§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Osebna prtljaga

Za tvojo prtljago je na vsakem FlixBus avtobusu dovolj prostora. Da pa ti bomo lahko zagotovili zares prijeten in varen prevoz, si prosimo, pozorno preberi spodnje opombe.

Tvoja vozovnica na splošno vključuje brezplačen prevoz naslednjih kosov prtljage:

  • enega kosa ročne prtljage (največ 42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg)
  • 1 veji kos prtljage (maks. 80 x 50 x 30 cm, minimalno odstopajoče mere dovoljene pri maks. obsegu vseh stranic 160 cm, maks. 20 kg)

Iz varnostnih razlogov je izredno pomembno, da svojo ročno prtljago lahko pospraviš v nadglavni predal nad svojim sedežem tako, da so izhodne poti neovirane. Da ne bi prišlo do kakšne pomote, se prepričaj, da je vsa tvoja prtljaga označena s tvojim imenom in naslovom. Naši prijazni vozniki ti bodo prtljago z veseljem pomagali pospraviti v za to namenjene predale.

Dodatna prtljaga

Dodatna prtljaga ne sme presegati dimenzij in teže potovalne prtljage, njen prevoz pa stane 2 €, če je rezervirana neposredno med postopkom rezervacije. Če želiš registrirati dodatno prtljago po zaključenem postopku rezervacije, lahko to storiš prek našega info centra. V tem primeru je treba ob vstopu na avtobus plačati 4 € in ne moremo jamčiti, da bo na avtobusu dovolj prostora za več ot en kos prtljage.

Posebna prtljaga

Za kos prtljage večjih dimenzij od predpisanih za večjo prtljago, moraš doplačati 9 EUR. Skupni obseg kosa prtljage (višina v cm + širina v cm + globina v cm) 240 cm ter teža 30 kg ne smeta biti presežena. Nadalje je treba posebno prtljago (če je mogoče za to vožnjo) pri rezervaciji ali po njej, v slednjem primeru ne prej kot 48 ur pred odhodom avtobusa, po telefonu prijaviti službi za stranke*. Posamezni potnik lahko vzame samo en kos posebne prtljage, vendar mu ta pravica ne pripada avtomatsko. Za posebno prtljago veljajo na primer smuči in glasbila (priporočamo prevoz v trdih kovčkih). Za kolesa in ortopedske pripomočke veljajo posebna pravila. Nekateri predmeti pri transportu niso dovoljeni.

Za več informacij o pravilih in predpisih glede prevoza prtljage na naših avtobusih si preberi naše pogoje poslovanja.

Kolesa

Številni naši avtobusi ti omogočajo, da na svoje potovanje vzameš tudi kolo standardne velikosti in brez dodatkov (teža največ 25 kg). Vso tovrstno prtljago lahko prijaviš med postopkom rezervacije, z doplačilom 9 €/kos. Število koles lahko izbereš med samim urejanjem rezervacije na koraku, kjer moraš izbrati število potnikov.
Otroško prikolico lahko vzameš na avtobuse, ki omogočajo prevoz koles. V posebnim primerih lahko otroško prikolico vzameš s seboj samo v ustrezni torbi, ki jo lahko pospraviš v predal za prtljago (npr. zložljivo kolo). V tem primeru moraš kolo predhodno prijaviti naši službi za podporo strankam (glej pravila glede posebne prtljage).
E-koles in pedelecov (koles z električno podporo), tandem koles in trike koles ne prevažamo na nosilcih za kolesa.

Otroški vozički/invalidski vozički/pripomočki za hojo

Nekateri naši avtobusi omogočajo brezplačen prevoz otroških vozičkov, invalidskih vozičkov in pripomočkov za hojo. Invalidske vozičke in pripomočke za hojo nam moraš prijaviti vsaj 36 ur pred predvidenim odhodom*. Otroški vozički se smatrajo za posebno prtljago, zato je treba tudi te predhodno prijaviti, vendar ne prej kot 48 ur pred predvidenim odhodom*.
Prosimo, upoštevaj, da iz varnostnih razlogov invalidske vozičke sprejemamo samo, če so zložljivi in brez električnih naprav.

Glasbila

Glasbila, ki ne presegajo teže in dimenzij ročne prtljage (42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg), lahko vzameš s seboj na avtobus brezplačno, saj jih lahko pospraviš v potniški predal namesto običajne ročne prtljage. Vendar pa v svoj potniški predal lahko pospraviš samo en kos svoje prtljage, bodisi ročno prtljago bodisi glasbilo.
Glasbila, večja od ročne prtljage (42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg), se smatrajo za posebno prtljago in jih moramo zato prevažati v prtljažniku avtobusa v za to namenjenem kovčku. Da se ne bi poškodovala, priporočamo trd kovček. V tem primeru moraš ob rezervaciji za vsak kos doplačati 9 € in ga prijaviti ne prej kot 48 ur pred predvidenim odhodom naši ekipi za podporo strankam*.
Glasbil in njihovih kovčkov, večjih kot 135 x 48 x 35 cm (npr. kontrabasov), ne prevažamo.

Ne najdeš svoje prtljage?

Svojo pogrešano prtljago prijavi v naši rubriki izgubljeno in najdeno. Pomagali ti bomo takoj, ko bo mogoče.  

*Prosimo upoštevajte, da so cene klicev iz fiksnih omrežij kot tudi iz mobilnih telefonov odvisne od posameznega ponudnika.