetijstvom, živinorejo, ribiško-trgovsko plovbo in piratstvom. Kasneje so jih pokorili Rimljani, in pod njihovo oblastjo so ostali vse do razpada Rimskega imperija. Mesto se v pisnih virih prvič omenja leta 1377, lokalna legenda pa pravi, da izhaja iz latinske besede »Pons« oziroma po italijansko »Ponte«, kar pomeni most, saj naj bi v času Rimljanov most povezoval mesto Punat z mestom Krk.

Punat - Nočno življenje

Vsi željni zabave in plesa lahko, ko se spusti noč obiščete Onyx Nigth Club ali Beach Club Medane, še več klubov pa boste našli v mestu Krk.

Mesto Punat skozi leto organizira tudi veliko dogodkov in festivalov. V maju organizirajo kulinarični dogodek Dnevi jagnjetine in vina, pravo poletno dogajanje pa se začne z mednarodno jadralsko regato Croatia Cup, ki jo že 20 let zapored izvajajo vsak konec maja. V poletnem času je za ljubitelje umetnosti odprta galerija Toš. Prav tako pa za vse željne zabave ne manjka pestrega koncertnega dogajanja na rivieri. Nekaj posebnega so koncerti tradicionalne glasbe na otočku Košljun. Udeležite se lahko festivala folklore, za vse ljubitelje kolesarjenja pa organizirajo kolesarsko dirko. Vsi tisti, ki vam je blizu alternativna glasba, se lahko v mesecu avgustu podate na festival Velvet. V juliju organizirajo tradicionalni dogodek Puntske noči. Nekaj posebnega pa je tudi Podvodni fotografski maraton, mednarodno tekmovanje v podvodni fotografiji, ki ga organizirajo od leta 2016.

Zanimivosti o mestu Punat

Otok Košljun v zalivu Puntarske drage se ponaša z bogato zgodovino. Na otočku, kamor se je obvezno odpraviti na izlet najdemo frančiškanski samostan iz 11. stoletja, cerkev Marijinega oznanenja s sliko »Raj, vice, pekel« umetnika Francesca Ughettija ter kapelo sv. Bernardina z verskim muzejem. V samostanu si lahko ogledamo bogate zbirke, ki so jih tekom življenja na otoku zbrali in uredili menihi. Obsežna etnografska zbirka hrani vse od narodnih noš do tipičnega orodja in delovnih predmetov krških ribičev in kmetov. Nekaj posebnega je balmaziran primerek jagnjeta z enim očesom, ki pa je le eden od edinstvenih živalskih primerkov. V samostanu najdemo tudi knjižnico, ki vsebuje več kot 30 tisoč knjižnih naslovov, tudi Ptolomejev atlas, tiskan leta 1511 v Benetkah in je eden od le treh ohranjenih.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti