Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Potovanje v Švico z avtobusom na dolge razdalje

Pri potovanju z avtobusom v Švico se lahko veseliš spektakularnih doživetij v naravi, šarmantnih mest in gostoljubnih kulturnih metropol. Obišči švicarske Alpe, ki poleg Matterhorna ponujajo še številne druge vrhove nad 4000 m nadmorske višine. Zato spakiraj pohodniške čevlje ali smuči in se z naslednjim avtobusom odpelji v Švico.

Te veseli potovanje po mestu? Zürich, Basel ali Ženeva so prek švicarskih meja znani po obilici muzejev, dolgih ulicah za sprehajanje, vključno z gorsko panoramo in možnostmi nakupovanja.

Ideje za tvoje počitnice v Švici

Disentis-Sedrun - na izviru reke Ren

Disentis-Sedrun - na izviru reke Ren

Kje leži Disentis Sedrun?

Počitniška regija Disentis Sedrun leži v najbolj zahodnem delu kantona Graubünden na zgornji Surselvi ob izviru reke Ren in jo sestavljata dva kraja Disentis (v retoromanščini Mustér) in Sedrun.

Kako z avtobusom na dolge razdalje prispem v Disentis Sedrun?

Rezerviraj vozovnico FlixBus do kraja Chur in nato prestopi z avtobusa na dolge razdalje na Rhätische Bahn (RhB). Po impozantni vožnji skozi sotesko reke Ren po dobri uri prispeš v regijo Disentis Sedrun.

Znamenitosti regije Disentis Sedrun

  • Pohod do izvira reke Ren ob jezeru Tomasee na 2345 m nadmorske višine

  • Benediktinski samostan Disentis: Že cesarja Otto I. in Friedrich I. Barbarossa sta se na poti v Rim ustavila v tem samostanu

  • Smučarska arena Andermatt Sedrun s 120 kilometri prog in številnimi sončnimi terasami

Izkoristi inkluzivno ponudbo Disentis Sedrun

V poletni sezoni lahko pri eni nočitvi ali več izkoristiš številne ekskluzivne ponudbe kartice za goste Disentis Sedrun. Izkoristi brezplačen lokalni avtobus ali prav tako v ceni vključeno vžnjo z železnico Matterhorn Gotthard Bahn med Disentisom in Oberalpom ali preživi en dan v športnem in kulturnem centru Acla da Fontauna.

Winterthur - mesto umetnosti in kulture

Winterthur - mesto umetnosti in kulture

Kaj si moram ogledati v Winterhurju?

Winterthur mora biti čisto zgoraj na seznamu obveznih ogledov vsakega ljubitelja umetnosti. V le nekaj mestih najdeš tako veliko pomembnih umetnin od renesanse do danes. Eno popoldne preživi v umetnostnem muzeju Winterthur, pri zbirki Oskar Reinhart „Am Römerholz“ ali v muzeju Oskar Reinhart in od blizu občuduj številne Rembrandte, Renoirje, van Goghe, Picasse, Hodlerje ter vse druge slavne mojstrovine. Staro mestno jedro Winterthur je kot nalašč primerno za ogledovanje izložb. V največji povezani coni za peščce v Švici se vrstijo specializirane trgovine in restavracije, kavarne in samostojni butiki. Doživetje za male in velike je Swiss Science Center Technorama, kjer dotikanje ni samo dovoljeno, temveč tudi izrecno zaželeno. Pozabi na suhoparni šolski pouk iz naravoslovja ter razišči skrivnosti znanosti na različnih eksperimentalnih postajah.

Izleti po Winterthurju

V Winterthurju je naslednja zelena površina oddaljena največ 15 minut. S podzemno železnico v samo 25 minutah dosežeš slap reke Ren, največji slap v Evropi. Prav tako priporočljiv, ampak tudi časovno intenzivnejši je 5-urni pohod skozi idilično vinorodno pokrajino Türch, kjer lahko na šestih pohodih, poleg pogleda na osupljivo pokrajino, tu in tam poskusiš tudi kakšno kapljico. V naravnem centru Thurauen imajo svoj življenjski prostor številne vrste ptic in metuljev, na tem območju pa se od renaturacije naprej dobro počutijo tudi bobri in žabe.

Rezerviraj vožnjo z avtobusom na dolge razdalje v Winterthur še danes.

Živalski vrt Zürich

Živalski vrt Zürich

Zakaj naj obiščem živalski vrt Zürich?

Živalski vrt Zürich iz leta v leto spada med top uvrščene najrazličnejše „Najboljše živalske vrtove v Evropi“. Razlog za to so med drugim visoke zahteve, da je pravilno poskrbljeno za 375 živalskih vrst. Poudarek ni toliko na predstavitvi eksotičnih živalskih vrst, temveč naravovarstvu in osveščanju glede ohranjanja ogroženih vrst. Galapaške želve velikanke, sibirski tigri in levje tamarinke pripadajo raznovrstnim programom ohranjanja vrst v živalskem vrtu.

Katere posebnosti imajo v živalskem vrtu Zürich?

  • Pantanal: podaj se skozi repliko južnoameriškega vlažnega biotopa Pantanal in od blizu doživi male opice sajmiri

  • Slonji park Kaeng Krachan: V leta 2014 odprtem obratu od februarja 2017 biva osem azijskih slonov. Spremljaj novega Ruwanija pri raziskovalnih odpravah skozi odport obrat in izvedi več o zaščiti azijskih slonov na Tajskem

  • Nočno življenje: vse živali se ne počutijo dobro na dnevni svetlobi. V deževnem gozdu Masoala spoznaj vrste, ki so aktivne ponoči in prespi v eni od imitacij Jurte.

Kaj početi v primeru dežja?

Če ob tvojem obisku vreme noče ubogati, se lahko zatečeš v Exotarium s številnimi akvariji in terariji, v Affenhaus (hišo opic) ali v obrat Masoala. Tam si lahko z viseče poti v krošnjah dreves z 10 metrov ogledaš prebivalce deževnega gozda na Madagaskarju, ki se v hali lahko prosto gibljejo.

 Zakaj je avtobus na dolge razdalje dobra izbira za tvoje počitnice v Švici

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključen

Potuj brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje v Švici.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom v Švico uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom v Švico prihrani, denar pa raje porabi za švicarsko čokolado!