Avtobus do in iz Amsterdam

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Amsterdam

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Amsterdam

Amsterdam - Informacije o mestu

Amsterdam velja za eno manjših evropskih prestolnic, a kljub temu eno najbolj znanih in zanimivih mest v Evropi. Pristaniško mesto je najbolj znano po nočnem življenju in prelepem arhitekturnem slogu, ki ga odražajo barvite ozke hiške, kanali in mostovi. Amsterdam velja za mednarodno mesto s sproščenim vzdušjem, kjer se vsakdo počuti dobro, pravijo naši avtobusni potniki. Poleg tega je mesto dom največje zbirke Van Gogh-a in drugih kulturnih razstav. Iščeš poceni prevoz do Amsterdama? Najboljši način je FlixBus, stopi na avtobus do Amsterdama in obišči nizozemsko prestolnico!

Amsterdam - Znamenitosti

Se še spomneš Dnevnika Ane Frank? Priporočamo ti obisk Hiše Ane Frank (muzeja), kjer se boš uživel v njeno življenje in obiskal skrivne sobe, ki so bile v dnevniku večkrat navedene. V kolikor se zanimaš v tehnične znanosti, ti priporočamo obisk »NEMO« znanstvenega centra, ki ga odlikuje nenavadna oblika in na strehi velika terasa, kjer lahko preživiš sobotno popoldne. Najstejši objekt v mestu je »Oude Kerk«, zgrajen v 13.stoletju in predstavlja popolno nasprotje Nemo muzeju. Nahaja se v Rdeči četrti oz. (Red Light Ditrict), kjer se je ne glede na uro ali dan v letu, zanimivo sprehoditi. Kraljeva palača (Royal Palace Amsterdam) se nahaja na glavnem trgu »Dam« in poleg nje pa muzej voščenih lutk (Madam Tussaud's Amsterdam).

Amsterdam - Kultura in zgodovina

Ime mesta izvira iz besede »Aemstelredamme«, kar pomeni jez na reki Amstel, kjer je Amsterdam prvotno nastal. Ob njem so zgradili most in danes mesto velja za evropske »Severne Benetke«. Amsterdam je danes kulturna metropola, kot tudi eno izmed poslovnih središč. V mestu je veliko število muzejev, vrednih ogleda. V kolikor si boš privoščil krajši izlet do Amsterdama, ti priporočamo obisk Narodnega muzeja ali obisk kavarne »coffeeshop«, kjer se lahko sprostiš ob legalizirani marihuani ali kolaču (»spacecake«). Priporočamo, obiščeš le preverjene lokale in kolačev in drugih stvari ne kupuješ na ulici! So te prevzela kolesa? Najemi svojega in razišči mestno okolico, toda bodi pozoren na hitre kolesarje in gnečo ljudi okoli sebe.

Amsterdam - Nočno življenje

Potuj do Amsterdama in uživaj nočno življenje v nizozemski prestolnici! Vsak mesec mesto gosti zveneča imena elektronske glasbe kot drugih zvrsti. Eden izmed najbolj znanih prizorišč je »Paradiso«, prelepa stavba, ki je v 19.stoletju bila cerkev. V kolikor ti bolj ustrezajo bari in pivnice, je »Aepjen« primeren kraj zate.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti