Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Bordeaux

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Bordeaux

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Bordeaux? Več mest, ki so znana po arhitektura:

O avtorici Katja

Katja Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.
Kopra
29 let
Pustolovka z ročno prtljago

Turistične informacije o mestu Bordeaux

Bordeaux - Splošne informacije o mestu

Kdo še ni slišal za vino iz »Bordoja«? Ko omenimo Bordeaux (izgovorimo »bordo«), se takoj spomnimo na to žlahtno pijačo, saj je tista, ki je naredila mesto znano po vsem svetu. Poleg tega velja omeniti, da mesto gosti tudi največji sejem vina – Vinexpo. Bordeaux je glavno mesto pokrajine Akvitanije in departmaja Gironde. Mesto je razdeljeno na 8 območij, kjer se vije prijetna oceanska klima, zato je vsak dan primeren za obisk tega krasnega mesta. Nahaja se na zahodnem delu Francije, tik ob morju. Mesto je prava poslastica za vse okuse. Poznano po svojih številnih muzejih in spomenikih, najdaljši nakupovalni ulici v Franciji, romantični promenadi ob reki Garone, številnim vinogradom v okolici mesta, ki ponujajo gastronomske in vinske užitke. Bordeaux je pogosto označen kot "biser Akvitanije", saj ima izredno arhitekturo. Del mesta poimenobvan »Port de la Lune« je že dobrih 10 let na UNESCOvem seznamu svetovne kulturne dediščine. Mesto je bilo v zadnjem desetletju še dodatno prenovljeno in je lepše kot kadarkoli prej. Idealna priložnost, da Bordeaux obiščete z avtobusom.

Bordeaux – Znamenitosti

Šesto največje francosko mesto ima veliko turističnih znamenitosti. Ko boste prišli v mesto boste najprej zagledali več mostov, ki povezujejo mesto. Ob reki, blizu trga Place de la Bourse se nahaja t.i. vodneo ogledalo oz. »miroir d' eau«. Tla prekriva 2 cm vode, v njenem odsevu pa seizmenjujejo oblaki, megla in sonce. Zanimiv prizor, kjer vidite tudi okoliške stavbe in Narodni muzezj. Sprehodite se ob obali reke, na Les Quais, kjer lahko pogled na mesto in njene mostove uživate tudi v vožnji s trajektom. Eden najbolj znanih in največjih mostov je Aquitaine Bridge, ki  je idealen za kak selfie ali fotografijo s prijatelji. Drugi most je dvižni most in je visok kar 53m. Jacques Chaban – Delmas omogoča potniškim in drugim ladjam nemoten dostop po reki in to, da se zasidrajo tik ob obali, blizu trga »Quinconces«. Med sprehodom ob obali boste zagotovo videli La Victoire, ki je poznan kot stateška točka mesta. Gre se za zgodovinski spomenik, kjer se danes zbiramo mladi. Nedaleč od spomenika so tudi številni bari, kjer se odvija živahno nočno življenje. Sprehod nadaljujete vse do trga Gambetta, ki se nahaja v bolj bogatem in razkošnem delu mesta, zato tudi nosi ime trg "Little Paris". Tukaj boste našli boljše restavracije, hotele in trgovine. Severno od trga se nahajajo krasni parki z vrtovi (Jardin Publique) idealni za piknik in sprostitev. Pot nadaljujete do trga Quinconces, kjer stoji spomenik Girondins z vodnjakom. Tukaj so se v preteklosti, v času francoske revolucije zbirali meščanski poslanci državnega zbora. Bordeaux je dom tudi eni največjih knjižnjic v Franciji po imenu Meriadeck. Si želite predah od vseh znamenitosti?  Vsi modni navdušenci in željni nakupovanja boste našli raj na ulici St. Catherine, kjer se vije kilometer trgovin, primernih za vsak žep. Poleg tega je tukaj še krasen botanični vrt Bordeaux, ki je idealen za raziskovanje po številnih poteh, kot tudi posedanje in uživanje v miru. Vrt obstaja že od leta 1855 in danes gosti razne delanice za otroke in odrasle, možen je tudi vodeni ogled po njem. Vrtovi so odprti spomladi in poleti, vse do konca oktobra. Poleg tega so v okolici mesta še naslednji vrtovi: Jardin botanique de Bordeaux, Jardin botanique de la Bastide in La Maison des Chameaux.

Bordeaux - Zgodovina in kultura

Bordeaux je postalo glavno mesto Akvitanije v 3.stoletju, ko so dobili svoje prvo obzidje. V 5. stoletju je sledilo več vdoroov: od Vandalov, Frankov so Vizigotov. Kasneje do mesto vodili arabci, normani in navsezadnje angleži. V 15.stoletju navsezadnje francozi zmagajo bitko pri Castilionu in tako prevzamejo oblast. Med francosko revolucijo je mesto trpelo, saj jim je bila ukinjena trgovina preko Atlantika; po tem pa je mesto ponovno postalo pomembno pristanišče. Po francoski revoluciji se je razvila močna industrija, ki je vodila gospodarstvo. Bogata zgodovina je danes izražena v številskih spomenikih in zgradbah. Tudi pri kulturi je pustila posebni pečat. Mesto gosti več muzejev, med njimi sta 2 največja, kjer priporočamo ogled. Prvi je Musee D'Art contemporain, kjer so razstavljena moderna dela in instalacie. Vsebina se redno menjuje, brezplačno pa si ga lahko ogledate vsako prvo nedeljo v mesecu. Cena vstopnice je sicer okrog 5eur. Drugi osupljiv muzej je Musee D'Aquitaine, ki razstavlja zgodovinske spomenike od več kot 25.000 let nazaj. Odprt je vsak dan in omogča prost vstop, le za posamezne začasne razstave je vstopnina okrog 5eur.

Bordeaux - Nočno življenje

Bordeaux ponuja veliko možnosti pestrega nočnega življenja. Če želite za začetek obiskati restavracijo, je izbira zelo eksotična in etnična. Zelo dobra, vendar ne-francoska je tajska veriga hrane »pitaya«, kot tudi italijanska picerija »Chez Peppone«. Vendar kaj boljšega, kot pokusiti tipično francosko hrano v enem izmed številnih bistrojev. Priporočamo obisk Bistrot Regent-a, širok izbor francoskih vin pa imate v CIVB baru. Ne pozabite, da boste v Franciji in domačem Bordeaux-u pili dobro vino po ugodni ceni, primerljivo z 10xkratnikom v Sloveniji.

Poleg tega so tukaj številni bari, kot je naprimer star-retro cocktail bar L’Alchimiste, Le Verre Ô Vin idealen bar za degustacijo vin, The Houses of Parliament za ljubitelje piva oz »pint-ov«. Sedaj, ko imate poln želodec ste pripravljeni na nepozabno zabavo? Eden večjih klubov v celi državi je klub La Plage, ki združuje najmanj 5 nočnih klubov v enem, na kar 7.000 m2 plesišč. Večina nočnih klubov se nahaja na delu Quais, v bližini železniške postaje, na zahodni strani. Izbor glasbe je pester, od rocka do elektronskih hitrejših ritmov. Poznani  klubi so tudi »Le 21«, »La Cale Ocho« in »Le Bistrot Discothèque«. Vstop v večino klubov je plačljiv, vendar pozor, da pri vstopu ne boste preveč vinjeni, saj boste noč preživeli ob gledanju v nebo.

Bordeaux: Tvoje avtobusne postaje

Upoštevaj, da ima Bordeaux več avtobusnih postaj (3).
Avtobusna vozovnica od 0,99 €
Število povezav iz Bordeaux 171
Število avtobusnih postaj v Bordeaux 3
Država Francija