Avtobus do in iz Berlin

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Berlin

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Berlin

Berlin - Informacije o mestu

Berlin je glavno mesto Nemčije in s 3 milijoni prebivalcev drugo največje mesto v Evropski uniji. Velja za priljubljeno mednarodno mesto, z urbanim utripom in živahno kulturo. Potniki, ki potujejo v mesto se lahko udeležijo številnih glasbenih dogodkov in obiščejo veliko kulturnih znamenitosti. Bogata zgodovina mesta se nahaja v neposredni bližini reke Spree, med Reichstag in Prenzlauer Berg, kjer si lahko z avtobusa ogledaš znamenitosti. Videl boš veličastne parlamentarne in politične zgradbe, ki odražajo stabilno nemško gospodarstvo in ekonomijo. FlixBus povezuje na stotine priljubljenih mest po Evropi, avtobusne povezave iz Berlina pa so še posebej pogoste in ugodne. Ko tvoj avtobus prispe na eno od postaj v mestu, ti priporočamo da obideš znane in priljubljene mestne znamenitosti. Vsekakor moraš videti Brademburška vrata, Alexander Platz in Checkpoint Charilie. Če si želiš nakupovati v Berlinu, je mestno jedro odlična izbira: Potsdamer Platz Arkaden, KaDeWe in Kurfürstendamm so 3 nakupovalna središča in galerije, kjer boš našel na stotine trgovin. Več o nakupovanju, si oglej na naši strani Nasveti za potovanje - Nakupovanje.

Berlin - Znamenitosti

Kulturnih znamenitosti je v mestu veliko: stavba Reichstag, Brademburška vrata in Museum Island ponujajo 3 različne aspekte na kulturo in zgodovino. Nasproti zveznega kancelarija se nahaja Reichstag. Stavba je poznana zaradi abstraktne arhitekture iz stekla in ima odlično lokacijo za čudovit razgled na mesto. Reichstag-nemški parlament, je tako najbolj obiskana znamenitost v Berlinu, ki jo je obiskalo že več kot 15 milijonov ljudi. Nato se lahko odpraviš do mestnega jedra, ki je le nekaj minut stran in si ogledaš Brademburška vrata, ki so simbol svobode po padcu berlinskega zidu, ki je bil zgrajen med letom 1788 in 1791. Poleg tega je prizorišče idealno za novoletne zabave, ulične festivale, koncerte itd. Pot nadaljuj v južni smeri proti Potsdamer Platz, kjer se nahaja Ameriško veleposlaništvo in kip v spomin na holokavst. Nasproti se nahaja živalski vrt, kjer se lahko sprostiš v enem izmed vrtov in kavarn. Po počitku pa se sprehodi do Potsdamer Platz, ki je najbolj poznano prizorišče dogodkov v celem mestu. Tukaj se odvija tudi mednarodni filmski festival Berlintale.

Berlin - Kultura in zgodovina

Kot glavno mesto Nemčije, velja za eno izmed najbolj priljubljenih mest v Evropi, pričajo tudi potniki FlixBus avtobusov. Po 1.svetovni vojni je bilo mesto zelo nemirno, vse do Olimpijskih iger leta 1936. 2.svetovna vojna ga je prav tako zaznamovala in pustila posledice na arhitekturi, prebivalstvu in politični ureditvi. Med letoma 1949 in 1990 je bilo mesto razdeljeno na dva dela: Vzhodni in Zahodni Berlin. Ločil ju je znameniti Berlinski zid, postavljen leta 1961. Danes velja mesto za prestolnico kulture, s kar tremi opernimi hišami, velikim številom gledališč, muzejev, koncertnih dvoran in palač. Med vožnjo z avtobusom bo moč opaziti 2 reki, ki se zlivata in tako omogočata številne možnosti za kopanje, aktivnosti na prostem in doživetje nepozabnega poletja v Belrinu.

Berlin - Nočno življenje

Berlin ponuja pester izbor restavracij, barov in klubov, ki jih je vredno obiskati ko zapade sonce. Izbira je ogromna, od edinstvenih restavracij, do visoko razrednih kateringov, kjer lahko izbiraš med večkulturnimi meniji. Zanimiv primer lounge bara/restavracije/kluba je »Marooush«, kje te orientalski ambient povsem očara. Privošči si koktelj, shisho in uživaj v ritmih glasbe. Morda bo prav ob tvojem obisku tudi predstava. Restavracija izpolnjuje najvišje standarde za gurmane in poznavalce vin, uvoženih iz območja Maroka in Libanona, po 23 uri pa se prelevi v klub, kjer lahko plešeš do jutranjih ur. Za nočne privržence je izbira zares pestra. Od sproščujočih klubov in barov okoli Savignyplatz, do trendovskih modernih v Kreusberg ali Friedrichshain. Bi se želel srečati s filmskim igralcem, manekenko ali drugo znano osebo? Morda imaš srečo in jih srečaš v restavraciji »Bocca di Baccio«, kjer so v objektiv že bila ujeta Demi Moore in Matt Damon. Penelope Cruz rada zaide v »Grill Royal«, kjer si privošči Steak de Lux, mednem ko Barack Obama in Tom Cruise obiščeta »Borchet restavracijo«. S FlixBusom imaš možnost poceni potovati in privarčevati na prevozu. Za nepozabno razvajanje vseh čutov obišči »Puro Sky Lounge«, ki ti omogoča 360 stopinjski pogled na vse mesto. Za vse privržence elektronske in house glasbe, se na ulici Tauentzienstraße 11, v 20.nadstropju nahaja Lounge club, prav tako zanimiva pa sta »40-Seconds« in »Solar«, z zanimivim izborom dogodkov.

Zanimivosti o mestu Berlin

Berlin velja za najbolj poznano mesto v Nemčiji, ne le zaradi njegove gospodarske pomembnosti, vendar zgodovine, kulture in raznolikosti, ki jo ponuja. Nekateri ga radi poimenujejo »multikulti« mesto, saj sta raznolikost in drugačnost tukaj prav zagotovo dobrodošla. Center mesta med Wannsee in Friedrichstrasse, Brandenburškimi vrati in Prenzlauer Berg je poln zanimivih mestnih atrakcij. Imel boš možnost občutiti posebno vibrantno okolje, ki privablja mnoge ustvarjalne in inovativne ljudi, podjetnike z vsega sveta, novonastala »start-up« podjetja in ljudi željnih novih dogodivščin. Ne prezri tudi ostalih delov mesta kot so Charlottenburg, Wilmersdorf in Zehlendorf. Poleg tega, FlixBus ponuja tudi veliko število zanimivih avtobusnih povezav iz Berlina, do koder lahko obiščeš S in V Evropo, ostala nemška mesta it druge zanimive destinacije z avtobusom.

Okolica mesta - Berlin

Berlin ima več okoliških mest, ki so vsekakor vredne obiska. To so Grunewald, Wannsee in Potsdam. Potsdam je le 30kilometrov stran od Berlina in v kolikor uporablaš javni prevoz, ga boš dosegel v pičlih 20 minutah. Mesto je poznano po palači Sanssouci in ostalih parkih in vrtovih. Razišči tudi okolico mesta in rezerviraj avtobus iz Berlina do tega čarobnega kraja.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti