Avtobus do in iz Bruselj

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Bruselj

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Bruselj-Sever (železniška postaja)

Bruselj Gare du Midi

Brussels Heysel (Baudouin Metro Station)

Brussels South (Avenue Fonsny/Eurolines)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Bruselj: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

170

Število avtobusnih postaj

4

Država

Belgija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Bruselj

Bruselj - Informacije o mestu

Prestolnica Belgije je dom številnih pomembnih evropskih institucij. Zaradi tega velja mesto za multikulturno, mednarodno prestolinico Evropske Unije. Zaradi dobrih prometnih povezav, se odpravi v Bruselj z avtobusom in doživi to pomembno prestolnico, poskusi najboljšo belgijsko čokolado ali belgijski ocvrti krompirček. Od modnih trgovin, do polnih lokalov in restavracij, ti v Bruslju nikoli ne bo dolgčas!

Bruselj - Znamenitosti

Te zanima, katera je najbolj znana osebnost v Bruslju? Predstavljamo ti glavno znamenitost mesta- »Manneken Pis«, kip dečka, ki urninira v vodnjak. Prepričani smo, da boš presenečen nad njegovo velikostjo, obleganostjo in navsezadnje modno opravo. Deček se je tako prelevil v mornarja, modnega guruja, kuharja, kolesarja. Naključje ali skrbno načrtovan podvig? V neposrdni bližini se nahaja glavni trg »Grote Markt«, ki velja za enega izmed najboljse ohranjenih trgov v Evropi in gotska cerkev » Sint-Michiels Kathedraal«. Priporočamo ti tudi, da se napotiš nekaj kilometrov iz mesta in si ogledaš famozni Atomium, ki velja za priljubljeno atrakcijo. Jeklena konstrukcija meri 102 metrov in je bila zgrajena za Expo, leta 1958.

Bruselj - Kultura in zgodovina

Belgija ima 3 uradne jezike: francoščino, nemščino in nizozemščino oz.flamščino. Zaradi tega sta država in Bruselj sam kulturno raznolika, kar odraža tudi kulturno dogajanje. Izbira je raznolika, od številčnih gledališč, opernih hiš in koncertnih dvoran. V mestnem jedru boš opazil porisane stene, saj velja Bruselj za dom strip –a. Obiščeš lahko tudi muzej »Comic Strip Center«. Imaš rad morsko hrano? V mestu boš našel zanimivo tržnico, s paleto svežih rib in ostale morske hrane. Pirporočamo ti restavracijo »Noordzee«, ki se nahaja na ulici Rue Sainte-Catherine 45. Doživi ta trenutek z očmi, usti, rokami, najraje kar zunaj in stoje, kot to počnejo domačini.

Legenda pravi, da je bil Bruselj zgrajen v 6.stoletju, leta 1531 pa uradno priznan kot glavno mesto takratne Burgundije. Leta 1958, je mesto gostilo razstavo ali »Expo«, ki je privedla do postavitve Atomiuma, ki še vedno stoji kot spomin na ta dogodek.

Bruselj - Nočno življenje

Ti večer predstavlja del dneva, namenjen za druženje in ne le spanje? To »multikulti« mesto ponuja pestro izbiro klubov in lokalov, kjer lahko govoriš kar v 3 jezikih, večina pa te bo razumela tudi v angleščini. Eden bolj znanih klubov je »Fuse«, ki večkrat letno gosti svetovno znane DJ-je. Bruselj je idealna destinacija za vse ljubitelje piva, izbiraš lahko kar med 500 različnih vrst piva; v manjših domačih pivovarnah kot lokalih.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti