Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Z avtobusom na dolge razdalje na Dansko

Zakaj naslednjih kratkih počitnic ne prebiješ na severu? S FlixBusom lahko cenovno ugodno in udobno potuješ na Dansko.

Jutlandija in okoliški otoki so vsekakor vedno vredni obiska. Poleti te peščene plaže na dolgih obalnih območjih vabijo h kopanju in jadranju. V notranjosti dežele najdeš mir in sprostitev v Danskih edinstvenih gozdovih in pokrajinah. Ali pa se ob slastnem Smørrebrødu prepustiš navdušenju nad razburljivo arhitekturo v mestih, kot sta Kopenhagen in Aarhus. Nič čudnega, da Dance vedno izberejo za najsrečnejše ljudi na svetu.

4 najboljših argumentov, zakaj prebiti počitnice na Danskem

1. Aarhus je evropska prestolnica kulture za leto 2017

Aarhus je evropska prestolnica kulture

Kaj lahko vidiš v Aarhusu?

Pristaniško mesto Aarhus, ki leži neposredno na Kattegatu, si letos deli naslov prestolnice kulture s ciprškim Paphosom. V drugem največjem mestu na Danskem so najrazličnejši muzeji in kulturne ustanove, ki upravičujejo to odločitev, npr. muzej na prostem Den Gamle By, muzej Moesgaard in umetnostni muzej ARoS.

Kaj je muzej Moesgaard?

V muzeju Moesgaard so razstavljene številne najdbe iz kamene dobe vse do časov vikingov. Poleg tega je mogoče na območju raziskati več stavb v stilu iz časa vikingov. Muzej je odprt od torka do nedelje od 10. do 20. ure (ob sredah se zapre ob 17. uri) vstopnina za odrasle pa znaša 140 danskih kron. Ob nekaterih praznikih je muzej Moesgaard odpt tudi ob ponedeljkih. Muzej leži južno od centra mesta v okrožju Højbjerg.

Kaj lahko vidim v muzeju na prostem Den Gamle By?

Na lokaciji najdeš več kot 75 zgodovinskih danskih stavb iz 16. do 20. stoletja. Po večini se lahko sprehodiš in v njih najdeš takratno pohištvo ali razstave. Poleg tega si lahko v eni od mestnih četrti ogledaš stil 70-ih let. Muzej je odprt skoraj celo leto, toda glede na vreme z različnimi odpiralnimi časi in cenami vstopnic, ki si jih lahko ogledaš na spletnem mestu muzeja.

2. Tivoli v Kopenhagnu

Tivoli v Kopenhagnu

Kaj je Tivoli?

Tivoli je znan zabaviščni park sredi centra Kopenhagna, le nekaj metrov od mestne hiše. Tukaj najdeš številne <em>vlake smrti</em>, npr. tobogane iz leta 1914.

Wo finde ich weitere Informationen?

Več informacij o parku in katere vlake smrti ti priporočamo, najdeš na naši spletni strani Najboljši zabaviščni parki v Evropi.

Kdaj je odprt park in koliko stane vstop?

V glavni sezoni od začetka aprila do konca septembra praviloma lahko vstopiš v park za 110–120 danskih kron, vendar v tem niso všteti stroški katerih koli prevozov. Park je zvečer zelo dolgo odprt, od nedelje do četrtka od 11. do 23. ure, ob petkih in sobotah pa lahko ostaneš celo do polnoči.

3. Počitnice ob Baltskem morju na Djurslandu

Počitnice ob Baltskem morju na Djurslandu

Česa se lahko veselim na Djurslandu?

Odklopiš in poležavaš na soncu. Ravne plaže ob Kattegatu so kot nalašč primerne za poletno kopanje. Kotičke za sprostitev in čudovite pokrajine poleg tega najdeš v narodnem parku Mols Bjerge na južnem koncu polotoka.

Kaj lahko počnem na Djurslandu?

V naravi lahko uživaš s kolesarjenjem, pohodništvom ali ribolovom. Če mora biti bolj adrenalinsko, lahko premisliš, ali bi bil zate primeren Djurs Sommerland pri Nimtofteju. Od maja do oktobra lahko tam testiraš največje vlake smrti na Danskem.

Kaj lahko najdeš v narodnem parku Mols Bjerge?

Poleg gričevnatih polj in gozdov je nekaj atrakcij tudi v območju parka. Na zahodnem koncu parka lahko obiščeš grad Kalø, srednjeveško ruševino iz 14. stoletja. Ruševina je na otoku, ki je s kopnega dosegljiv prek jezu v bližini mesta Rønde. Poleg tega imaš s hriba Jernhatten pri Ebeltoftu lep razgled na jogovzhod Djurslanda.

4. Nyhavn v Kopenhagnu

Nyhavn v Kopenhagnu

Kaj je Nyhavn?

Nyhavn je znamenito območje Kopenhagenskega pristanišča v središču centra. Istoimenski kanal je obdan s pisanimi pokončnimi stavbami ter raznovrstnimi restavracijami in krčmami. Poleg tega lahko mimogrede na vodi odkrivaš številne muzejske ladje.

Na kaj se moram pripraviti?

Kanal ni skrivni namig in je za številne turiste fiksen del obiska Kopenhagna. Zato se kar pripravi, da na bregu kanala ne boš stal/-a sam/-a, toda tudi to spada k ozračju, ki vlada v Nyhavnsu.

Kako pridem do pristanišča?

Samo nekaj minut hoje od Nyhavna je postaja podzemne železnice Kongens Nytorv. S trga pred mestno hišo do kanala peš prispeš v približno 20 minutah. Poleg tega je v bližini več avtobusnih postaj.

Zakaj potovati z avtobusom na dolge razdalje na Dansko

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključeni

Potuj na Dansko brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje na Danskem.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom na Dansko uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom na Dansko prihrani, denar pa raje porabi za Smørrebrød!