Avtobus do in iz Oslo

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Oslo

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Oslo (Busterminalen Galleriet)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Oslo: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

24

Število avtobusnih postaj

1

Država

Norveška

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Oslo

Oslo - Informacije o mestu

Oslo je bogato mesto, polno kulturne dediščine in naravnih danosti, kjer živijo zelo zanimivi prebivalci. Zdrav način življenja in skrb za okolje je del vsakdana večine norvežanov. Oslo je glavno mesto Norveške in eno najbolj zelenih mest na svetu. Ima pol milijona prebivalcev, kar predstavlja le 11% celotnega prebivalstva celotne države. Mesto je bogato naravnih znamenitosti in magične narave, kot tudi kulturno-zgodovinskih spomenikov. Mesto je »must-see« za vse ljubitelje zelenih površin, od fjordov, hribov, do parkov in vodnatih območij. Oslo leži na severnem delu fjorda, obdaja ga kar 40 otokov in 343 jezer. Idelano za sproščujoč oddih, kot tudi aktivne počitnice, saj se blizu mesta nahaja tudi svetovno znano smučarsko središče Holmenkollen. Zanimivo mesto je vsekakor vredno ogleda. Do Osla se lahko iz Nemčije ali drugih držav odpravite tudi z nizkocenovnim FlixBus avtobusom in tako prihranite kak evro za tamkajšnje nakupovanje.

Oslo - Znamenitosti

Čeprav je mesto po prebivalcih majhno, pa le-to po površini zavzema velik kopenski del, poln parkov in jezer. Največje med njimi je jezero Maridalsvannet, ki ima izreden pomen tudi zaradi zagotavljanja pitne vode za večino dela mesta. Poleg jezera seveda ne gre pozabiti lepote fjordov. Najbolj znani so Gressholmen, Hovedøya, Bleikøya, Lindøya in Nakholmen. Nujno si morate ogledati tudi Park Vigeland, imenovan po znamenitem kiparju Gustavu Vigelandu. V njem se nahaja 192 kipov v naravni velikosti, ki izražajo človeka, njegove odnose in razmerja do drugih ljudi. V kolikor boste potrebovali odmor oz. si zaželeli piknik na prostem, obiščite Park Frogner. Lahko se le sprehodite, okrepčate ali občudujete več kot 150 vrst rož. Park Frogner je del prej omenjenega parka Vigeland. Če se dotaknemo kulturno-zgodovinskih znamenitosti, obiščite Operno hišo Oslo, ki je posebna zaradi futurističnega izgleda stavbe. Opera je novejša zgradba, zgrajena leta 2007. Podobna kulturna znamenitost je Dom norveškega baleta in opere, ki se razpostrira na skoraj 40.000m2 in ima kar 1100 sob. Seveda ne smete prezreti Kraljeve palače, do koder vodi najbolj znana ulica v mestu. Ime ima po tedanjem kralju Karl Johanu, ki je palačo gradil celh 23 let. Če nadaljujete pot po ulici, boste prišli do univerze, državnega parlamenta in navsezadnje železniške postaje. V kolikor si želite drugačne popestritve, pojdite do zabaviščnega parka Tusen Fryd, kjer so na voljo številne možnosti za zabavo. Igre, atrakcije, poleg tega trgovine, bari in restavracije.

Oslo - Kultura in zgodovina

Oslo je bilo ustanovljeno že pred letom 1000, vendar po arheololških odkritjih je glavno besedo imel kralj Harald Hårdråde, ki je leta 1048 mesto ustanovil. Izvor imena ostaja še danes uganka in se je tudi večkrat spremenilo. V 19.stoletju je bilo mestu ime Kristiania, izvorno ime pa so mestu vrnili šele leta 1924. Tekom zgodovine mesto ni vedno uživalo avtoritete in pomembnosti. V 14.stoletju, ko je Norveška veljala za šibkejši člen do Danske, je Oslo bilo le administrativno središče. Mesto je postalo prava prestolnica leta 1814, ko so ukinili zvezo z Norveško. Po tem letu se je mesto začelo razvijati in rasti. V 10.stoletju je bilo tako zgrajenih veliko pomembnih zgradb, od parlamenta, univerze, gledališčša, do kraljeve palačae in borze. Danes lahko večino zgodovine doživite v številnih muzejih. Eno najstarejših kulturnih območij je Bygdoy Peninsula. Tukaj boste našli različne muzeje. Najbolj znana sta »Kon-Tiki« in Muzej vikinših ladij. Poleg le-teh ima Oslo, kot znamenito obmorsko mesto, seveda tudi svoj Muzej polarnih ladij. V muzeju si lahko ogledate razne posnetke ekspedicij na Arktiko, laje in nujne predmete za preživetje.
Danes norvežani kulturo obeležujejo tudi s številnimi festivali in prazniki. 17.maja se tako odvija »Ustanovitveni dan«, ko celotna Norveška praznuje osamosvojitev. Ta dan je celotno mesto na nogah, saj se odvija tudi parada, ki poteka mimo Kraljevske palače. Poznane so tudi športne Igre Bislett, ki imajo skoraj že 100 letno tradicijo in vsako leto mesto obarvajo s športnim duhom.

Poleg tega so tukaj še glasbeni festivali. Lesni festival se odvija v gozdovih Osla in vsako leto gosti znana imena glasbe, kot so npr: Sting, Tom Petty & The Heartbreakers in Lenny Kravitz.

Festival Øya je prav tako zelo znan festival komercialne glasbe na Norveškem. Za ljubitelje jazz in blues glasbe je tu Oslo Jazz Festival, ki se dogaja v mesecu avgustu. Brezplačni in izredno zanimiv je glasbeni festival, ki se odvija v gozdovih. Namenjen je celotnim družinam in nosi ime Granittrock. Navsezadnje je tu dogodek, ki združuje norveške popotnike. Fortellerhuset se odvija v mesecu maju, kjer je moč slišati zanimive pripovedi in potopise za odrasle in otroke.

Oslo - Nočno življenje

Ste ljubitelji morske hrane? Potem je Oslo prava destinacija za vas. Ena boljših in cenovno dostopnih restavracij v mestu je Tjuvholmen Sjømagasin, ki se nahaja tik ob vodi. Na vhodu je akvarij, kjer izberite svojega jastoga ali drugo ribo in se prepustite presenečenju izpod rok kuharskih mojstrov. Po večerji vam bo najbrž pasal cocktail in okus nočnega življenja v Oslu. Mesto ponuja kar nekaj izbire, vendar vas moramo opozoriti da so cene alkoholnih pijač nekoliko višje (oz.najvišje) v Evropi. Bar, ki je nam najbolj všeč je Factory, kjer vsak vikend gostujejo lokalni DJ-ji. Če ste v razpoloženju za bolj mirno noč ali le dober začetek noči z nekaj koktajli, je Perla kraj za vas. Nahaja se le nekaj ulic stran od samega centra mesta. V kolikor si želite club scene, priporočamo nočni klub Blå. Klub ponuja mešanico različne glasbe, od inde, rock, jazz glasbe in navsezadnje elektronike. Obiskovalci teh klubov so domačini kot tujci. Vsekakor boste v Oslu priča ljudem, ki zelo dobro govorijo angleško in vas lahko včasih zavede, da goorite s tujcem, ko se v resnici pogovarjate z domačinom. Oslo je je res prijetno mesto, ki ponuja vse. Od prečudovite narave, do bogate kulture in navsezadnje življenja podnevi in ponoči.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti