Družbeno odgovorno in okolju prijazno podjetje

Varovanje okolja s FlixBus avtobusi, potuj zeleno

V letu 2016 tvoje prispevke za kompenzacijo uporabljamo, kot sledi

Z okoljskim prispevkom v letu 2016 podpiramo projekt za pridobivanje vetrne energije na karibskem otoku Aruba. S tem financiramo gradnjo in vzdrževanje vetrnic, ki predstavljajo alternativo in trajnostni vir energije. Vetrni park na otoku je pomemben pionirski projekt na področju rabe regionalnih, obnovljivih virov energije za celotno karibsko otočje. Investicija v vetrno energijo izboljšuje nacionalno varnost glede oskrbe z energijo, prispeva k globalnemu varovanju podnebja in spodbuja razvoj trajnostnih načinov pridobivanja energije. Projekt poleg varovanja okolja prinaša dragocen prispevek tudi tamkajšnjim prebivalcem:

  • Večja neodvisnost od tujih virov energije zaradi krepitve samooskrbe v regiji
  • Krepitev lokalnega gospodarstva z ustvarjanjem novih delovnih mest pri gradnji, obratovanju in vzdrževanju sistemov
  • Spodbujanje regionalne infrastrukture kot posledica projekta za pridobivanje vetrne energije
  • Izboljšanje kakovosti lokalnega zraka zaradi preprečevanja izpustov škodljivih snovi, ki so doslej nastajale zaradi pridobivanja električne energije iz fosilnih virov energije
Potuj zeleno in bodi družbeno odgovoren - FlixBus

Potuj zeleno! Okolju prijaznejše ...

FlixBus avtobusi so v praksi dokazano učinkoviti v smislu porabe goriva in oddajajo izredno majhno količino toplogrednih plinov. Seveda je zelo težko potovati brez kakršnih koli izpustov CO2, pa naj bo avtobus še tako okolju prijazen, zato v sodelovanju s podjetjem ClimatePartner vsakemu našemu potniku nudimo možnost, da med rezervacijo izravna učinek svojega potovanja s FlixBusom na podnebje. Na osnovi načela sistema za trgovanje s pravicami do emisije toplogrednih plinov ti dajemo možnost, da med postopkom rezervacije prostovoljno prispevaš k ohranjanju okolja, pri čemer se tvoj prispevek vloži v potrjen projekt varovanja okolja in izravna ustrezno količino izpustov CO2.

FlixBus je druzbeno odgovorno avtobusno podjetje

Tvoj prispevek k ogljični izravnavi – kako to deluje

Med postopkom svoje rezervacije v FlixBusovi spletni trgovini z vozovnicami po izbiri želenega avtobusnega potovanja po Evropi preprosto obkljukaj ClimatePartnerjevo polje „nadomestilo CO2“. Izpusti CO2, ki se proizvedejo na tvojem potovanju, se nato izračunajo na osnovi trajanja in dolžine tvojega potovanja. Izračunan znesek se nato samodejno doda ceni tvoje vozovnice. Tvoj okoljski prispevek znaša približno 1–3 % prvotne cene tvojega potovanja. Tvojo donacijo bomo vložili v potrjen projekt varovanja okolja skladno z mednarodnimi okoljskimi standardi. Po rezervaciji ti bomo poslali potrdilo o tvojem plačilu ogljične izravnave in podrobnosti o podprtem projektu varovanja okolja.