Avtobus do in iz Genova

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Genova

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Genova

Genova - Informacije o mestu

Genova se nahaja v severni Italiji in je glavno mesto pokrajine Genova in dežele Ligurija. Velja za eno izmed najpomembnejših evropskih pristanišč, saj je največje pristanišče v Italiji ter drugo največje pristanišče v Sredozemlju. Mesto je bogato trgovsko središče in ima izjemno pestro in zanimivo zgodovino. Leta 2004 je bila Genova evropska prestolnica kulture in se lahko pohvali s številnimi muzeji, galerijami, gledališči ter z največjim akvarijem v Evropi. Mesto je odlično za nakupovanje, ima pestro nočno življenje ter seveda odlično italijansko hrano. Poleg zgoraj naštetega je Genova poznana po ozkih uličicah, majhnih cerkvah, čudovitih vilah s pogledom na morje ter po prekrasnem zgodovinskem centru iz antičnega obdobja, ko je bilo mesto najpomembnejše pristanišče v Sredozemlju. V Genovi ali la Superbi (Vzvišena) kot so jo nekoč imenovali si boste poleg pristanišča, skrivnostih uličic lahko ogledali znamenito četrt Bocadesse, palačo sv. Jurija v kateri naj bi Marco Polo svojemu sojetniku narekoval svojo knjigo »Il Milione«, katedralo sv. Lovrenca, dvore Doževe palače, rojstno hišo Krištofa Kolumba in mnogo drugega.

Genova - Znamenitosti

Legenda pravi, da je ribiški del Genove – Boccadasse nastal okrog leta 1000, zgradilo pa naj bi ga nekaj španskih ribičev, ki so si na tem mestu našli zavetišče. Ime njihovega kapitana Donderos pa naj bi dalo naziv celotnemu okolišu – Dodero. Predel Boccadasse je zanimiv predvsem zaradi tega, ker je ohranil svoj prvotni videz. Iz tu naj bi se domačini množično preseljevali v Buenos Aires in od tod naj bi ustanovili predel Boca. Turisti obiščejo ta predel predvsem zaradi ohranjenosti ter vseh znamenitosti, ki jih lahko v tem neokrnjenem predelu odkrijejo. Genova, kot zelo bogato mesto je bilo večkrat napadeno s strani piratov. Danes, v ta namen si lahko v pristanišču ogledate zasidrano špansko galejo z veličastnim Neptunom na premcu, ki je bila narejena posebej za film Pirati Romana Polanskega iz 80.let. Po poti mimo stojnic, ki stojijo na Via Lorenzo si boste lahko ogledali katedralo, nekoč najstarejšo banko na svetu – Banko sv. Jurija (1407), kjer so hranili cele zaboje srebra. Omenjena katedrala San Lorenzo iz 9. Stoletja s svojo črno-belo fasado in zanimivimi detajli daje mestu poseben čar. V Museu del Tesoro (Muzej zakladov) si boste lahko ogledali neprecenljive zaklade – dragocenosti okrašene z zlatom in dragimi kamni, prinešene iz križarskih vonj. Namreč prav iz Genove so ladje odhajale na križarske pohode v Sveto deželo. Sprehod po Vii Garibaldi je vreden svojega časa, predvsem zaradi tega ker tu stojijo prelepe palače mestne aristokracije (Palazzo Rosso, Palazzo Ducale,…) iz 16. In 17. stoletja, ki so pod zaščito Unesca. Malček naprej se nahajajo mestna vrata z dvema visokima stolpoma Porta Soprana, ki so še iz časa prvega mestnega obzidja v 10. stoletju. Po polžastih stopnicah pridete na vrh stolpov s pogledom na mesto in morje. Tu je nekaj desetletij delovala tudi giljotina, upravljal pa jo je Samson, eksekutor Ludvika XVI. Na poti boste prav tako srečali Fontano Blu, ki velja med mladimi za točko, kjer se ob večernih urah dobijo in nadaljujejo pot proti enemu izmed barov v Genovi. Omembe in ogleda vreden je seveda tudi že omenjen Genovski akvarij, ki se lahko pohvali s tem, da je eden izmed največjih akvarijev v Evropi. Tu se nahaja tudi Antarktični muzej, kjer so na voljo realistične rekonstrukcije polarnega okolja, osupljivi posnetki ter ostale zanimive informacije. Genova Science je center za radovedne otroke in odrasle, tu lahko več izveste o morskem svetu, živalih, tektonskih pojavih ter opazujete morsko dno. Vredna ogleda je tudi Galata, to je pomorski muzej, ki predstavlja bogato genovsko pomorsko zgodovino. Po napornem dnevu pa se lahko osvežite na eni izmed bližnjih plaž na Rivieri del ponente ter uživate v čisti vodi.

Genova - Kultura in zgodovina

Zapisi o obstoju Genove so še dandanes neodkriti in segajo v leto 205 pr.n.št. Kar je gotovo je, da je Genova bila ustanovljena s strani Ligurov, ljudstva, ki je bilo povezano v boju pred nasprotniki. Rimljani so Genovo pomagali zaščititi in v mesto pripeljali 8000 delavcev kateri so zgradili obzidje z namenom obvarovati mesto pred nasprotniki. Ravno zaradi tega je Genova ostala zvesta Rimu ter postala center trgovanja in eno izmed največjih pristanišč v Liguriji. Kasneje so jo zasedli Franki, Saraceni in Milanesi. Srednji vek je pomembno obdobje za Genovo, posebno zaradi tega ker so se v tem času odvijale križarske vojne. Želeli so osvojiti nova območja in si zagotoviti varnost z Guglielmom Embriacom na čelu. Sledile so številne bitke in politične nestabilnosti. Leto 500 je znano kot »il secolo dei genovesi« (stoletje genovesov). V tem stoletju je mesto Genova doživelo svoj gospodarski razvcet. Genova je bila prav zaradi tega zlatega obdobja imenovana »La Superba« oz. Vzvišena. V tem stoletju so izpuhteli politični nemiri in vzpostavilo se je odlično gospodarstvo. Poleg tega je v tem času nastala večina še danes ohranjenih prestižnih znamenitosti. Zgodovina Genove je zelo zanimiva in pestra, najboljše pa jo opiše mesto samo, v katerem boste po skrivnostnih ulicah in trgih odkrivali zgodovino Genove.

Krištof Kolumb, kateri naj bi po zapisih živel v Genovi je s svojim odkritjem Amerike odprl vrata morskemu pristanišču in s tem še bolj spodbudil trgovanje. Genova je bila leta 2004 imenovana kot evropska prestolnica kulture, kar nam lahko pove, da vsekakor koncertov, predstav in različnih prireditev v Genovi ne manjka. Poleg tega velja za eno izmed najbolj čistih in varnih italijanskih mest. Po mestu se lahko sprehodite paše, kar toplo priporočamo, saj le na ta način boste odkrili zanimive kotičke mesta, obenem pa ima dober in relativno poceni mestni prevoz. V okolici Genove so še številna zanimiva mesteca katera lahko z ladjo iz Genove z lahkoto obiščete.

Genova - Nočno življenje

Genova je eden izmed najbolj živahnih krajev v Liguriji tudi ponoči. Čeprav še vedno prednjači Milano gosti Genova številne bare in nočne klube. Središče dogajanja se nahaja v zgodovinskem delu mesta. Najboljše pa so seveda informacije iz prve roke, zato je najboljše povprašati domačine kateri lokal obiskati. Med vikendi je glavno dogajanje na Piazzi Sarzano in Vii San Lorenzo, tu lahko najdete veliko klubov in barov za vse okuse, med njimi je priljubljen klub DLF in Coccodrillo. Čez teden pa lahko obiščete vinske kleti kot npr. Cantina Squarciafico in La Lepre ter preizkusite tradicionalne jedi iz Genove kot npr. farinata, focaccia obenem pa uživate v kozarcu dobrega vina.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti