Avtobus do in iz Dunaj

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Dunaj

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Dunaj

Dunaj - Informacije o mestu

Mesto Dunaj, ki leži ob reki Donava, je urbano mesto s pridihom nostalgije. Ko tvoj avtobus prispe na Dunaj, ti priporočamo, da si narediš načrt v enih od tradicionalnih avstijskih kavarn, kjer si privoščiš Sachar torto. Tako boš imel dovolj moči za intenziven ogled vseh znamenitosti. Ena izmed največjih znamenitosti je »Hofburg bis Stephansdom«, kjer je razgled iz južnega stolpa naravnost osupljiv. V kolikor si na Dunaju zaradi nakupovanja, si preglej našo stran »Nasveti za potovanje« - Nakupovanje.

Dunaj - Znamenitosti

Eno od največjih priporočil je, da vzameš avtobus za Dunaj in znamenitosti mesta ogledate spočiti, brez naporne vožnje. Zagotovo nepogrešljiv je obisk dveh izmed najlepših baročnih dvorcev v Evropi, to sta palači Belvedere in Schönbrunn. Notranjost slednje je bogato opremljen in ustvarja vtis razkošnega življenja družine Kaiser, ki je tu prebivala zadnja stoletja. V velikem grajskem parku ne boš mogel obiti impresivnih vodnjakov, rimskih ruševin in najstarejšega živalskega parka na svetu - Schoenbrunn Zoo. Čeprav v Avstriji, lahko najdeš tudi špansko jahalno šolo, katera zgodovina sega davno nazaj kar pomeni, da ti bo avtobusni prevoz do Dunaja in ogled tega prečudovitega mesta ostal v spominu. Če bi si želel v živo videti konje lipicance, njihovo urjenje in to neverjetno umetnost, obišči Hofburg.

Dunaj - Kultura in zgodovina

Mesto ima bogato kulturo in veliko možnosti za udeležbo le-teh. Najpomembnejša je Dunajska državna opera, ki je sedež svetovno znanih opernih in baletnih predstav, orkestrov in ostalih izvedb. Stavba sama je vredna ogleda zaradi njene arhitekture in tudi zato, saj so največji svetovni skladatelji kot so Mozart, Brahms in drugi preživeli veliko število svojih dni. Dunajsko gledališče imenovano Burghteater je prav tako zelo znano in velja za eno najbolj prestižnih. Najdeš ga nasproti mestne hiše. V mestu je veliko muzejev, ki ponujajo vpogled v življenje Elizabete Bavarske, avstrijske cesarice poznane pod nadimkom »Sissi« in nekaj bolj sodobnih, ki prikazujejo življenje znanega avstrinjskega pevca, pod imenom Falco.

Dunaj - Nočno življenje

Si želiš doživeti klub sceno na drugačen način, v klubih nastalih v 90tih letih? »Das Flex« je eden izmed največjih in najbolj znanih klubov in idealena destinacija za zabavo do jutra. Če si nočna ptica, ki rada preživi noč na mirennejši način, Dunaj ponuja veliko lounge barov s sproščujočo atmosfero. Za poletne mesece priporočamo obisk bara »Café Leopold«, ki se nahaja v »Museumquartier« četrti, eni najbolj poznanih po disco in trance glasbi.

Zanimivosti o mestu Dunaj

Avstrijska prestolnica ni le mesto poznano po kulturi, vendar je Dunaj tudi športno mesto, kjer je plavanje priljubljen šport. V kolikor si želiš preživeti športni vikend na Dunaju, imaš možnost izbire med zunanjimi in notranjimi bazeni. Poleg tega se vsako leto odvija dunajski maraton, kjer tekaška proga poteka čez center mesta. Sprehodi se po parku, uživaj v zelenih površinah, ki pokrivajo kar polovico mesta. To je eden od razlogov, ki uvršča Dunaj med mesta z najvišjo kakovostjo življenja. V parkih boš zasledil posameznike, ki hodijo po vrvi (slackline), mimoidoče tekače in tiste, ki se sproščajo, uživajo v pikniku. To je bilo le nekaj idej, kako lahko preživiš prosti čas na Dunaju.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti