Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Rim

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Rim

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

O avtorici Patricija

Patricija Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.
Ptuj
30 let
Backpacker

Turistične informacije o mestu Rim

Rim - Informacije o mestu

Pica, španske stopnice, vespa, Kolosej, Vatikan, »gelato«, vino, cerkve in bazilike, moda, čudoviti razgledi, fontana Trevi, špageti, prometni kaos, Panteon, ljubezen. L'Amore, L'Amore, L'Amore. V nedogled. Vse to in še več je glavno mesto Italije-Rim. Mesto, ki se v vseh letnih časih šibi pod množicami turistov. Z več kot 2,5 milijona prebivalcev, pod nazivom »Večno mesto« se razprostira na sedmih gričih ob reki Tiberi in je mesto, ki je na spisku želja vseh turistov in popotnikov. Ne glede na to koliko krat ga obiščeš ti vedno znova ponudi nekaj novega in vedno znova lahko odkriješ nove ulice. Celo pod površjem mesto skriva zaklade, saj se v Rimu nahajajo ene najbolj slavnih in najobširnejših katakomb na svetu. 

Rim je tretje turistično najbolj obiskano mesto v Evropski uniji, takoj za Londonom in Parizom. 

In ker vse poti vodijo v Rim, vas tja iz Slovenije odpelje tudi FlixBus. Iz Ljubljane lahko tja odpotujete brez postankov, iz Ptuja ali Maribora pa vas čakajo prestopi. 

Rim - Znamenitosti

Rim je kot muzej na prostem. Njegov največji spomenik, spomenik človeški krutosti, amfiteater Kolosej, ki se na koncu ulice Fori Imperiali dviga med griči Palatin, Celio ter Esquilin je opomin na mogočno Rimsko cesarstvo in za marsikaterega turista glavni razlog za obisk Rima. Kraj kjer so se bojevali in umirali gladiatorji, množice pa so bučno navijale, še vedno buri duhove. V neposredni bližini se nahajajo ruševine trga Forum Romanom, ki je veljal za središče družabnega življenja Rimljanov. 

V prepletu rimskih ulic in uličic se zlahka izgubimo in mogoče prav na koncu ozke ulice odkrijemo fontano Trevi, najbolj razkošno fontano v Rimu, v katero mora tujec po legendi vreči kovanec in zagotovo se bo še vrnil v Rim. Tukaj je vedno polno turistov zato jo, če se le da, obiščite zgodaj zjutraj. Fontano, ki daje vtis pročelja palače je zgradil arhitekt Salvi leta 1732, okrasili pa so jo najrazličnejši umetniki iz Berninijeve šole. Če se od fontane Trevi odpravimo do trga Navona bomo naleteli na Pantheon, najbolje ohranjeno antično zgradbo v Rimu, ki je bila postavljena leta 120 pred našim štetjem. Tempelj ima kupolo, ki je enako široka in visoka, na vrhu pa odprtino skozi katero v stavbo prihaja svetloba. Pantheon je tudi zadnje počivališče renesančnega slikarja Raffaella. Trg Navona je se ponaša s tremi čudovitimi fontanami, tista v sredini je Berninijeva fontana Rek in ponazarja Donavo, Nil, Ganges in Rio del Plata, na sredini pa je postavljen egipčanski obeliks. 

Kratek počitek si lahko privoščite na Španskem trgu, na Španskih stopnicah, ki veljajo za najširše stoplnice v Evropi na Španskem trgu. Na vrhu stopnic najdemo cerkev Marije Snežne, o kateri legenda  pravi, da je njen tloris določil sneg, ki je zapadel sredi avgusta. Če boste Rim obiskali v pomladnih mesecih, boste lahko uživali v morju cvetlic, ki poplavlajo stopnice. Le lučaj od cerkve v prečudovitem parku obiščite palačo Borghese, v kateri se nahajata muzej in galerija z izredno bogatimi zbirkami umetnin.

Na vsakem koraku Rim skriva nekaj zgodovinskega, pa najsi bo to vodnjak, spomenik, tempelj, muzej ali galerija. Vsi ljubitelji muzejev lahko obiščete tudi narodni muzej ali Kapitolske muzeje.   

Rim - Kultura in zgodovina

V osmem stoletju pred našim štetjem so se rimska plemena na območju Rima združila in ustanovljen je bil Rim. Če  gre verjeti legendi, pa naj bi Rim 21. aprila 753 pred našim štetjem, ustanovila brata Romul in Rem. Romul je takrat postal prvi Rimski kralj in Rim je postal monarhija, kasneje Republika Romana in na koncu imperij, ki je krojil usodo takratne celotne Evrope. To je bil čas, ko so živeli pisatelji Cicero, Virgilj in Horac ter čas, ko je cesar Vespasian začel graditi Kolosej. Blišč Rimskega imperija je v 2. in 3. stoletju zaradi notranjih kriz in pritiskov barbarskih narodov začel pešati in leta 331 je Konstantin Veliki prenesel prestolnico v današnji Carigrad. Dobrih 60 let kasneje, leta 395 so Rimski Imperij dokončno razdeli na Vzhodni in Zahodni Imperij

Zgodovina Rima se je vedno močno prepletala z zgodovino Vatikana. 729 je leto, ko se začne sveta oblast papežev. Pet stoletij kasneje sveti sedež prenesejo iz Rima v Avignon, kjer ostane od leta 1305 do 1377. Leta 1503 papež Julij Drugi prične z rušitvijo stare bazilike sv. Petra in začne z gradnjo današnje. Rimsko vprašanje med Cerkvijo in Italijo se dokončno uredi leta 1929 s podpisom Lateranskih sporazumov.

Leta 1861 je italijanski parlament razglasil Rim za prestolnico nove države, Rim je odvzel naziv Firencam. V času druge svetovne vojne so Rim zasedli Nemci, Vatikan pa je razglasil vojno nevtralnost in se s tem ognil okupacije. Leta 1960 je Rim gostil poletne olimpijske igre.

Rim - Nočno življenje

Zagotavljamo vam, da V Rimu ne boste žejni ali lačni. Zavijte z glavnih ulic in poiščite restavracije, kamor zahajajo domačini ter se prepustite razvajanju s pravo italijansko kulinariko in z dobrim italijanskim vinom. Tudi tisti, ki si boste zaželeli nore zabave boste to v Rimu zagotovo našli. Poskusite v Shari Vari Playhouse, klubu v bližini Pantheona, ki trenutno velja za enega najbolj popularnih v mestu.
 
Vsi tisti, ki hočete rimske znamenitosti spoznati na drugačen način, se odpravite na zabavo v Rome tram tracks, rimski tramvaj, kjer boste ob uspešnicah Elvisa in Rolling Stonsov v eni uri in tričetrt obvozili glavne rimske znamenitosti.

Rim ima ogromno festivalov, od rimskega rojstnega dne do pomladnega festivala ali poletnega opernega festivala

Zanimivosti o mestu Rim

Ko se sprehajaš skozi rimske ulice slej ko prej prideš čez Angleski most v Vatikan, najmanjšo neodvisno državo na svetu, dom papeža in sedež Rimskokatoliške cerkve. Legenda pravi, da so tukaj po mučenju pokopali prvega rimskega škofa, apostola Petra ter njemu v spomin na vatikanskem griču zgradili cerkev. Rim ne more brez Vatikana in Vatikan ne more brez Rima. In četudi je Vatikan zanimiv predvsem za katoliške vernike, je atmosfera čudovita, umetnine izpod rok vseh pomembnješih umetnikov pa popotnike obdajajo že več stoletij. Za obisk Vatikana si je potrebno vzeti čas, še posebej v najbolj turistični sezoni je potrebno pričakovati množice turistov in gnečo na vhodih. A naj vas to nikar ne odvrne od obiska bazilike sv. Petra in vatikanskih muzejev! Vsi tisti, ki se boste odločili za vzpon po 491 stopnicah boste nagrajeni s prekrasnim razgledom, ki razkriva kako obsežen in veličasten je Rim.
 

Rim: Tvoje avtobusne postaje

Upoštevaj, da ima Rim več avtobusnih postaj (3).
Avtobusna vozovnica od 1,99 €
Število povezav iz Rim 250
Število avtobusnih postaj v Rim 3
Država Italija