Avtobus do in iz Ptuj

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Ptuj

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Ptuj

Ptuj - Informacije o mestu

Ptuj je najstarejše mesto v Sloveniji, poznano po ptujskem karnevalu, Kurentih, starih vinskih kleteh, starem mestnem jedru z muzeji in še bi lahko naštevala. Mesto te bo s svojo pristnostjo zagotovo očaralo. Je idealna destinacija za izlet z avtobusom, kjer si poleg znamenitosti splača obiskati Terme Ptuj in preživeti sproščujoč vikend.

Ptuj - Znamenitosti

Ogled mestnih znamenitosti prični s Ptujskem gradom, od koder imaš krasen razgled na mesto in okoliške vinorodne griče. V kolikor te zanimata zgodovina in umetnost, ti priporočamo ogled razstave, ki se nahaja v notranjosti gradu. Nato se odpravi do starega mestnega jedra, Slovenskega trga, ki ga krasi mestni stolp. V njegovi neposredni bližini se nahaja Orfejev spomenik, ki je v preteklosti služil kot sramotilni steber. Ob sprehodu mimo mestne hiše boš opazil/-a Minoritski samostan, kjer so nekoč prebivali »krivci« za ptujsko vinsko kulturo, imenovani Menoriti. Vredno ogleda je tudi Pokrajinski muzej Ptuj in pa številne vinske kleti, priporočamo vinsko klet Pullus, ki hrani najstarejšo slovensko arhivsko vino (za ogled se je potrebno predhodno najaviti).

Ptuj - Kultura in zgodovina

Zanimivost iz zgodovine je mestni stolp in njegova ura na glavnem trgu, ki ima številčnice le na eni strani. Razlog je takratni grod Leslie, ki ob času gradnje stolpa, ni želel prispevati denarja. Mestne oblasti so ga kaznovale tako, da na njegovi strani niso postavile številčnic. Se sprašuješ, kdaj se splača obiskati Ptuj? Mesto je krasno v vseh letnih časih, najbolj živahno pa seveda v februarju ob pustem času, ko nastopi tradicionalno Kurentovanje. Živahno pustno rajanje, maske, zabave do jutranjih ur, obiskovalci iz cele Slovenije in Evrope, imate priložnost biti del tradicionalnega slovenskega praznika, kjer je zabava ob glasbi, zvonovih Kurentov in številnih pustnih krofov zagotovljena. Poleg tega so tukaj še Ptujske noči s koncerti, Dneve poezije in vina, festival Arsana in razni dogodki v Fürstovi hiši.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti