Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

O nas

O-FlixBus

Pametna in zelena mobilnost za vsakogar, ki si želi odkriti svet

FlixBus je mlad ponudnik avtobusnih prevozov, ki od leta 2013 spreminja način potovanja na milijone ljudem v Evropi. Z edinstveno kombinacijo tehnološkega start-upa, spletnih platform in prevoznega podjetja nam je v zelo kratkem času uspelo ustvariti največjo avtobusno mrežo medkrajevnih in mednarodnih prevozov.

Zaradi preprostega načina rezervacije vozovnic in široke mreže linij potnikom ponujamo možnost, da odkrivajo svet ne glede na njihov proračun. Naši zeleni avtobusi izpolnjujejo najvišje standarde udobnosti, varnosti in varstva okolja ter so hkrati okolju prijazna in priročna alternativa individualnemu prevozu.

»FlixBus Experience« – naš koncept za uspeh

Naš uspeh temelji na digitalizaciji tradicionalnih avtobusnih potovanj. Nov način potovanja ponujamo s tehnološkimi inovacijami, kot je spletni sistem nakupa vozovnic, z aplikacijo FlixBus-App, z brezplačno povezavo Wi-Fi na avtobusih in s sistemom GPS Live Tracking, ki omogoča spremljanje v živo. Zaradi pametnega načrtovanja mreže in dinamičnega upravljanja s cenami lahko za naše potnike vselej zagotovimo najboljše ponudbe. Pri tem se opiramo na tesno sodelovanje z malimi in srednjimi podjetji: naši regionalni partnerski avtobusni prevozniki – pogosto družinska podjetja z večdesetletnimi izkušnjami – so odgovorni za floto zelenih FlixBusov. Tako so inovacije, start-up duh in močna mednarodna blagovna znamka združeni s kakovostjo, ki temelji na tradiciji. 

Od nemškega start-upa do vodilnega v Evropi

FlixBus so v Münchnu ustanovili trije mladi podjetniki, da bi omogočili udobne in hkrati cenovno ugodne trajnostne prevoze. Istočasno je v Berlinu začel delovati MeinFernbus. 

Po odpravi monopola nemških železnic leta 2013 sta se ta dva start-upa uveljavila kot vodilna ponudnika na trgu avtobusnih prevozov na dolge razdalje in vzpostavila močen položaj proti mednarodnim konkurentom. Po združitvi ekip iz Münchna in Berlina smo postali nedvomni tržni vodja v Nemčiji.

Z letom 2015 je FlixBus začel mednarodno širitev: domače mreže povezav v Franciji, Italiji, Avstriji, na Nizozemskem in na Hrvaškem ter čezmejni linijski promet do Skandinavije, Španije, Anglije in regije srednje in vzhodne Evrope. Potniki so deležni prednosti danes najširše evropske mreže mednarodnih in medkrajevnih avtobusnih prevozov.

Za zelenim ponudnikom avtobusnih prevozov stoji mednarodna ekipa skoraj 1000 zaposlenih na lokacijah v Münchnu, Berlinu, Parizu, Kopenhagen, Milanu in Zagrebu ter več tisoč voznikov naših partnerjev s cele Evrope. Vsak posameznik prispeva k vsakodnevnim izboljšavam FlixBusa in zelene mobilnosti. Imaš osebnost in timski duh, da nam pomagaš osvojiti evropski trg avtobusnih prevozov? Pošlji svojo prošnjo, morda imamo pravo službo zate.

FlixDejstva

100 milijonov strank od začetka delovanja

Z nami je potovalo že približno 100 milijonov potnikov, 40 milijonov samo v letu 2017.

2.500+ destinacij, 37 držav
FlixBus trenutno povezuje 2.500+ destinacij v 37 državah, številka pa raste skoraj vsak dan.
400.000+ povezav na dan
Z več kot 400.000 relacijami povezujemo evropska mesta ponekod tudi z odhodi v razmaku 30 minut.

Ustanovitelji

Andre-Schwämmlein-founder

André Schwämmlein

André je pristojen za mednarodno širitev in poslovanje. Z Jochenom in Danielom je že leta 2009 razpravljal o možnostih liberaliziranega trga. Kot ljubitelj alternativnih konceptov mobilnosti še vedno nima lastnega avtomobila in se tako v pisarno vozi s kolesom.  

Jochen Engert

Jochen je odgovoren za področja marketinga, prodaje in financ. Pred ustanovitvijo FlixBusa je z Andréjem prepotoval svet kot strateški svetovalec. Že v času študija je organiziral avtobusna smučarska potovanja v Alpe in v tako zbiral prve izkušnje v panogi. 

Daniel-Krauss-founder

Daniel Krauss

Daniel skrbi za področja IT-ja, mobilne tehnologije in razvoja programske opreme. Daniel je s svojim šolskim kolegom Andréjem že v času študija ustanovil uspešen IT-start-up. Dolgoletno službo pri Microsoftu – in svoj avto – je žrtvoval za vzpostavitev največjega evropskega ponudnika medkrajevnih in mednarodnih avtobusnih prevozov.