Avtobus do in iz Kassel

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Kassel

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Kassel

Kassel - Informacije o mestu

Nemško mesto Kassel leži na severu nemške zvezne dežele Hessen ob reki Fulda. Nekdanjo glavno mesto zvezne dežele Hessen–Kassel z slabimi 200 tisoč prebivalci, ki turiste v glavnem privablja s svojo glavno turistično atrakcijo, parkom Bergpark Wilhelmshöhe, ima za ponuditi tudi pestro muzejsko ponudbo.

Od glavnega mesta Hessna, Wiesbadna, je Kassel oddaljen dobrih 200 kilometrov, od Frankfurta ob Majni na jugu pa ga ločita dve uri in pol vožnje z avtobusom, zato je Kassel odlična izbira za enodnevni izlet če se mudite v katerem od omenjenih mest.

Kassel je najbolje obiskati v pomladnih, poletnih ali jesenskih mesecih, saj takrat polno obratuje tudi glavna mestna atrakcija, Herkulov spomenik. Zelo radi se pohvalijo tudi z zapuščino bratov Grimm, ki sta del svojega življenja preživela prav tam in zahvaljajuč temu je Kassel del nemške pravljične ceste, ki poteka od njunega rojstnega mesta Hanau v Hessnu do nemškega mesta Bremen na severu in poleg Kassla vključuje tudi mesta kot so Steinau, kjer se nahaja hiša bratov Grimm, in mesto Marburg, kjer sta brata preživela svoja študentska leta.

FlixBus vas iz Slovenije do Kassla odpelje iz Ljubljane, Maribora ali Ptuja, prestopiti pa boste morali v kakšnem večjem mestu, kot je na primer Frankfurt, München ali Nürnberg.

Kassel - Znamenitosti

Preden se odpravite do glavne znamenitosti se podajte v sam center mesta, na glavni mestni trg Königsplatz, ter se sprehodite po glavni nakupovalni ulici v mestu. Zanimiv zna biti tudi obisk muzeja Museum fuer Sepulkralkultur na Weinbergstrasse, katerega osrednji temi sta smrt in pogrebni rituali. Vsem ljubiteljem pravljic priporočamo obisk muzeja bratov Grimm, vsi ljubitelji umetnosti pa zavijte v muzej Fridericianum. Neposredno zraven samega centra mesta se nahaja prijeten park Karlsaue, kjer najdemo palačo iz leta 1710, ter Muzej astronomije in tehnologije in Botanični vrt Kassel.

Glavna turistična znamenitost mesta Kassel se nahaja na hribu izven mesta do katere se lahko podate s tramvajem številka 1. Park Bergpark Kassel se razteza na slabih treh kvadratnih kilometrih površine. Že njegovo ime »Bergpark« oziroma gorski park razkriva, da se nahaja na pobočju in velja za največji park svoje vrste v Evropi. Njegova gradnja sega nazaj v leto 1696, trajala pa je 150 let. Od leta 2013 je park del UNESCO-ve kulturne dediščine in obsega jezera, gozdne površine in parke. V parku je tudi grad Wilhelmshöhe v neoklasicističnem slogu iz poznega 18. stoletja v katerem najdemo umetniško galerijo Gemäldegalerie Alte Meister ter grad Löwenburg, ki velja za romantični viteški grad iz srednjega veka, v katerem je danes urejen muzej. Nad vsem tem pa na najvišji točki v parku kraljuje Herkulov spomenik. Gre za upodobitev grškega ljudskega heroja Herkula. Kip stoji na piramidi, ki je postavljena na osemkotnik, celotna skulptura, vključno z osemkotnikom in piramido ter kipom, pa je znana pod imenom Herkul. Osemkotnik je visok 32,65 metra, piramida 29,60 metra, sam kip pa 8,25 metra. Spomenik je bil ustvarjen v letih 1701 do 1717 po zgledu italijanskega umetnika Giovannija Francesca Guerniera. Gre za baročno delo in od vznožja hriba vse do spomenika na vrhu vodi več kot 200 stopnic. Pomemben dodatek k spomeniku so umetno narejeni potočki, ki obratujejo od maja do oktobra, ko lahko obiskovalci vsako sredo in nedeljo uživajo v vodni predstavi, ki poteka vse od kipa na vrhu po kaskadah do slapu Steinhöfer in pod Hudičevim mostom vse do jezera pod hribom. Vsakokrat preteče okoli 350 tisoč litrov vode in to že vse od 3. junija leta 1714, ko je kompleks začel delovati.

Kassel - Kultura in zgodovina

Na območju današnjega Kassla je že v antičnih časih živelo Germansko ljudstvo. Mesto je bilo prvič omenjeno že v 10. stoletju, takrat kot Chasella oziroma Chassalla, mestne pravice pa je pridobilo že pred 12. stoletjem. V 16. stoletju je postalo glavno mesto dežele Hessen–Kassel. V tistem obdobju je Kassel postal tudi center kalvinističnega protestantizma v Nemčiji. Leta 1870, po bitki pri Sedanu, je bil Napoleon III. ujet in pridržan kot ujetnik v zaporu v gradu Wilhelmshöhe nad mestom, kasneje, pa so tekom druge svetovne vojne imeli v istem gradu svoje prostore nacisti. Bombardiranje med vojno je uničilo več kot 90 % mestnega središča, 10 tisoč ljudi je bilo pri tem ubitih, več kot 150 tisoč pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Večina zgradb po vojni ni bila obnovljena, na njihovem mestu so zgradili nove zgradbe v slogu 20. stoletja.

KASSEL – DOGODKI IN NOČNO ŽIVLJENJE

Nočno življenje okusite v klubu kot sta K 19 ali Lolita Bar, posebej pa vam priporočamo obisk razstave sodobne umetnosti pod naslovom Documenta, ki se v mestu odvija vsakih pet let. Razstava je bila ustanovljena leta 1955 s strani kuratorja in umetnika Arnolda Bodeja, izvedena je na vsakih 5 let in traja 100 dni na najrazličnejših lokacijah po mestu, glavna izmed njih pa je muzej Fridericianum. Štirinajsta Dokumenta je bila v Kasslu izpeljana leta 2017, do naslednje bomo torej čakali vse do leta 2022.

Zanimivosti o mestu Kassel

Ko se boste sprehajali po muzejih in galerijah bodite še posebej pozorni na Rembrandtovo umetniško delo Jakobov blagoslov, ki se nahaja v galeriji Gemäldegalerie Alte Meister. Ocenjena je na vrtoglavih 100 milijonov evrov in velja za najdražje umetniško delo v nemški zvezni deželi Hessen.

Pa še to-ne bodite presenečeni, če boste v katerem izmed mestnih parkov srečali rakuna, saj naj bi jih na tem območju prebivalo več 10 tisoč, kar preračunano pomeni 140 rakunov na kvadratni kilometer.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti