Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Budimpešta

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Budimpešta

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Budimpešta? Več mest, ki so znana po zgodovina:

Turistične informacije o mestu Budimpešta

Budimpešta, ki se nahaja ob Donavi je razdeljena na Pešta in Budim

Budimpešta - Informacije o mestu

Madžarska prestolnica ponuja široko paleto znamenitosti. Z več kot 1,7 miljoni prebivalcev in vedno večjem številom turistov, je mestno vzdušje živahno v vseh letnih časih. Vroči večeri ob Donavi kot tudi hladni večeri v okoliških »kul« barih. Mesto je vsestransko zelo živahno, predvsem Pešta, ki se nahaja na levem bregu Donave. V kolikor želiš na nasprotno stran Donave, prečkaj enega od 7 mostov. Našel boš Budim (Buda), ki velja za umirjeno območje, z zelenimi površinami. Skozi svojo zgodovino je Budimpešta ohranila značilnosti vsakega obdobja, zato jo nekateri primerjajo z mesti kot so Dunaj, Praga ali celo Berlin. Vendar nekaj zagotovo drži: mesto je evropski skriti zaklad, ki ga je vredno obiskati z avtobusom!

Budimski grad, Narodna galerija, Vaci...Budimpešta ima številne znamenitosti

Budimpešta - Znamenitosti

Znamenitosti v Budimpešti so številne, od osupljivih zgradb, parkov, muzejev čakajo željne obiskovalce. Med glavne atrakcije vsekakor spada Budimski grad, kjer se danes nahaja Narodna galerija, Ribiška trdnjava in Matijeva cerkev (Mátyás templom). Različni deli mesta ponujajo številne atrakcije, kot je tudi parlament, ki je največja zgrada na Madžarskem. Trg Herojev in Liget, sta prav tako vredna ogleda. V kolikor iščete bolj sproščeno okolje, ti priporočamo obisk termalnih voda z bazeni: Széchenyi ali Gellért sta odlični izbiri, toda prvi je bolj priljubljen s strani domačinov. Za nakupovanje priporočamo ulico Vaci, ki je polna trgovin, barov, slastičarn in restavracij. 

Festivali, muzeji, kopeli, mošeje, vse to je del zgodovine in kulture Budimpešte

Budimpešta - Kultura in zgodovina

Budimpešta je bila v preteklosti pod vplivom veliko različnih oblasti. Turki so pustili prav poseben pečat, ki je razviden v številnih kopelih in mošejah, ki jih domačini kot turisti radi obiščejo. Danes lahko bogato zgodovino obiščete v več kot 220 muzejih. Madžarska kulinarika slovi kot dobra, z veliko tradicionalnimi jedmi, med katerimi spadajo golaž, segedin, halaszle (ribja juha) in druge. Zagotovo ne boš pogrešal paprike, ki jo lahko najdeš na 1001 način, pogosto tudi kot začimbo. Kar se tiče kulturno-zabavnih dogodkov, je ponudba pestra. Omembe vreden je spomladanski glasbeni festival  »Sziget festival«, ki je med najpopularnejšimi v Evropi. V septembru lahko obiščeš mednarodni festival vin (več informacij na http://www.aborfesztival.hu), Opera-Air Summer festival, BudaFest, Budapest Autumn Festival in mnogi drugi.

Pestro nočno dogajanje v Budimpešti, kamor se lahko odpraviš z avtobusom

Budimpešta - Nočno življenje

Mesto, ki nikoli ne spi? To definitivno velja za Budimpešto, kjer »klubska scena« dobiva svojo pravo podobo. Obišči Budimpešto z avtobusom in si privošči žurerski vikend! Že samo ob reki Donavi se vrstijo številni lokali in restavracije, kjer ti nikoli ne bo dolčas. Mesto ponuja pester izbor klubov, kjer pijača ni pretirano draga, večina se nahaja v 6. in 7. okrožju. Priporočamo obisk naslednjih klubov: Fogasház, Gozsdu Udvar in Beeróság. Kaj praviš na »party-boat«? To je mogoče za samo 12,90€, kjer se vsak vikend zabavaš na ladji in pluješ po reki Donavi. Zabavno, romantično in žurersko hkrati!

Prva podzemna železnica, Oktogon, Parlament v Budimpešti, oglej si vse mestne atrakcije

Zanimivosti o mestu Budimpešta

Vsestranska Budimpešta ni le mesto polno znamenitosti, vendar skriva veliko zanimivosti za obiskovalce. Mesto, ki združuje sodobno in tradicionalno kulturo, svetovljansko miselnost in kontroverznost hkrati, sobivanje ljudi različnih generacij in narodov. Vse to nakazuje, da je Budimpešta specifično in unikatno mesto, kjer zanimivosti ne manjka. Ali si vedel, da ima Parlament v Budimpešti kar 365 stolpov? Ali da je bila prva podzemna železnica zgrajena prav v tem mestu? Si vedel, da tik ob trgu »Oktogon« stoji zgradba, ki je miniatuna kopija »Palazzo Strozzi« iz Firenc? Zgoraj omenjene zanimivosti so priča za vse prave popotnike, da raziščete Budimpešto z avtobusom. Ne odlašaj in rezerviraj vozovnico zdaj!

Vodne kopeli, termalna voda in bazeni v Budimpešti

Okolica mesta - Budimpešta

Četudi samo mesto ponuja pestro izbiro znamenitosti, muzejev in drugih atrakcij, ne smemo pozabiti na okoliška mesteca, vasi, gradove, ki se nahajajo v okolici. Obišči "Szentendre", mesto kulture in umetnosti, ki se nahaja le uro stran iz centra mesta. Etnografski muzej na prostem po imenu Skanzen predstavlja ljudsko kulturo, družbo in arhitekturo. Poleg tega palača Gödöllő (Grassalkovich-kastély), ki je ena bolj poznanih baročnih palač. V kolikor bi rad videl več, obišči t.i. »ovinek na Donavi« (Dunakanyar) ali Esztergom bazilika.

Budimpešta: Tvoje avtobusne postaje

Upoštevaj, da ima Budimpešta več avtobusnih postaj (3).
Avtobusna vozovnica od 4,99 €
Število povezav iz Budimpešta 204
Število avtobusnih postaj v Budimpešta 3
Država Madžarska