Avtobus do in iz Bled

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Bled

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Bled

Bled - Informacije o mestu

Bled za marsikaterega domačina kot turista velja za najlepši kraj v Sloveniji . Razlog je predvsem pravljična podoba otoka s cerkvijo sredi jezera, obdana obdana s skalnato steno in neokrnjeno naravo. Verjamemo, da bi te pogled na to lepoto ne pustil ravnodušnega, prav tako ne mir, spokojnost in seveda pregrešno dobre BLEJSKE KREMŠNITE.

Bled - Znamenitosti

Kot omenjeno je glavna naravna znamenitost Blejsko jezero z otočkom. Dolgo je nekaj več kot 2 kilometra in široko približno 1 km, idealno za sproščeno rekreacijo, sprehod okrog jezera. V poletnih mesecih je voda ravno pravšnja za osvežitev in kopanje v jezeru, priporočamo Grajsko kopališče na Bledu. V kolikor ste v dobri fizični kondiciji lahko do otoka tudi preplavate ali se pripeljete s slogom: s tradicionalnim čolnom imenovanim »pletna«. Popeljal vas bo prijazni čolnar, ki vam bo najverjetneje povedal tudi kakšno zanimivo zgodbo. Na otoku stoji cerkev z razglednim zvonikom, ki ima mehansko nihajno uro. Poleg tega priporočamo ogled blejskega gradu, kjer se nahaja muzej, vinska klet, kapelica itd. Od tod lahko občuduješ krasen razgled na blejsko jezero in otok.

Bled - Kultura in zgodovina

Blejski grad je zagotovo ena izmed starejših zgradb v mestu, zgrajen okrog leta 1011. Bil je v lasti škofov, nato pod Napoleonovim cesarstvom, v rokah avstrijskega cesarstva in se poslednjič vrnil briksenškim škofom. Poleg gradu, ti priporočamo obisk mestnega jedra, kjer so številne kavarne in slastičarne, najbolj znana kavarna Park in Paviljon Belvedere, kjer si obvezno privoši tradicionalno blejsko kremšnito (oz.blejsko rezino) in se odpravi do lokalnih kmetov po pristen med ali druge domače izdelke. Naj omenim še pristno slovensko hrano, kjer boste gurmani prišli na svoj račun.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti