Avtobus do in iz Dubrovnik

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Dubrovnik

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Dubrovnik

Dubrovnik - Informacije o mestu

Ne glede na to, ali prvič ali stotič obiščete Dubrovnik, občutek vznemirjenja nikoli ne popusti, ko si spočijete oči na lepoti starega mesta. Resnično si je težko predstavljati, da kdorkoli ne bi bil navdušen nad mestnimi belimi apnenčastimi ulicami, baročnimi stavbami in neskončnim šamrom Jadrana, ali pa da ga ne bi navdahnil sprehod skozi starodavne mestne stene, ki so že stoletja varčevale civilizirano, prefinjeno republiko. Čeprav je napad na Dubrovnik leta 1991 zgrozil svet, se je mesto ponovno odzvalo z močjo, da bi znova očaralo obiskovalce. Dovolite si doživeti Dubrovnik v celoti: Čudite se pri poigravanju svetlobe na starih kamnitih zgradbah; V muzejih z umetnostjo in umetniškimi predmeti izsledite vrhove in korita Dubrovniške preteklosti. Vzemite žičnico do Svetega Srđa, izmučite se, ko plezate navzgor in navzdol v ozkih pasovih, nato pa se potopite v morje neverjetne čiste barve.

Dubrovnik - Znamenitosti

Zagotovo so največja znamenitost Dubrovnika mestne stene s trdnjavami, ki so največja atrakcija za obiskovalce. So eden najbolj dobro ohranjenih sistemov utrjevanja v Evropi, dolg 1940 metrov in vključuje pet utrdb in šestnajst stolpov in bastionov. Drugi najbolj privlačen muzej na prostem na svetu je odprt za vse obiskovalce skozi celo leto s tremi razpoložljivimi vhodi - v cerkvi sv. Luka na vzhodu, pri cerkvi sv. Spasa takoj po vstopu v staro mestno jedro in pri strani Pomorskega muzeja - Trdnjava sv. Ivan. Sprehodite se skozi dubrovniške zidove, spoznajte tudi nekaj impresivnih utrdb, ki so služile obrambi Dubrovniške republike. Od petih utrdb so tri del mestnega obzidja - Mončeta, Bokar in Sv. Ivan. Naslednja pomembna znamenitost je Lovrenac. Zahodno od starega mestnega jedra, na 37 metrov visoki pečini, stoji trdnjava Lovrenac - simbol preživetja in svobode Dubrovnika, ki je služilo kot obramba mesta in zahodnih vrat Pile. Na vhodu je znani napis: NON BENE PRO TOTO LIBERTAS VENDITUR AURO (Za vse bogastvo sveta se ne proda svoboda) Prvi uradni dokumenti te trdnjave so omenjeni leta 1301, čeprav se domneva, da je bila njegova gradnja začeta že prej. Danes je Lovrenac znan kot letno prizorišče Dubrovniških poletnih iger. Glavno odprt območje Dubrovnika, najljubša dubrovniška promenada in zbirno mesto, kraj vseh velikih ljudskih festivalov in procesij, Stradun, najširša in najlepša mestna ulica, deli staro mestno jedro v severni in južni del in je glavna komercialna arterija starega Dubrovniškega jedra. Zagotovo ni za zanemariti prelepih tamkajšnjih cerkva. V eni izmed lepih, starih cerkva (npr v cerkvi Sv. Vlaha) s posebnim vzdušjem, boste zagotovo našli mir v temni svetlobi, cvetje, vonj kadila .. Sprehajajte se naprej po mestnih ulicah in Stradunu, to vas bo zagotovo pripeljalo do enega številnih dubrovniških trgov. Trg Marina Držića se nahaja pred katedralo, vodi v mestno četrt Karmen, v pristaniško mesto in v Akvarij. Včasih so ji Dubrovčani rekli Pred Matero Božjo. Na tem trgu stoji katedrala Dubrovnika, palača Sorkočević, cerkev sv. Bartolisa ter galerije Dulčić, Masle in Pulitika ter spominska soba v memorium na ameriškega ministra za gospodarstvo Ronalda Browna, ki je 3. aprila 1996 ubit v ameriški letalski nesreči na gori Sv. Ivan. Med znamenitosti pa vsekakor sodi tudi Otok Lokrum. Otok Lokrum se prvič omenja leta 1023 kot mesto ustanovitve Benediktinskega samostana. Po legendi je ravno na Lokrumu rešitev dočakal brodolomec Richard Levjesrčni, ki se je vrnil leta 1192 iz križarske vojne iz Palestine. Obljubo, da bo, če bo rešen, zgradil cerkev na mestu odrešenja, je delno izpolnil. Na prošnjo Dubrovnika je doniral denar za nadaljevanje gradnje katedrale v samem mestu. Leta 1839 je Lokrum kupil Maximilian Habsurški. Na ruševinah samostana je zgradil dvorec in uredil lep vrt, poti in promenade.

Dubrovnik - Kultura in zgodovina

V zavetju veličastnega starodavnega obzidja tega pristaniškega mesta se je skozi stoletja pisala bogata zgodovina in ustvarjala dolga tradicija trgovanja, pomorstva, znanosti ter umetnosti. Dubrovniška republika je imela na vrhuncu svoje moči najmočnejšo trgovsko floto v Evropi in eno od največjih diplomatskih mrež, veljala pa je tudi za enega najpomembnejših intelektualnih središč Evrope. Kljub majhnosti si je Dubrovnik priboril samostojnost izpod beneške oblasti v sredini 14. stoletja in kot samostojna država vztrajal 450 let. Na vrhuncu moči je imelo mesto polek flote tud eno od največjih diplomatskih mrež in je veljal za eno od najpomembnejših intelektualnih središč Evrope. Zato se tudi ni moč zelo čuditi dejstvu, da je bil ravno Dubrovnik prva evropska država, ki je odpravila suženjstvo. V začetku 19. stoletja, pa je v viharni Evropi po francoski revoluciji in napoleonskih vojnah Dubrovniška republika uradno prenehala obstajati. Tako kot je mesto bogato z zgodovino, je bogato tudi s kulturo in umetnostjo. V Dubrovniku se nahaja ogromno število galerij, ki jih bodo ljubitelji upodabljajoče umetnosti zagotovo z veseljem obiskali. Med njimi je najbolj znana Dubrovniška umetnostna galerija (kot je pri nas Muzej moderne in sodobne umetnosti), ki je med drugim razstavljala tudi grafike edinstvenega slavnega Pabla Picassa. Višek kulturnega dogajanja predstavljata vsakoletni festival Dubrovniške poletne igre, ki veljajo za najstarejši in najbolj ugleden hrvaški festival. Nekaj posebnega je na prostem, med starodavnim obzidjem v najlepših delih mesta spremljati gledališke, glasbene in baletne predstave.

Dubrovnik - Nočno življenje

Ko se spusti mrak ljudje začnejo hoditi navzgor po glavni ulici - ulica Placa (Stradun), v nekakšnem običajnem zaporedju. Po nekaj krožnih križiščih dobite pijačo ali dve za ogrevanje v eni od številnih barov ali pivnic, odvisno od vaše želje. Opazili boste, da je večina barov v Dubrovniku majhna in prijetna. Ampak to kar zamujajo z velikostjo, nadomestijo s številom. Skoraj vsaka stranska ulica v mestu ima nekaj lokalov, barov ali pivnic. Nekateri so bolj priljubljeni kot drugi. Pubi in lokali delajo večinoma do 01.00 AM. Vendar pa so nekateri lastniki našli način, da neuradno podaljšajo delovni čas, dokler jih policijska patrulja ne opozori o času zaprtja. Tudi možnosti za romantično ali mirno vzdušje so pogoste. Najbolj priljubljena mesta za sproščeno počutje so Buža Bari pod mestnim obzidjem, zaliv Lapad, Copacabana plaža na Babinem Kuku, Banje in še veliko drugih. Troubadour Jazz Cafe na Buničevem trgu je odgovoren za odlično vzdušje, saj lastniki, lokalna glasbena družina, vsakodnevno nastopajo v živo. Tudi klubov je ogromno. Najbolj priljubljeni klubi so Kulturni klub Revelin, Club Lazareti, Latinski Fuego klub, najdemo pa jih še kar lepo število. Seveda pa ne gre pozabiti na tradicionalno praznovanje Novega leta v Dubrovniku. Na tisoče ljudi se zbere za praznovanje v mestu, množica se kar kopiči po ulicah. Takrat klub Lazareti prireja tradicionalno tridnevno glasbeno zabavo.

Okolica mesta - Dubrovnik

Tudi okolica Dubrovnika vsekakor pritegne turiste, da je južna Dalmacija ena najlepših pokrajin na svetu, nikakor ni skrivnost. Omenjali smo že otok Lokrum, v bližini se pa splača odpraviti pogledat še Orašac, ki je večje mesto nad jadransko turistično cesto, nato Zaton – čudovit in slikovit, dva kilometra dolg zaliv. Če se spet vrnemo k otokom, ki popnujajo najlepša doživetja, pa je v okolici zelo lep tud otok Lopud, ki je drugi največji v skupini elafitskih otokov, najlepši otok v tej skupini pa je zagotovo (tudi bližnji) otok Sipan.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti