Avtobus do in iz Milano

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Milano

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Milano (avtobusna postaja Lampugnano)

Cormano - Cusano Milanino (motorway A4 eastbound)

Cormano - Cusano Milanino (motorway A4 westbound)

Milano (San Donato M3)

Milano (Sesto S.G. 1° Maggio M1)

Milan (Stazione centrale - Linate shuttle)

Milan (Stazione Centrale - MXP Shuttle)

Milan (Stazione Centrale - Orio Shuttle)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Milano: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

239

Število avtobusnih postaj

8

Država

Italija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Milano

Milano - Informacije o mestu

Milano je glavno mesto pokrajine Lombardija in eno najbolj pomembnih italijanskih mest. Mesto je posebno zaradi mešanice med sodobnostjo in zgodovino in vsako leto privabi mnogo turistov, umetnikov, modnih gurujev in ljubiteljev italjanskega sloga življenja. Poleg tega je mesto pomembno ekonomsko središče in dom italijanske borze in nekaterih večjih medijskih hiš. Ko tvoj avtobus prispe v Milano, lahko zlahka dosežeš podzemno železnico in takoj začneš raziskovati!

Milano - Znamenitosti

Z avtobusom v Milano in ogledi glavnih znamenitosti se lahko začnejo! Najbolj znana znamenitost je cerkev Duomo, ki je v večini zgrajena iz marmorja in od koder imaš lahko krasen pogled na vso mesto. Se sprašuješ kako je to mogoče? Duomo je tretja največja stolnica na svetu in se nahaja na istoimenskem trgu. Poznana ja tudi zaradi okoliških zgradb, od muzeja (Museo del Novecento) in kraljeve palače (Palazo Reale). Na levi strani od stolpnice se nahaja Galeria Vittorio Emanuele II, kjer se nahajajo trgovine z visoko modo. Sprehodi se skozi, morda popij espresso in nadaljuj pot do znanega gledališča »Teatro della Scala«, ki je bil zgrajen v 18.stoletju. Za gledališčem se nahaja umetniška četrt z bohemskim slogom, imenovana »Brera«. Obidi cerkev Svete Marije (Santa Maria della Grazia), kjer se najaha freska »Zadanja večerja«, izpod rok znanega umetnika Leonardo da Vinci.

Milano - Kultura in zgodovina

Mesto je se je v preteklosti imenovalo Mediolanum in je bila prestolnica zahodnorimskega cesarstva. Kasneje je bila pod vplivom bogatih italijanskih družin, naprej Visconti in nato Sforza. Med drugo svetovno vojno je bilo mesto skoraj popolnoma uničeno in naslednja leta renovirano do Milana, kot ga poznamo danes. Zanimiv je pregled nad številnimi obdobji, od gotike, renesanse, dokler ne prideš do sodobne umetnosti.

Milano - Nočno življenje

Nočno življenje v Milanu je izjemno poznano z razlogom. Nočna klub scena je izjemno pestra, poleg tega so lokali in bari vedno polni. Ne samo za aperitivo, vendar tukaj najdeš številne festivale, koncerte in mnogo več. Najbolj poznano okrožje je Ticinese e dei Navigli. Poleg tega tudi območje ob kanalih, kjer se nahajajo manjši lokali in restavracije. Doživi Milano v vsej njeni luči, kjer morda srečaš postavnega manekena ali manekenko. V kolikor si »fan« znamke Just Cavalli, priporočamo obisk kluba »Just Cavalli Milano«.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti