Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Ugodno potovanje na Poljsko z avtobusom na dolge razdalje

Poljska velja za eno od podcenjenih počitniških držav v Evropi. Toda mešanica lepih in nedotaknjenih naravnih pokrajin in kulturno ter arhitektonsko zanimivih mest poskrbi, da je Poljska ena najzanimivejših srednjeevropskih počitniških destinacij. Za ljubitelje narave Krkonoši in Karpati ponujajo najrazličnejše možnosti za pohodništvo, gorništvo in smučanje, v številnih narodnih parkih ter jezerih pa lahko občuduješ čudovito naravo. Poleg tega pa lahko v mestih, kot sta Szczecin in Gdansk popolna izhodiščna cilja za poletne kopališke počitnice na poljski obali Baltskega morja. Poljska pa ima marsikaj ponuditi tudi prijateljem urbanega ogledovanja znamenitosti. Kombinacija bogate kulturne zgodovine in sodobnega pridiha poskrbi, da so velemesta, kot so Varšava, Krakov in Vroclav ogleda vredne počitniške destinacije. FlixBus ti omogoča, da iz mnogih mest v Nemčiji ugodno in udobno potuješ z avtobusom do najlepših destinacij na Poljskem.

Dva dobra argumenta zakaj počitnice preživeti na Poljskem

1. Staro amestno jedro in Wawel v Krakovu

Staro mestno jedro Krakava


Na kraljevi poti skozi staro mestno jedro

Staro mestno jedro, ki ga obdaja Planty Park tako kot Wawel, ki nanj meji na jugu, od leta 1978 spadata pod svetovno kulturno dediščino, ki jo je zaščitil UNESCO.  Poleg raziskovanja na lastno pest, se lahko podaš tudi po poteh nekdanjih kraljev na njihovo kronanje in prečkaš staro mesto jedro po kraljevi poti do rezidence Wawel.

Kje poteka kraljeva pot po Krakavu?

Tvoja pot se začne pri cerkvi Sv. Florjana na trgu Matejko na severu starega mestnega jedra, potem pa greš mimo Barbakana skozi več kot 700 let stara Florjanova vrata v samo staro mestno jedro.  Po ul.  Floriańska greš mimo farmacevtskega muzeja in majhnih trgovinic do Marijine cerkve in krakovske tržnice (Rynek Główny).  Na tržnici takoj zagledaš osupljive Sukiennice v renesančnem slogu in 70 metrov visok stolp mestne hiše.  V Sukiennicah poleg kavarn in spominkov najdeš tudi zunanje izpostave krakovskega narodnega in zgodovinskega muzeja.

Kraljevi poti slediš naprej po ul.  Grodzka, mimo cerkve Sv. Petra in Pavla ter arheološkega muzeja v stranski ulici do vznožja rezidence Wawel.

Kaj je Wawel?

Wawel je nekdanja rezidenca poljskih kraljev in leži na hribu ob reki Visli.  Pod hribom je prehodna jama, v kateri je po legendi nekoč živel zmaj, ki ga je premagal vitez po imenu Krak.  Nato so na tem kraju ustanovili po vitezu poimenovano mesto Krakav.  Na samem hribu priporočamo ogled katedrale in gradu z arkadami.

2. Ulica Długa (dolga ulica) v Gdansku

Ulica Długa (dolga ulica) v Gdansku


Nakupovalna ulica med zlatimi vrati in dolgim trgom

Ulica Długa ali dolga ulica je znana nakupovalna ulica v središču mesta Grandsk.  Južno od Marijine cerkve poteka od zlatih vrat do dolgega trga z Neptunovim vodnjakom in mestno hišo.  Ulica se od tam naprej nadaljuje z imenom dolgi trg naprej na vzhod do zelenih vrat in reke Moltave.

Kaj lahko vidiš v dolgi ulici?

V dolgi ulici so druga poleg druge razvrščene restavracije, kavarne in manjše trgovinice.  Kljub zdaj večji gneči turistov ozke hiše s pisanimi fasadami v renesančnem slogu v ulici pri tem ne izgubijo svojega edinstvenega pridiha hanzeatskega mesta.  Ljubitelji muzejev tukaj za zlatimi vrati najdete muzej jantarja, v mestni hiši pa zgodovinski muzej mesta.

Ena najbolj znanih hiš na dolgi ulici je rdeča hiša Uphagen, znana po svojem prvem lastniku, Johannu Uphagnu.  Danes je urejena v muzej pohištva iz 18.  stoletja, iz časa, ko je bila zgrajena.  Današnja hiša Uphagen pa je občutno mlajša, saj je bila tako kot številne stavbe v Gdansku popolnoma uničena, pozneje pa so jo do potankosti rekonstruirali.
 

Zakaj potovati z avtobusom na dolge razdalje na Poljsko

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključeni

Potuj na Švedsko brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje na Švedskem.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom na Švedsko prihrani, denar pa raje porabi za razburljive kriminalke!