Varnost na naših avtobusih

Varna potovanja po Evropi s FlixBus avtobusi

Potovanje z avtobusom je po poročanju Zveznega statističnega urada Nemčije najvarnejši način prevoza po naših cestah. FlixBus te bo na tvojo destinacijo vedno pripeljal varno, saj je varnost na naših avtobusih naša glavna skrb. Naši „zeleni“ avtobusi izpolnjujejo najvišje standarde glede varnosti in naši vozniki se usposabljajo po najsodobnejših in najustreznejših metodah. Vsi naši avtobusi izpolnjujejo najvišje varnostne standarde, kar pomeni, da si na svojem avtobusnem potovanja iz kraja A v kraj B lahko povsem brez skrbi. Izberi svoj želeni avtobusni prevoz iz naše obsežne mreže evropskih povezav in izkusi potovanje po Evropi s trenutno najvarnejšim prevoznim sredstvom.

Pohvalimo se lahko s skrbnim usposabljanjem naših voznikov, ponosni pa smo tudi na moderno varnostno opremo, s katero so opremljeni vsi naši avtobusi.

Najnovejša tehnologija, ki izpolnjuje najvišje varnostne standarde

Varnost na naših avtobusih je – zahvaljujoč tehnološkim inovacijam – pri FlixBusu standardni postopek. Naši avtobusi so opremljeni z najnovejšimi elektronskimi sistemi za pomoč, s katerimi so podprti vsi varnostni ukrepi na naših avtobusih. Tvoj FlixBus ima ESP, EBA, ABS, prilagodljiv tempomat (ACC), AFS (napreden sistem sprednjih žarometov), LDW (opozorilni sistem za ohranjanje smeri), svetlobne senzorje in številne druge funkcije, ki zagotavljajo izpolnjevanje najvišjih varnostnih standardov. FlixBus je certificiran za uporabo varnostnih tehnologij na vseh svojih avtobusih tako, da ti lahko zagotavljamo popolno varnost na vsakem tvojem potovanju. Naše FlixBuse redno pregledujemo, s čimer zagotavljamo stalno doseganje najvišjih varnostnih standardov.

Vozniki, ki te varno pripeljejo iz kraja A v kraj B – podnevi in ponoči

Naši vozniki te bodo varno pripeljali na tvoj cilj. Vsi naši vozniki so popolnoma usposobljeni in se redno usposabljajo na področju varnosti, torej so vedno pripravljeni na vsakršne težave, do katerih lahko pride v prometu ali na poti. Naj bo to spolzka cesta, oster ovinek ali prometna konica; naši vozniki se znajo z vsako avtobusno povezavo spoprijeti na profesionalen in varen način. Z jasno določenimi postanki med vožnjo se trudimo zagotoviti, da bo voznik tvojega avtobusa vedno popolnoma osredotočen na volan. Zahvaljujoč GPS-sledenju vedno vemo, kje se naši vozniki nahajajo in kakšen je njihov dejanski čas vožnje, ne glede na to, ali počivajo ali so na poti do cilja.

Naši nočni avtobusi delujejo po sistemu dveh oseb, s čimer zagotavljamo redno menjavanje voznikov. Ti vozniki so posebej usposobljeni za vožnjo ponoči. Varnost je vedno na našem in voznikovem prvem mestu, tudi če potuješ na enem od naših avtobusov na dolge razdalje.

Pripni se in pojdimo!

K varnosti na naših avtobusih seveda pripomore tudi vsak posamezen potnik. Na naših avtobusih moraš namreč vedno in obvezno uporabljati varnostni pas. Za varnost naših najmlajših potnikov smo poskrbeli tako, da smo avtobuse opremili z ustrezno opremo, da bo lahko tudi tvoj otrok z nami potoval varno. Prosimo te, da se prepričaš, da sta tako ti kot tvoj otrok (v primernem otroškem sedežu) ves čas potovanja varno pripeta. Tvoja varnost je naša glavna skrb; s FlixBusom boš vedno varno potoval/-a po Evropi.