Avtobus do in iz Bratislava

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Bratislava

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Bratislava

Bratislava - Informacije o mestu

Bratislava je eno izmed bolj popularnih mest Vzhodne Evrope. Kot slovaška prestolnica se ponaša z številnimi zanimivostmi in hkrati dokaj ugodnimi cenami. Nahaja se ob bregoma reke Donave in Morave, kjer se nahajajo tudi številni parki. V mestu se odvijajo vinski, glasbeni in drugi festivali in prireditve, kot je vinski festival Bratislava Ball, Junifest in drugi. V kolikor ti zadišijo tipične specialitete, obišči lokalno restavracijo in naroči »Bratislavský rožok« (tipična slovaška jed-poseben kruh).Med potovanjem z našimi avtobusi do srca Slovaške, boš lahko občudovall vinograde na pobočjih Karpatov, vse do ene izmed avtobusnih postaj v mestu, kjer te bo navdušila slikovita pokrajina.

Bratislava - Znamenitosti

Ena glavnih znamenitosti Bratislave je izrisana na kovancu za evro. Uganeš katera? To je bratislavski grad, ki je v času Marije Terezije bil sedež kraljevega guvernerja. Poleg tega, nedaleč iz mestnega središča, se nahaja še en grad, imenovan Devin grad (Bratrislava). Staro mestno jedro je polno znamenitosti, večinoma v baročnem slogu. Katedrala Sv. Martina je poznana po kronanju madžarskih kraljev. Kot znamenitos si splača ogledati tudi univerzitetno knjižnjico, kjer je v 19. stoletju zasedal madžarski parlament. Zelo zanimiva je tudi »modra cerkev« oz. cerkev Sv.Elizabete, ki je avtentična zaradi njene modre barve. V kolikor si želiš videti najboljši razgled na Bratislavo peš, obišči spomenik Slavin, ki je posvečen na tisoče sovjetskih vojakov, ki so umrli med drugo svetovno vojno. Druga opazovalna točka je restavracija UFO, kjer si privoščiš tipično slovaško hrano na 95 metrih nadmorske višine. Most, na katerem se restavracija nahaja se imenuje Novi most ali »Nový most«. Od tod se sprehodi do parka Janka Krala ali do največjega parka v mestu imenovanem Horski park.

Bratislava - Kultura in zgodovina

Mesto ima bogato zgodovino, kjer so mu vladali številni narodi, nazadnje so Slovani zgradili svojo državo »Veliko Moravsko Kraljevstvo«. Leta 1993 je Bratislava, z odcepitvijo od Češkoslovaške postala njeno glavno mesto. Že na poti z avtobusom do Bratislave boš lahko videl/-a veliko raznolikosti, ki so posledica različnih vladavin- od Rimljanov, do Turkov. V kolikor načrtuješ ostati v Bratislavi nekaj dni, ti priporočamo nakup kartice »Bratislava city«, ki ponuja številne popuste ob obisku galerij, muzejev, restavracij, trgovin in kjer je javni prevoz vključen v ceno. Najbolj znani muzeji so: Slovaški nacionalni muzej, mestni muzej Bratislave, Slovaški naravoslovni muzej ter muzej farmacije.

Bratislava - Nočno življenje

Bratislava ima pestro dogajanje podnevi kot ponoči. Če si želiš umirjenega večera ob kozarcu vina ali koktejlu, ti priporočamo Sky Bar, kjer lahko uživaš razgled na Bratislavo ponoči.Poleg tega so tukaj še Cocolo, Primi in Havana. Mesto nima le številnih barov in cocktail barov, temveč številne klube, po katerih ga mladi radi poimenujemo »Partyslava«. Obišči Masquerade Club, Channels Night Club, nočni klub Trafo, The Club...V mestu je tudi veliko nočnih plesnih klubov, strip clubov in podobno...


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti