Avtobus Gradec od 5 €

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Popolna fleksibilnost

Svoj izlet lahko odpoveš in ga ponovno rezerviraš vse do 15 minut pred odhodom.

Ponovno rezerviraj izlet

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje

Pridi na svoj cilj pravočasno

Tja te bomo pripeljali udobno in pravočasno: 9 od 10 naših avtobusov prispe na svoj cilj točno.

Informacije o trenutnih povezavah
Avtobusna vozovnica od 5 €
Število povezav iz Gradec 55
Število avtobusnih postaj v Gradec 4
Država Avstrija

Tourist information on Gradec

Gradec je drugo največje avstrijsko mesto

Gradec - Informacije o mestu

Gradec ima približno 275.000 prebivalcev in je tako drugo največje mesto v Avstriji. Kot glavno mesto avstrijske Štajerske, velja kot pomembno gospodarsko središče. Ko se boš odpeljal skozi mesto, boš takoj opazil mnogo mladih, v večini študentov, ki soustvarjajo to lepo univerzitetno mesto. Privlačnost Gradca se odraža tudi v starem delu mesta in lepo ohranjenem, več stoletij starem mestnem jedru, ki sodi na Unescov seznam svetovne dediščine. Gradec je vreden ogleda, obišči ga z avtobusom Ljubljana – Gradec ali Maribor – Gradec.

Grajski hrib z uro, ki je mestni simbol mesta Gradec

Gradec - Znamenitosti

Glavne atrakcije in znamenitosti se nahajajo v starem delu mesta. Gradec je zgodovinsko mesto, ki je še danes zelo lepo ohranjeno, kar odražajo različni arhitekturni slogi preteklih stoletij. Značilen mestni trg, poslikane hiše, katedrala in Deželna hiša, vse to se nehaja v tem delu mesta.  Od tod uberi gotske stopnice, ki vodijo do Grajskega hriba »Schlossberg« - nekadanjega gradu, kjer se danes nahaja stolp z uro, ki velja za mestni simbol. Tukaj se nahaja tudi palača Eggenberg, ki velja za eno najbolj znanih palač na Štajerskem. Grajski vrt, bogate sobe so del Unescove svetovne dediščine. V kolikor ti ni do hoje, vzemi vzpenjačo in uživaj razgled na mesto, reko Muro in umetni otok.

Bogata zgodovina in kultura mesta Gradec

Gradec - Kultura in zgodovina

Gradec se nahaja v središču Evrope in je bil tako mnoga leta, kot je še danes priljubljeno zgodovinsko mesto. V preteklosti je bilo mesto rezidenca Habsburžanov in shajališče pisateljev, skladateljev in filozofov. Na poti v Gradec z avtobusom, boš lahko občudoval številne neo-baročne stavbe, kot so graška opera »Opreheum«, ki je pogosto prizorišče koncertov, oper in gledaliških predstav. 

Gradec in nočno življenje

Gradec - Nočno življenje

Gradec ostaja živahen tudi v večernih urah. Izbor je pester, od številnih klubov, lounge barov, študentskih lokalov do tradicionalnih vinskih tavern. V poletnih mesecih je posebej živo na ulicah, priporočamo obisk Jazz festivala in festivala »Diagonale«, ki je filmski ulični festival. Poleg tega sta zelo priljubljeni dve prizorišči: »Helmut-List-Halle« in »Stadthalle von Graz », ki gostitai zanimive prireditve in koncerte.

Gradec: Tvoje avtobusne postaje

notice Upoštevaj, da ima Gradec več avtobusnih postaj (4).