Avtobus do in iz Benetke

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Benetke

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Benetke

Benetke - Informacije o mestu

Svetovno znano obmorsko mesto Benetke se nahaja na laguni ob Jadranskem morju, kjer le majhen del mesta zaseda kopno. Razteza se preko številnih kanalov, 118 otokov in več kot 400 mostov, ki so v večini iz kamna. Mesto obdaja morje in tako z laguno sodi pod svetovno dediščino UNESCO. Lepota in edinstvenost mesta te bosta zagotovo očarali.

Benetke - Znamenitosti

Razišči mesto tako, da se sprehodiš po ozkih ulicah in mostovih in začutiš ta neverjetni utrip, ki ga obdaja umetnost, edinstvenost in italijanska romantika. Tvoj avtobusni prevoz do Benetk bo tako sproščujoč, da boš poln energije za nadaljno potepanje. Oglej si glavni trg v mestu, Trg sv. Marka, kjer se nahaja istoimenska Bazilika svetega Marka. Trg te bo fasciniral zaradi svoje lepote kot velikega v bližini pa se nahaja tudi glavni beneški kanal imenoval »Canal Grande«. Po njem se lahko odpelješ z gondolo in poslušaš beneške legende simpatičnih gondoljerjev, obideš najbolj znan beneški most »vzdihljajev« (Ponte dei Sospiri) in se prepustiš romantičnem vzdušju. Poleg tega boš imel možnost videti čudovite palače, kot je Doževa palača (Palazza dei Dogi), ki je bila zanimivo prvotno trdnjava, po hudem požaru pa sedež vlade. Danes ostaja kraj za pomembne razstave, njeno notranjost pa okrasuje marmor in umetniška dela.

Benetke - Kultura in zgodovina

Beneška republika je doživela svoj razcvet v srednjem veku. Mnogi menijo, da je mesto postalo kamnit spomenik, ki ga je potrebno videti. Vsak kotiček mesta je umetnost zase, zaradi izjemnih stavb in mostov, kot je Ponte di Rialto, ki ima že 800 let dolgo zgodovino. Benetke so dom številnih kulturnih dogodkov, poznana je razstava zbirke del umetnika Peggy Guggeneheim, ki jo gosti famozna palača »Venier dei Leoni«. Mesto razpolaga z nekaj več kot 10 muzeji, toda samo mestno sreidšče ima več kot 200.000 arhitekturnih del, kjer bo sprehod prava paša za oči.

Benetke - Nočno življenje

Benetke niso poznane le po umetnosti in znamenitostih, vendar tudi po številnih festivalnih in barvitem pustnem karnevalu. Na večer si privošči aperitivo, osvežilno pijačo. Mi ti priporočamo tipično beneško pijačo imenovano »Bellini« ali priljubljeni »Aperol-Spritz«. V kolikor te daje lakota, si naroči tipične beneške »cichette«, kar pomenijo manjši prigrizki ali le »ugrizki«. V kolikor te daje lakota, bo »tramezzino« prava izbira. Bogato obloženi sendvič iz kruha brez skorje. Nato se odpravi do ulic, ki so živahne tudi ponoči, najdeš jih na obrobju Campo Santa Margherita ali Erbaria a Rialto. Tukaj je pestra izbira barov, toda za večji izbor klubov, predvsem v poletnih mesecih priporočamo tudi obisk bližnjih mest kot sta Mestre ali Jesolo.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti