Avtobus Bled od 7 €

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih
Velika mreža avtobusnih povezav

Velika mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 1,400 izletniškimi destinacijami v 26 državah in odkrij Evropo s FlixBusom

Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje

Pridi na svoj cilj pravočasno

Tja te bomo pripeljali udobno in pravočasno: 9 od 10 naših avtobusov prispe na svoj cilj točno.

Informacije o trenutnih povezavah
Avtobusna vozovnica od 7 €
Število povezav iz Bled 11
Število avtobusnih postaj v Bled 1
Država Slovenija

Tourist information on Bled

Blejski otok kot glavna znamenitost Bleda - FlixBus

Bled - Informacije o mestu

Bled za marsikaterega domačina kot turista velja za najlepši kraj v Sloveniji . Razlog je predvsem pravljična podoba otoka s cerkvijo sredi jezera, obdana obdana s skalnato steno in neokrnjeno naravo. Verjamemo, da bi te pogled na to lepoto ne pustil ravnodušnega, prav tako ne mir, spokojnost in seveda pregrešno dobre BLEJSKE KREMŠNITE.

Blejski grad in razgled na otok - Flixbus

Bled - Znamenitosti

Kot omenjeno je glavna naravna znamenitost Blejsko jezero z otočkom. Dolgo je nekaj več kot 2 kilometra in široko približno 1 km, idealno za sproščeno rekreacijo, sprehod okrog jezera. V poletnih mesecih je voda ravno pravšnja za osvežitev in kopanje v jezeru, priporočamo Grajsko kopališče na Bledu. V kolikor ste v dobri fizični kondiciji lahko do otoka tudi preplavate ali se pripeljete s slogom: s tradicionalnim čolnom imenovanim »pletna«. Popeljal vas bo prijazni čolnar, ki vam bo najverjetneje povedal tudi kakšno zanimivo zgodbo. Na otoku stoji cerkev z razglednim zvonikom, ki ima mehansko nihajno uro. Poleg tega priporočamo ogled blejskega gradu, kjer se nahaja muzej, vinska klet, kapelica itd. Od tod lahko občuduješ krasen razgled na blejsko jezero in otok. 

Blejska kremšnita - FlixBus

Bled - Kultura in zgodovina

Blejski grad je zagotovo ena izmed starejših zgradb v mestu, zgrajen okrog leta 1011. Bil je v lasti škofov, nato pod Napoleonovim cesarstvom, v rokah avstrijskega cesarstva in se poslednjič vrnil briksenškim škofom. Poleg gradu, ti priporočamo obisk mestnega jedra, kjer so številne kavarne in slastičarne, najbolj znana kavarna Park in Paviljon Belvedere, kjer si obvezno privoši tradicionalno blejsko kremšnito (oz.blejsko rezino) in se odpravi do lokalnih kmetov po pristen med ali druge domače izdelke. Naj omenim še pristno slovensko hrano, kjer boste gurmani prišli na svoj račun. 

Bled : Tvoja avtobusna postaja