Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Osebna prtljaga

Za tvojo prtljago je na vsakem FlixBus avtobusu dovolj prostora. Da pa ti bomo lahko zagotovili zares prijeten in varen prevoz, si prosimo, pozorno preberi spodnje opombe.

Tvoja vozovnica na splošno vključuje brezplačen prevoz naslednjih kosov prtljage:

  • enega kosa ročne prtljage (največ 42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg)
  • 1 veji kos prtljage (maks. 80 x 50 x 30 cm, minimalno odstopajoče mere dovoljene pri maks. obsegu vseh stranic 160 cm, maks. 20 kg)

Iz varnostnih razlogov je izredno pomembno, da svojo ročno prtljago lahko pospraviš v nadglavni predal nad svojim sedežem tako, da so izhodne poti neovirane. Da ne bi prišlo do kakšne pomote, se prepričaj, da je vsa tvoja prtljaga označena s tvojim imenom in naslovom. Naši prijazni vozniki ti bodo prtljago z veseljem pomagali pospraviti v za to namenjene predale.

Dodatna prtljaga

Dodatna prtljaga ne sme presegati dimenzij in teže potovalne prtljage. Za to storitev zaračunavamo doplačilo. Doplačilo za dodatno prtljago je odvisno od načina rezervacije. Rezervacijo lahko opraviš na spletu med rezervacijo vozovnice ali kasneje po telefonu. Če boš svoj kos prtljage prijavil/-a po telefonu prek info centra, je treba doplačilo poravnati pri vozniku avtobusa. V splošnem ne moremo jamčiti, da bo na avtobusu dovolj prostora za več kot en kos prtljage.

Posebna prtljaga

Za kos prtljage, ki je večji od potovalne prtljage, je potrebno doplačilo. Ta kos prtljage morda ne presega niti skupnih dimenzij (višina v cm + širina v cm + globina v cm) 240 cm niti teže 30 kg. Poleg tega je treba posebno prtljago tudi prijaviti, in sicer med rezervacijo vozovnice (če je ta možnost na voljo za izbrani izlet) ali po rezervaciji prek klica na naš info center. Slednje lahko storiš najhitreje 48 ur pred predvidenim odhodom avtobusa*. Na avtobus lahko vzameš samo en kos posebne prtljage na osebo. Razpoložljivega prostora ne moremo jamčiti. Posebna prtljaga vključuje denimo smuči in glasbila (priporočamo, da so ta shranjena v trdih kovčkih). Za kolesa in ortopedske pripomočke veljajo posebna pravila. Za določene predmete ne omogočamo prevoza.

Za več informacij o pravilih in predpisih glede prevoza prtljage na naših avtobusih si preberi naše pogoje poslovanja.

Kolesa

Številni naši avtobusi omogočajo, da lahko na svoje potovanje vzameš tudi kolo standardne velikosti in brez dodatkov (teža največ 20 kg).  Te lahko dodaš k svojemu izletu med postopkom rezervacije, pri čemer je za vsak posamezni kos potrebno doplačilo. Število koles lahko izbereš med samim urejanjem rezervacije na koraku, kjer moraš izbrati število potnikov.

Kolesa se prevažajo na posebnih nosilcih za kolesa. V posebnih primerih je prevoz mogoč samo v ustrezni torbi v prostoru za prtljago (npr. zložljivo kolo). V tem primeru moraš kolo predhodno prijaviti naši službi za podporo strankam (glej pravila glede posebne prtljage).

E-koles, koles z električno podporo (kolesa "pedelec"), tandemskih koles in triciklov ni mogoče prevažati na stojalu za kolesa.

Otroški vozički/invalidski vozički/pripomočki za hojo

Nekateri naši avtobusi omogočajo brezplačen prevoz otroških vozičkov, invalidskih vozičkov in pripomočkov za hojo. Invalidske vozičke in pripomočke za hojo nam moraš prijaviti vsaj 36 ur pred predvidenim odhodom*. Otroški vozički se smatrajo za posebno prtljago, zato je treba tudi te predhodno prijaviti, vendar ne prej kot 48 ur pred predvidenim odhodom*.
Prosimo, upoštevaj, da iz varnostnih razlogov invalidske vozičke sprejemamo samo, če so zložljivi in brez električnih naprav.

Glasbila

Glasbila, ki ne presegajo teže in dimenzij ročne prtljage (42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg) lahko vzameš s seboj na avtobus brezplačno, saj jih lahko pospraviš v potniški predal namesto običajne ročne prtljage. Vendar pa v svoj potniški predal lahko pospraviš samo en kos svoje prtljage, bodisi ročno prtljago bodisi glasbilo.

Glasbila, večja od ročne prtljage (42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg), se smatrajo za posebno prtljago in jih moramo zato prevažati v prtljažniku avtobusa v za to namenjenem kovčku. Da se glasbila ne bi poškodovala, priporočamo trd kovček.  V tem primeru se ob rezervaciji za vsak takšen kos zaračuna doplačilo, te kose prtljage pa je moraš tudi prijaviti, in sicer najhitreje 48 ur pred predvidenim odhodom tako, da pokličeš naš info center*.

Glasbil in njihovih kovčkov, večjih kot 135 x 48 x 35 cm (npr. kontrabasov), ne prevažamo.

Ne najdeš svoje prtljage?

Svojo pogrešano prtljago prijavi v naši rubriki izgubljeno in najdeno. Pomagali ti bomo takoj, ko bo mogoče.  

*Prosimo upoštevajte, da so cene klicev iz fiksnih omrežij kot tudi iz mobilnih telefonov odvisne od posameznega ponudnika.