Avtobus do in iz Verona

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Verona

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Verona

Verona - Informacije o mestu

Verona velja za eno najbolj romantičnih in umetniško vabljivih mestec v severni Italiji. Mesto leži ob reki Adiži in vabi obiskovalce od blizu in daleč s pričo neustavljivega šarma in številnih zgodovinskih, arhitekturnih in umetniških znamenitosti. Ob znameniti Areni, ki v svoj eminenten ambient sprejema svetovno znane operne predstave, se nam v mislih preslikajo gladiatorski boji in številna druga dogajanja, ki so zaznamovala prejšnja stoletja. Znamenite nakupovalne ulice - Via Mazzini vodijo do Zeliščnega in Gosposkega trga in seveda Julijine hiše. Pod znamenitim Julijinem balkonom, kjer je Romeo osvojil Julijino srce, se vživimo v Shakespearovo dramo o Romeu in Juliji, ki velja za eno največjih ljubezenskih zgodb v svetovni literaturi. Arhitekturna dediščina je mesto zavihtela na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO, in prav zato nas Verona ne pusti ravnodušne še posebno, ko ob pogledu nanjo svoje brbončice razvajamo s kozarcem prvovrstnega domačega vina in uživamo ob tipičnih italijanskih obloženih kruhkih, olivah in čipsu.

Verona - Znamenitosti

Središče dogajanja v Veroni je trg Piazza delle Erbe, ki je obdan s številnimi palačami in 84 metrov visokim stolpom Torre dei Lamberti, z njegovega vrha je mogoč najlepši, skoraj nadrealistični pogled na celotno mesto. Že ob vstopu v samo središče pozdravi vrvež uličnih umetnikov. Na največjem trgu na Piazza Bra je tu tudi Arena, tretji največji ohranjen amfiteater na svetu, ki sprejme prek 20 tisoč gledalcev in vsako poletje gosti svetovno najbolj znane operne produkcije. Ljubitelji muzejev pridejo na svoj račun v trdnjavi Castelvecchio. Pod znamenitim Julijinem balkonom, kjer je Romeo osvojil Julijino srce, se vživimo v Shakespearovo dramo o Romeu in Juliji, ki velja za eno največjih ljubezenskih zgodb v svetovni literaturi. Prav toliko občudovanja kot balkon in kip Julije pod njim pa vzbuja tudi popisan in z ljubezenskimi sporočilci polepljen prehod do Julijinega dvorišča. Sredi trga Piazza dei Signosi stoji Dantejev spomenik, trg zapira sodna palača Palaco della Ragione iz 14. stoletja. Zanimiva je tudi grobnica Scaligerijev, pomembne mestne plemiške družine.

Verona - Kultura in zgodovina

Verona je s prejemom rimske mestne listine v 3. stoletju pred našim štetjem postala pomembno središče v severni Italiji. Še danes rimski spomeniki, kot je veličastna rimska Arena, pričajo o pomembnosti Verone pod rimsko vladavino. Ob padcu Rima so sledili burni dogodki, ki so leta 1176 Veroni pridobili avtonomni status. Nova moč mesta je vodila v gospodarski napredek in neodvisnost mestnih državic, nastalih v severni Italiji. Verona se je še posebno razvila pod vladavino bogate poslovne družine Scaligeri v 13. in 14. stoletju in v okviru Beneške republike od 15. do 18. stoletja. Verona je ohranila izjemno število antičnih spomenikov, iz srednjega in renesančnega obdobja, in je izjemen primer vojaške trdnjave. V času Napoleonovih vojn v 19. stoletju je Verona postala del Avstrije. Po številnih bitkah se je osvobodila habsburške nadoblasti in se leta 1866 združila v Kraljevino Italijo. V drugi svetovni vojni je pridobila na pomembnosti, saj je postala sedež vlade Benita Mussolinija, ki jo je ustanovil sam nemški rajh. Leta 2000 se je Verona zasluženo zavihtela na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Verona - Nočno življenje

Pri obisku Verone z avtbusom priporočamo tudi obisk številnih vinogradov, poskušanje žlahtne kapljice ali z drugimi besedami: doživljanje vinskega veselja oz. veselja ob vinu. Pleg vinogradov, se obiskovalci zbirajo v mnogih barih in tradicionalnih osteriah, ki ob koncu tedna poskrbijo za glasbo v živo. Eden takšnih je bar Il Campidoglio, ki se nahaja na Piazzi delle Erbe. Poznan je po cocktailih in italijanskih aperitivih (prgrizkih). V kolikr ste ljubitelj jazz glasbe in vina, obiščite Cantina dArena. Primeren za ležerni večer, ob dobrem kozarcu vina ali grenčice in kulinaričnem krožniku. Bi radi bili na odprtem in doživeli kulturno obarvan večer? Naj bo to koncert, balet ali dramska igra. Primeren kraj za to je Teatro Filarmonico, kjer lahko doživite predstavo pod zvezdami.
Navsezadnje je tu klubska scena, ki jo narekujejo manjši intimni klubi v samem središču mesta. Obiščite Hollywood Dance Club (blizu jezera Garda), mali klub Berfi s Club in navsezadnje klub Alter Ego. Slednji je najbolj priljubljen in poznan kljub v Veroni, s komercialno in elektronsko glasbo. Ostali poznani bari-klubi so še Terazza Bar Al Ponte, M27 in Victoria Club Bar.

Okolica mesta - Verona

Vožnja v smeri Gardskega jezera in že lahko obiščemo enega najlepše urejenih evropskih Zoo safarijev, kjer doživimo afriški safari v vsej svoji pristnosti. Mini avtobusi zapeljejo med ogradami in prosto živečimi (za Evropo) bolj redkimi živalskimi vrstami - levi, tigri, nosorogi, nilskimi konji, pa tudi žirafami, gazelami in opicami. Idealna destinacija za kratki pobeg s prijatelji, partnerjem ali celo družino. Celodnevna zabava je zagotovljena tudi v zabaviščnem parku Gardaland, ki s svojimi 40 različnimi atrakciji razdeljenimi po tematskih sklopih zagotavlja zabavo za vsako starost in okus. Najbolj znan je zagotovo Blue Tornado, ki vam bo pognal kri po žilah. Znani so tudi Oblivion, Rapton, Magic Mountain in drugi tematski kotički, primerni tudi za mlajšo populacijo ali strarejše po srcu. Vsekakor je Gardaland enostavno dosegljiv. Z avtobusom se odpravite do Verone in nato z javnim prevozom, 30km stran vas bo pričakala nepozabna zabava. V kolikor se odpravite za vikend, se pripravite na gnečo ljudi in čakalne vrste. Več o Gardalandu si lahko preberete pod yavihom »Nasvei za potovanja«. Ko boste imeli dovolj adrenalinskih podvigov, priporočamo sprehod ob Gardsekem jezeru. Naberite moči in si popestrite dan s prijetno hojo in kapučinom po obalni promenadi mesteca Lazise in obiskom polotoka Sirmione, kjer je nastalo poznano termalno zdravilišče in je še danes mondeno letovišče z zanimivo arhitekturo in mnogimi restavracijami in trgovinami.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti