Avtobus do in iz Trst

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Trst

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Trst avtobusna postaja

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Trst: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

77

Število avtobusnih postaj

1

Država

Italija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Trst

Trst - Informacije o mestu

Trst ali Trieste, kot mu pravijo Italijani, je sedež dežele Furlanije-Julijske krajine. Nahaja se blizu slovenske meje in je zlahka dosegljivo, ubereš lahko relacijo Ljubljana-Trst ali iz Trsta obiščeš kakšno drugo destinacijo. Danes velja za pommebno pristaniške, dom Illy kave, vendar že v zgodovini je bilo poznano kot navdih za velike pisatelje, kot so James Joyce, Italo Stevo, Umberto Saba in drugi. Kot zanimivost, Trst je bil na začetku 20.stoletja največje slovensko mesto, ki pa danes sodi pod Italijo.

Trst - Znamenitosti

Tržačani mesto radi poimenujejo »La citta dei vecchi«, ki pomeni mesto starih ljudi, vendar velja trst za univerzitetno mesto, z mladostnim mestnim utripom. Iz rimske dobe lahko v mestu najdemo ostanke tega časa, kot je gledališče v centru mesta, na griču mesta se nahaja katedrala, ki je dostoplna je z avtobusom številka 24. Glavni mestni trg se imenuje Piazza Unità d'Italia in ime neposredni pogled na morje in Alpe. Nekaj kilometrov stran iz centra mesta se nahaja veličasten dvorec »Miramare«, ki je s prekrasnim botaničnim vrtom vreden ogleda. Naj te razdalja ne skrbi, saj boš lahko mesto in njegovo okolico zlahka prehodil, po počitku v avtobusu pa ti bo hoja le prijala. SI želiš v Trstu nakupovati? Preberi si naše dobre nasvete kje nakupovati v Trstu.

Trst - Kultura in zgodovina

Ko boš na poti v Trst z avtobusom, boš imel priložnost opaziti, koliko zgodovine je v tem veličastnem mestu. Mesto dolguje velik del razvoja različnim vladavinam, od Rimljanov do Habsburžanov, predvsem v trgovskem smislu, saj Tržaško pristanišče igra pomembno vlogo na trgu vzhodne in srednje Evrope. Pirljubljena je tudi svetovno znana jadralska regata »Barcolana«, ki se vsako leto vrsti oktobra. Poleg same regate je tudi pester animacijski program s koncerti, stojnicami, ki ti ga priporočamo. Si ljubitelj kave? V Trstu boš imel priložnost okusiti odlično kavo na vsakem koraku in biti omamljen od njene arome, saj se v Trstu nahaja kar nekaj pražilnic kave, med drugimi tudi »Illy«, od koder kava izvira. Kar se tiče kulturnih dogodkov, ima mesto veliko gledališč, najbolj znano je »Teatro Rosetti«, ki gosti odlične predstave, med Slovenci pa priljubljeno tudi slovenbsko gledališče (Teatro Stabile Sloveno).

Trst - Nočno življenje

Trst ponuja pestro izbiro lokalov, kjer si moraš privoščiti značilni »aperitivo«, naj bo to Aperol-Spritz ali druga brezalkoholna pijača. V kolikor se boš usedel v boljši lokal, boš postrežen tudi z okusnimi prigrizki, ki jih imajo Italijani tako radi. Priporočamo ti obisk priljubljenega bar-a Urbanis, v kolikor bi rad nekaj prigriznil pa »Bar Roma Quattro«, ki obratuje do 23 ure, vendar je izbira podobnih lokalov v mestu zares velika. Klubska scena v Trstu se vrsti za glavnim trgom v mestu, kjer je nekaj majših club-ov, kot so: Macaki-Viale39 v Viale XX Settembre, Hip Hop v Piazzale de Gasperi, Grip v ulici San Giusto in Colonial v Via del Canalpiccolo.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti