Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Bonn

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Bonn

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Bonn? Več mest, ki so znana po gradovi:

O avtorici Patricija

Patricija Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.
Ptuj
30 let
Backpacker

Turistične informacije o mestu Bonn

Travel by bus to Bonn.

Bonn - Informacije o mestu

Mesto Bonn je locirano v nemški zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija, na 140 kvadratnih kilometrih na obeh bregovih reke Ren. Z okoli 320 tisoč prebivalci je devetnajsto največje mesto v Nemčiji. Mesto, ki je najbolj znano po svojem slavnem rojaku Ludwigu van Beethovnu in najbolj cvetoči aveniji v Evropi, je od Düsseldorfa, ki je glavno mesto Severnega Porenja – Vestfalije, oddaljeno dobrih 70 kilometrov, slabih 30 kilometrov pa je oddaljeno od bližnjega Kölna. V zgodovini je bil Bonn nekaj časa tudi glavno mesto Nemčije, danes pa je znan po čudovitem baročnem mestnem središču, karnevalu in cvetočih češnjah, ki spomladi privabijo na tisoče turistov od blizu in daleč. V Bonnu  imajo svoj sedež številna nemška podjetja kot je nemška pošta DHL in nemški T-mobile, gospodarstvo mesta pa je dandanes usmerjeno predvsem v zasebni sektor.
Iz Slovenije vas FlixBus do kozmopolitanskega Bonna popelje iz Ljubljane, Maribora in Ptuja, a morali boste prestopiti v kakšnem večjem mestu, kot je na primer Frankfurt, Nürnberg ali Münich. 
Discover the city of Bonn with FlixBus

Bonn - Znamenitosti

Vsi ljubitelji klasične glasbe, pa tudi tisti, ki to niste, boste zagotovo uživali v muzeju posvečenem skladatelju Ludwigu van Beethovnu, ki je urejen v njegovi rojstni hiši na ulici Bonngasse. Beethoven, ki se je rodil leta 1770 in je eden izmed najpomembnejših skladateljev klasične glasbe. Del njegove 9. simfonije je tudi himna Evropske unije. Le nekaj minut hoje stran se na trgu Münsterplatz nahaja tudi njegov spomenik, zraven katerega najdemo tudi baziliko sv. Martina oziroma bonnski münster, rimskokatoliško cerkev, ki velja za eno najstarejših cerkva v Nemčiji. Gradili so jo od 11. do 13. stoletja na območju, ki je bilo v času Rimljanov namenjeno čaščenju rimskih bogovov. Notranjost cerkve je skupek baročnih, romanskih in gotskih elementov.
Prava umetnina je tudi mestna hiša na glavnem mestnem trgu s svojo rokoko fasado, še bolj razkošna pa je palača Poppelsdorf s pripadajočim botaničnim vrtom. Palačo Poppelsdorf s palačo Kurfürstliches Schloss povezuje Poppelsdorfer Allee oziroma pot s kostanji, po kateri je potekal prvi konjski tramvaj.
Vsi ljubitelji muzejev jih lahko v mestu obiščejo kar nekaj. Muzej Koenig, ustanovljen leta 1934 je eden najpomembnejših prirodoslovnih muzejev v Nemčiji, v mestu pa najdemo tudi nemški muzej, Muzej umetnosti in celo »Frauenmuseum« torej Ženski muzej. Najlepši razgled nad mestom boste imeli, če se boste povzpeli na stolp pošte DHL, na ulici Charles-de-Gaulle Strasse, ki velja za deveti najvišji nemški nebotičnik, vseh osem višjih od njega pa najdemo v Frankfurtu ob Majni. Nekaj posebnega je tudi staro bonnsko pokopališče iz začetka 18. stoletja, ki se nahaja v neposredni bližini starega mestnega jedra in je eno najstarejših nemških pokopališč ter je zadnji dom za kar nekaj pomembnih osebnosti, od astronomerja Friedricha Wilhelma Argelanderja do Marie Magdalene Beethoven, matere skladatelja Beethovna. 
Za vse tiste, ki boste za raziskovanje imeli več časa priporočamo obisk gradu Drachenburg iz 19. stoletja, ki se bohoti na obrobju mesta. 
Delve into the history of Bonn.

Bonn - Kultura in zgodovina

Bonn velja za eno najstarejših nemških mest, saj je bilo naseljeno že pred našim štetjem, v času Rimljanov, ki so mesto imenovali Bonna. Mesto je bilo kasneje pod nizozemsko, prusko in rusko oblastjo, a ni imelo vidnejše vloge. V času druge svetovne vojne je njegova pomembnost zrasla zaradi strateške lege ob reki Ren. Po drugi svetovni vojni pa je postal glavno mesto novonastale Zvezne republike Nemčije. Po združitvi Nemčije je Berlin spet prevzel vlogo glavnega mesta, vlada in parlament sta se iz Bonna preselila nazaj v Berlin, a je nekaj ministerstev ostalu v Bonnu, ki se ga je zato prijel nadimek »Bundesstadt Bonn« oziroma zvezno mesto Bonn
Travel by bus and see Bonn at night

Bonn - Nočno življenje

Preden se odpravite raziskovat nočno življenje v mestu se okrepčajte in si v restavraciji Im Stiefel privoščite pravo nemško hrano, od pečenic in zelja do zrezkov. Zraven pa se bo najbolj prileglo pravo nemško pivo. Vaše potrebe po nočnem življenju v mestu pa bodo dobro pokrili nešteti nočni klubi, kot so Blow up, Untergrund, Das Sofa, Cube ali Nyx. 
Bonn vsem obiskovalcem ponuja tudi lepo število tradicionalnih dogodkov in festivalov. V mesecu februarju si lahko ogledate pustni  karneval, na začetku meseca junija pa imajo balonarski praznik. V mesecu juliju poteka bonnski triatlon, v začetku jeseni Beethovnov festival, v decembru pa tradicionalna božična tržnica
Enjoy FlixBus' facts about Bonn

Zanimivosti o mestu Bonn

Vsi tisti, ki boste mesto obiskali v aprilu boste deležni še ene posebnosti, ki jo ponuja Bonn. Ulica Heerstrasse, dobrih deset minut hoje od starega mestnega središča, takrat postane avenija cvetočih češenj, ki je znana po vsem svetu in jo letno obiščejo turisti od blizu in daleč. Japonske češnje so zasadili v 80. letih prejšnjega stoletja, sprehod pod njimi pa je res nekaj posebnega. 
Le kdo ne pozna znanega slogana: »Haribo za otroke bo in za odrasle prav tako!« Rojstno mesto znanih gumijastih medvedkov Haribo je prav mesto Bonn. Leta 1920 je Hans Riegel ustanovil podjetje, katerega ime je sestavil iz dveh začetnih črk imena, priimka in mesta. Torej HA – RI – BO. Dve leti kasneje, leta 1922 so se na trgu pojavili prvi gumijasti medvedki, danes pa jih v 15 tovarnah naredijo več kot 100 milijonov na dan.   
Ali ste vedeli, da ima Bonn tudi svojo belo hišo? Palača Hammerschmidt iz leta 1880 je drugi uradni sedež in drugo uradno prebivališče predsednika Zvezne republike Nemčije.
 

Bonn : Tvoja avtobusna postaja

Avtobusna vozovnica od 3,99 €
Število povezav iz Bonn 135
Število avtobusnih postaj v Bonn 1
Država Nemčija