Avtobus do in iz Gradec

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Gradec

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Gradec

Gradec - Informacije o mestu

Gradec ima približno 275.000 prebivalcev in je tako drugo največje mesto v Avstriji. Kot glavno mesto avstrijske Štajerske, velja kot pomembno gospodarsko središče. Ko se boš odpeljal skozi mesto, boš takoj opazil mnogo mladih, v večini študentov, ki soustvarjajo to lepo univerzitetno mesto. Privlačnost Gradca se odraža tudi v starem delu mesta in lepo ohranjenem, več stoletij starem mestnem jedru, ki sodi na Unescov seznam svetovne dediščine. Gradec je vreden ogleda, obišči ga z avtobusom Ljubljana – Gradec ali Maribor – Gradec.

Gradec - Znamenitosti

Glavne atrakcije in znamenitosti se nahajajo v starem delu mesta. Gradec je zgodovinsko mesto, ki je še danes zelo lepo ohranjeno, kar odražajo različni arhitekturni slogi preteklih stoletij. Značilen mestni trg, poslikane hiše, katedrala in Deželna hiša, vse to se nehaja v tem delu mesta. Od tod uberi gotske stopnice, ki vodijo do Grajskega hriba »Schlossberg« - nekadanjega gradu, kjer se danes nahaja stolp z uro, ki velja za mestni simbol. Tukaj se nahaja tudi palača Eggenberg, ki velja za eno najbolj znanih palač na Štajerskem. Grajski vrt, bogate sobe so del Unescove svetovne dediščine. V kolikor ti ni do hoje, vzemi vzpenjačo in uživaj razgled na mesto, reko Muro in umetni otok.

Gradec - Kultura in zgodovina

Gradec se nahaja v središču Evrope in je bil tako mnoga leta, kot je še danes priljubljeno zgodovinsko mesto. V preteklosti je bilo mesto rezidenca Habsburžanov in shajališče pisateljev, skladateljev in filozofov. Na poti v Gradec z avtobusom, boš lahko občudoval številne neo-baročne stavbe, kot so graška opera »Opreheum«, ki je pogosto prizorišče koncertov, oper in gledaliških predstav.

Gradec - Nočno življenje

Gradec ostaja živahen tudi v večernih urah. Izbor je pester, od številnih klubov, lounge barov, študentskih lokalov do tradicionalnih vinskih tavern. V poletnih mesecih je posebej živo na ulicah, priporočamo obisk Jazz festivala in festivala »Diagonale«, ki je filmski ulični festival. Poleg tega sta zelo priljubljeni dve prizorišči: »Helmut-List-Halle« in »Stadthalle von Graz », ki gostitai zanimive prireditve in koncerte.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti