Avtobus do in iz München

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v München

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu München

München - Informacije o mestu

Se sprašuješ kako planirati obisk Bavarske prestolnice? Munchen je 1,4 milijonsko mesto, kjer imaš na voljo nešteto prireditev in znamenitosti. Naj bo to preživet večer v legendarnem Hofbräuhaus, ki velja za eno bolj znanih pivnic (oz.pivskih dvoran) v mestu, sprehod po Marienplatz-u, obisk katedrale Svetega Petra... Avtobus do Munchena te bo pustil v centru mesta, ki je v neposredni bližini železniške postaje in številnih mestnih znamenitostih. Munchen je priljubljena turistična destinacija v vseh letnih časih; pozimi privablja ljubitelje smučanja in obiskovalce Alp, poletje je kot nalašč za kopanje v jezeru in reki Isar, hlajenje v gorah in naravi, pomlad zaradi prelepih parkov in vrtov, ki dajo poseben čar mestu in jeseni zaradi znanega pivskega festivala-Oktoberfesta. Ko prispeš z avtobusom v Munchen, si privošči presto ali tradicionalno belo klobaso v bavarskem pivskem vrtu, ob najbolj tradicionlani bavarski pijači seveda.

München - Znamenitosti

Središče mesta oz. glavni trg v mestu se imenuje Marienplatz ali Marijin trg, na njem boš videl mestno hišo, kjer se zbira ogromno ljudi, okrog njega pa se vije veliko ulic, vse do Karlovega trga (Karlsdplatz), ki so idealne za nakupovanje. Na njem se nahaja mestna hiša, najbolj prepoznavna atrakcija mesta. Trikrat dnevno (11:00, 12:00, 17:00) zvonovi cerkve zaigrajo posebno melodijo in hkrati se okrog ure zavrtijo figurice, ki predsatavljajo zgodovino Munchena. Povzpni se na cerkev Sv.Petra, premagaj vseh 306 ozkih stopnic in uživaj neverjeten razgled na mesto. Sprehodi se mimo številnih vodnjakov, najbolj znan je Ribji vodnjak, znane tržnice Viktualienmarkt, kjer lahko kupiš tudi kakšen spominek. Prednost mesta je, da so glavne znamenitosti Munchena skoncentrirane v samem jedru in tako dosegljive peš. Si nogometni navdušenec? Obišči stadion imenovan Allianz Arena in si oglej nogometno tekmo domačega kluba FC Bayern München. Polega tega pa ne izpusti sprehoda po enem izmed sončnih parkov. Vzami podzemno (U-bahn) in se odpelji do English Garten-a ali OlympiaPark-a, ki imata v sončnem vremenu prav poseben čar. V parku je tudi pivski vrt, kjer si lahko privoščiš pravo bavarsko tradicijo- vrč piva, belo klobaso ali presto. V kolikor si ljubitelj avtomobilizma in BMW znamke, ti priporočamo BMW muzej, ki je prava paša za oči.

München - Kultura in zgodovina

Mesto Munchen je poznano po tradicionalni bavarski kulturi, prestolnica Bavarske pa je postalo je že leta 1806. V kolikor obiščeš okrožje mesta Lehel, boš dobil vtis o življenju pred stoletji. Ohranjene so številne cerkve iz obdobja resenance in drugih arhitejkturnih slogov iz preteklosti. V kolikor si želiš ogledati prestižne in mednarodno priznane umetniške zbirke, velja Munchen za mesto kulture. Priporočamo ti Alte in Neue Pinakothek, kot dva najbolj znana. Poleg tega tudi "Das Haus der Kunst", ki dobesedno pomeni hiša umetnosti, muzej egipčanske umetnosti in ostali muzeji prav tako. Poleg tega je tukaj še nekaj ostalih znamenitosti, kot so operna hiša, gledališče, Kammerspiele, Volkstheater...

München - Nočno življenje

Ne le Oktoberfest, festival piva ki se odvija v mesecu septembru in oktorbu, toda Munchen je živahno mesto vse mesece v letu. V kolikor bi rad preživel večer v bavarskem slogu, obišči znan "Hofbräuhaus" ali morda "Löwenbräukeller, ki se nahaja v središču mesta. Bi si želel poskusiti kaj drugega, kot le pivo? »Couch Club« se ponaša kar s 130 vrstami gina, vrednih odkritja. Na voljo pa imaš veliko barovm klubov, predvsem v okolici Odeonsplatz-a ali Sendlinger Tor-ja, oba dosegljiva s podzemno, tramvajem ali avtobusom. Nočni prevoz naj te ne skrbi, saj med vikendi delujejo tudi nočni avtobusi. Kaj še čakaš, obišči klub P1, Milchbar (priljubljen med študenti) ali klub Pacha. Odpravi se z avtobusom do Munchena in doživi nočno življenje bavarske prestolnice!

Zanimivosti o mestu München

Avtobusno potovanje v München lahko predstavlja zanimivo preživet vikend, spoznavnaje nove kulture, sproščujoče preživete dneve ali obisk enega izmed mnogih festivalov. Obisk Opera Festivala (ali Tanzwerkstatt Europa), filmskega festivala, Tollwood festivala ali enega izmed mnogih festivalov piva. Ne samo jeseni, ko je na sporedu znameniti Oktoberfest, vendar jih Bavarčani radi praznujejo celo leto. V zimskih mesecih je Božična tržnica zares pravljična, tukaj so še Winter Tollwood, Streetlife Fetsival, Maidult, Ostermarsch. Obišči jih, spoznaj nove ljudi, nove prijatelje, kulturo, s FlixBusom do Muchena in naprej! Evropa te čaka.

Okolica mesta - München

Munchen se nahaja v bližini nemških in avstrijskih Alp, kar pomeni, da bo že samo potovanje do mesta prava paša za oči. Enodnevni izlet, smučanje, pohod v gore, obisk bližnjih jezer... V okolici mesta se nahaja grad Neuschwanstein, ki je bil za javnost dostopen le nekaj tednov po smrti bavarsega kralja Ludvika II. Turistična atrakcija, s pogledom na Alpe, jezera in prepoznavna lokacija s snemanja muzikala »Chitty Chitty Bang Bang«.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti