Avtobus do in iz Vodice

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Vodice

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Pogosto zastavljena vprašanja

Prihod v kraj Vodice s FlixBusom je preprost s povezavami iz 93 različnih mest. Na tvojem avtobusnem potovanju v kraj Vodice uživaj ob dodatnem prostoru za noge, električnih vtičnicah in sanitarijah. Večina naših avtobusov je opremljena tudi z brezplačnim Wi-Fijem. Da lahko koristiš vtičnice na avtobusih, ne pozabi vzeti s seboj ponilnikov. Prihrani pri namestitvah in se odpelji z nočnim avtobusom, če to ustreza tvojemu urniku.
Iščeš več dogodivščin? Najpopularnejše destinacije, do katerih lahko zlahka dostopaš iz kraja Vodice so Zagreb, Zadar, Split. Ta mesta ponujajo cel kup izkušenj, zato začni raziskovati še danes!
Da, vsi FlixBusovi avtobusi v kraj Vodice so opremljeni za potnike z omejeno mobilnostjo. Stremimo k temu, da bi bili naši avtobusi čim udobnejši in dostopnejši za ljudi z omejitvami in omejeno mobilnostjo. Živali spremljevalke so dovoljene na vseh FlixBus avtobusih, ki potujejo v kraj Vodice. Prevoz invalidskih vozičkov, zložljivih invalidskih vozičkov, pripomočkov za hojo in drugih pripomočkov za mobilnost, je brezplačen.
Če se načrti spremenijo, lahko odpoveš ali spremeniš avtobusno vozovnico v kraj Vodice do 15 minut pred odhodom. Za več informacij obišči našo politiko odpovedi in vodnik po spremembah.
Avtobusno vozovnico do kraja Vodice lahko uporabiš tako, da vozniku preprosto pokažeš QR kodo iz e-poštne potrditve ali znotraj FlixBusove aplikacije. Vozovnice ti ni treba natisniti.
FlixBus ponuja cenovno ugodna avtobusna potovanja v kraj Vodice, nizke cene pa se začnejo že za 1,99 €, odvisno od lokacije odhoda.
Ena sama avtobusna postaja je v kraju Vodice. Poišči njeno lokacijo na zemljevidu te strani.
Nakup avtobusne vozovnice do kraja Vodice je enostaven. Rezerviraš lahko na spletu ali uporabiš brezplačno FlixBusovo aplikacijo za kar najbolj priročno izkušnjo in najboljše ponudbe. Poleg tega pa lahko rezerviraš sedež za vožnjo z avtobusom v kraj Vodice med postopkom rezervacije, če je ta možnost na voljo. Izbiraš lahko med različnimi vrstami sedežev, kot so panorama, miza in ležalni sedeži. FlixBus za plačilo avtobusne vozovnice v kraj Vodice sprejema številne načine plačila, kot so direktna debetna kartica, kreditna kartica (Visa/Mastercard/Maestro/Amex), PayPal, Carte Bleue in iDEal. V postopku odjave izberi najpriročnejši način zase. Zmanjšaš lahko tudi svoje ogljične emisije tako, da med rezervacijo avtobusne vozovnice pri FlixBusu izbereš možnost kompenzacije CO₂.
Ko greš v kraj Vodice s FlixBusom ti ni treba skrbeti glede količine prtljage. Tvoja avtobusna vozovnica vključuje BREZPLAČEN kos osebne prtljage (30x42x18 cm, do 7 kg) in en kos prijavljene prtljage (50x80x30 cm, do 20 kg). Za informacije o dodatni ali posebni prtljagi si oglej to stran. Mnogi naši avtobusi so opremljeni z nosilci za kolesa zadaj ali pa imajo posebne prevleke za kolesa. Oglej si to povezavo za navodila o jemanju kolesa v kraj Vodice in to povezavo za stroške prevoza koles.

Turistične informacije o mestu Vodice

Vodice - Informacije o mestu

Mesto Vodice z deset tisoč prebivalci se nahajajo v Šibeninsko-kninski županiji, 11 kilometrov severneje od Šibenika. Od mesta Zadar so oddaljene slabih 60 kilometrov, do Splita na jugu pa jih loči 70 kilometrov. Popularna dopustniška destinacija z bogato ponudbo se nahaja ob morju, v širokem zalivu, ob magistralni cesti Zadar - Split in je dobitnik nagrade “Cvet turizma”, ki je podeljena krajem z bogato turistično ponudbo. S široko kulinarično, športno - rekreativno ter kulturno ponudbo so idealen kraj tako za umirjene družinske počitnice kot tudi za bolj avanturistično obarvane dopuste. Na voljo so športne aktivnosti, kot so odbojka, nogomet, košarka, kolesarjenje, potapljanje, ali fitnes v morju.

Mesto se lahko pohvali s številnimi čudovitimi plažami. Najbolj popularne so prodnate in betonske plaže Hangar ter peščena Plava plaža. V samem mestu se nahaja tudi marina z več kot 400 privezi, od koder so dnevno organizirani izleti na bližnje, pa tudi na malo bolj oddaljene otoke. Zamuditi ne gre izletov na bližnje otoke Prvić, Tijat in Logoru.

Obvezen je tudi obisk Nacionalnega parka Kornati, v neposredni bližini Vodic pa se nahaja še Vransko jezero, največje sladkovodno jezero na Hrvaškem, ki je idealna izletniška točka za vse rekreativne ribiče.

FlixBus ima vzpostavljeno direktno linijo do Vodic tako iz Ljubljane kot tudi iz Maribora.

Vodice - Znamenitosti

Živahno mesto, kjer se v poletnem vrvežu vedno nekaj dogaja, skriva kar nekaj zgodovinsko pomembnih znamenitosti. Davnega leta 1646 je bil zgrajen tako imenovani Ćorić stolp, katerega glavna funkcija je bila obramba mesta, kamen za njegovo gradnjo pa so pripeljali z otoka Brača. Četudi je dandanes sam stolp zaradi dotrajanosti zaprt za obiskovalce, pa se njegovo dvorišče v poletnih mesecih še vedno uporablja kot prostor za kino na prostem.

V mestu se nahaja tudi gotska cerkev Sv. Križa iz začetka 15. stoletja. V njej najdemo staro romansko-gotsko skledo, ki je pritrjena na steber in velja za edini primer te vrste v tem delu Dalmacije.

V cerkvi Sv. Elija iz leta 1298, posvečeni preroku Eliju, se enkrat letno, 20. avgusta odvije sveta maša. Cerkev so zgradili prebivalci iz bližnjih naselij Mrdakovice in Pisce. Domnevno naj bi bilo v neposredni bližini cerkve tudi staro pokopališče oziroma grobišče.

V bližini mesta, na 135 metrom visokem hribu Okit se nahaja cerkev Marije Karmel. Od vznožja do vrha hriba je postavljenih 14 postaj križevega pota, kjer vsakoletno ob praznovanju Velike noči poteka ceremonija križevega potu. Tekom vojne leta 1991 je bila cerkev uničena, štiri leta kasneje pa so lokalni prebivalci pričeli z obnovitvijo cerkve, ki poteka še dandanes.

Vodice - Kultura in zgodovina

Mesto se ponaša z bogato zgodovino in tradicijo. Zaledje današnjih Vodic je bilo naseljeno že v prazgodovini. Številne najdbe iz teh območij pričajo o tem, da so tu živeli ljudje vse od železne dobe naprej. Mimo Vodic, vse od mesta Nadin do mesta Zadar je potekala pomembna trgovska pot ob kateri so se razvijala naselja. V rimskih časih se je mesto imenovalo Araus ali Arausa Antonina. Kasneje pa je bilo mesto več kot tristo let del beneške republike. Po izbruhu vojne med Beneško republiko in Turki, so leta 1646 Turki napadli Vodice in bližnjo Šrimo. To bitko v svoji pesniški zbirki opiše tudi ljudski pesnik Andrija Kacic Miosic. Mesto Vodice kot ga poznamo danes se je začelo oblikovati leta 1402, ko je bilo ime “Vodice” prvič omenjeno v povezavi z gradnjo cerkve Sv. Križa. Kasneje, v 15. in 16. stoletju je bil okoli mesta zgrajen visok obrambni zid s tremi stražnimi stolpi kot obramba pred Turki. Ko se je zmanjšala turška grožnja je bilo obzidje podrto in dandanes lahko le predvidevamo kje so stali obrambni stolpi. Ko so Turki območje dokončno zapustili se je mesto začelo razvijati, hiše so se začele graditi tudi zunaj obzidja, zgradili pa so tudi novo župnijsko cerkev v središču mesta. Leta 1891 so Vodice postale neodvisna občina.

Vodice - Nočno življenje

Vodice so raj za mlade žurerje. Priljubljen disko klub Hacienda je eden najbolj popularnih klubov v okolici, ki se lahko pohvali z nastopi velikih DJ imen kot so Benny Benassi, David Guetta, Bob Sinclair, Martin Solvieg in številni drugi.

Poleg nočnih klubov, mesto ponuja tudi ogromno prireditev skozi vse leto, z vrhuncem v času poletja. Za vse ljubitelje kolesarjenja je poskrbljeno konec marca, ko skozi zaledja Vodic poteka Zgodovinsko-kolesarska dirka Prižba.

Sredi aprila poteka Velikonočna regata, vsakoletno pa pripravijo tudi praznovanje imenovano Velikonočni zajtrk, ko mesto zavzamejo rimski vojaki oblečeni v avtentična oblačila, na voljo pa je tradicionalna kulinarika.

Zgodaj v juniju so organizirana moto srečanja za vse ljubitelje motociklizma, kasneje v mesecu juniju pa se odvije tudi festival CMC, organiziran pod vodstvom hrvaške televizijske hiše CMC.

Poletno dogajanje doseže vrhunec s tradicionalnim festivalom pod naslovom Vodički praznik, ki je organiziran 4. avgusta. Festival velja za enega najbolj priljubljenih v Dalmaciji, ko zabava poteka na prostem vse do jutranjih ur.

Zanimivosti o mestu Vodice

Okolica mesta Vodice je bogata z vodnimi viri. Mesto je pitno vodo izvažalo vse do konca 19. stoletja in tako se ga je tudi prijelo ime "Vodice". Zahvaljujoč vodnjakom s pitno vodo se je mesto hitro razvijalo, dva izmed teh vodnjakov pa sta v spomin na tiste čase še vedno na ogled na osrednjem mestnem trgu.

V Vodicah je bil rojen tudi Ivo Brešan, znan hrvaški književnik, scenarist in dramatik, ki je leta 2003 napisal tudi znanstvenofantastični utopični roman Država Božja 2053, katerega zgodba govori o prihodnosti Hrvaške.

Mesto, ki ima nekaj več kot deset tisoč prebivalcev čez poletje obišče toliko turistov, da to število naraste vse do trideset tisoč.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.

Avtobusi iz in v kraj Vodice

Poišči cenovno najugodnejše avtobusne vozovnice iz in v kraj Vodice

Iščeš poceni avtobusne vozovnice iz v kraj Vodice? Mi poskrbimo zate z avtobusi, ki povezujejo Vodice že za 1,99 € – lahko pa prihraniš še več, če rezerviraš vnaprej. Imamo 1 postajo v kraju Vodice in do nje lahko dostopaš od 93 krajev odhodov. Le preveri na FlixBus mreži, če imaš povezavo v svojem mestu!

Zakaj potovati iz ali v kraj Vodice s FlixBusom

FlixBus združuje ugodne cene z udobjem, da lahko ponudi izvrstno potovalno izkušnjo svojim potnikom. Uživaj v udobni vožnji iz ali v kraj Vodice z našimi storitvami na avtobusih, kot so brezplačen Wi-Fi in električne vtičnice. Izberi svoj najljubši sedež pri rezervaciji in potuj pomirjeno, ker veš, da tvoja vozovnica vključuje en kos osebne prtljage in eno prijavljeno prtljago.

Kako lahko rezerviraš svojo avtobusno vozovnico iz ali v kraj Vodice

Rezervacija vozovnice s FlixBusom je enostavna: na tem spletnem mestu ali v brezplačni FlixBus aplikaciji lahko opraviš rezervacijo z le nekaj kliki. Ko kupiš svojo vozovnico iz ali v kraj Vodice na spletu, lahko izbiraš med različnimi varnimi načini spletnih plačil, kot so direktna debetna kartica, kreditna kartica (Visa/Mastercard/Maestro/Amex), PayPal, Carte Bleue in iDEal. Alternativno pa lahko plačaš tudi z gotovino kar na avtobusu ali na prodajnem mestu.

Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti