Avtobus do in iz Primošten

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Primošten

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Primošten (Dalmatinska ulica)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Primošten: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

37

Število avtobusnih postaj

1

Država

Hrvaška

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Primošten

Primošten - Informacije o mestu

Obmorsko mestece Primošten z dobrimi 1800 prebivalci se nahaja v Severni Dalmaciji med mestoma Trogir in Šibenik. Je priljubljena lokacija za preživljanje poletnega dopusta, saj je znan po urejenosti in čistih plažah ter kristalno čistem morju. Leta 2007 je mesto pridobilo nagrado Zlati cvet Evrope za najbolj urejeno mesto.

Mesto je idealna izhodiščna točka za izlet do 30 kilometrov oddaljenega Šibenika na severu ali pa do mesta Trogir na jugu.

Od raziskovanja si lahko odpočijete na eni najbolj priljubljenih plaž v mestu, na plaži Raduha, kjer lahko ljubitelji športa uživajo v tenisu, odbojki na mivki, vožnji s skuterji, pa tudi v drugih vodnih športih. Vsi tisti, ki jim je blizu nudizem pa se lahko odpravijo na otoček Smokvica, kjer je na volju tudi plaža za nudiste.

Primošten - Znamenitosti

V tem srednjeveškem sredozemskem ribiškem mestecu z ozkimi ulicami in starim mestnim jedrom najdemo cerkev sv. Jurija iz 15. stoletja, cerkev sv. Roka iz 17. stoletja in cerkev Marije Milosti, zgrajene v 16. stoletju. Na bližnjem, 170 metrov visokem griču Gaj, se od leta 2017 bohoti 17 metrov visok kip svete Marije – Gospe Loretske, ki velja za zaščitnico mesta. Gre za najvišji kip Gospe Loretske na svetu, ki na prvi pogled spominja na svetilnik in je delo akademskega kiparja Miluna Garčevića in arhitekta Arona Varge. Kip je prekrit z mozaikom, v notranjosti pa se bo nahajala kapelica.

Območje mesta Primošten je znano po dobrem vinu in čudovitih vinogradih, o čemer priča tudi dejstvo, da je območje vinogradov na poskusnem seznamu UNESCO.

Primošten - Kultura in zgodovina

Ime mesta Primošten izhaja iz hrvaškega glagola »primostiti«. Mesto je nastalo na otoku v 16. stoletju. S kopnim je bilo povezano z dvižnim mostom, pred turškimi vpadi pa se je mesto obvarovalo tudi z obzidjem in obrambnimi stolpi. Po prenehanju turških vpadov so dvižni most nadomestili z nasipom in otok tako primostili h kopnemu.

Primošten - Nočno življenje

Razgibano nočno življenje lahko okusite v enem največjih in najbolj poznanih klubov na Hrvaškem, v klubu Aurora, ki obratuje že od leta 1991.

Tekom poletja pa ne zamudite tradicionalnega festivala imenovanega Primoštenske užance ter slavne oslovnske dirke, po kateri mesto slovi daleč naokoli.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti