Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Pravilnik o zasebnosti

Skrbnik spletnega portala podjetja FlixMobility GmbH, v katerega je vključen tudi portal za rezervacije (v nadaljevanju skupaj »spletna stran«), je podjetje FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, Nemčija (v nadaljevanju »FlixMobility« ali »mi«). Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. Zato je varstvo podatkov pri podjetju FlixMobility GmbH zelo pomembno in strogo upoštevamo pravne določbe Evropske uredbe o varstvu podatkov in Zvezni zakon o varstvu podatkov pri zbiranju, obdelavi in uporabi.

1.   Pridobivanje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

Obdelava vaših osebnih podatkov temelji na naslednji pravni podlagi:

1.1 Pogodbeno razmerje v skladu s točko b 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov

Osebne podatke, ki nam jih posredujemo prostovoljno, obdelamo (ime in priimek, e-poštni naslov, številka mobilnega telefona) v skladu s točko b 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov za pogodbeno obdelavo naročil za vozovnice, za izvedbo prevoza in odpiranje računa stranke ali kot del predpogodbenih ukrepov.

Prostovoljno sporočeno številko mobilnega telefona shranimo za stik v primeru zamud ali za informacije o spremembah v poteku potovanja. Za zahtevano obdelavo plačila so morda potrebni naslednji podatki: Če želite plačati rezervirano vožnjo s kreditno kartico, bo FlixMobility potreboval vaše polno ime, e-poštni naslov in podatke o kreditni kartici.

1.2 Zakoniti interes v skladu s točko f 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov

Za izvajanje administrativnih dejavnosti (IT storitve, storitve za stranke, računovodstvo itd.) in za učinkovito delovanje notranjega upravljanja našega koncerna se potrebni podatki posredujejo družbi FlixMobility GmbH. V ta namen v skladu s točko f 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, obdelujemo potrebne podatke za naslednje namene:

  • Podatki, shranjeni za izvedbo pogodbe in za izvajanje avtobusnega prevoz, so posredovani le v obsegu, ki je potreben za izvedbo storitev avtobusnih podjetij in drugih tretjih oseb (npr. ponudniki storitev za IT, prevoz, posredovanje e-pošte ali novic službe za stranke in obdelavo plačil) v okviru registracije in za obdelavo postopka prodaje vozovnic. V upravičenih primerih (na primer škoda na avtobusih) si pridržujemo pravico do posredovanja podatkov o kupcu ustreznemu avtobusnemu prevozniku. Prenesene podatke lahko naši ponudniki storitev uporabljajo izključno v namene izpolnjevanja svojih nalog in za noben drug namen. Kar zadeva obdelavo naročil, se obdelava izvaja v skladu s predpisi za obdelavo naročil v skladu z 28. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  • Poleg obdelave naročil za vozovnice, FlixMobility GmbH uporablja vaše podatke tudi v oglaševalske namene in tržne raziskave ter raziskave o trženju in javnem mnenju, da vas obvesti o ponudbah in novicah, prilagojenih vašim interesom po pošti ali z novicami. V ta namen izvajamo na osnovi zakonitega interesa v skladu s točko f 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov pregled oglaševanja za oglaševanje na podlagi zanimanja. Uporabi podatkov za oglaševalske namene, tržne raziskave, javnomnenjske raziskave in oglaševalske rezultate lahko kadar koli ugovarjate tako, da pošiljate sporočilo podjetju FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 Munich ali na naslov data.protection@flixbus.com.
  • V okviru obdelave plačila lahko vaše podatki posredujemo naslednjim ponudnikom plačilnih storitev. Številko kreditne kartice ali drugih bančnih podatkov ne shranjujemo na spletni strani FlixMobility in jih neposredno ne posredujemo ponudnikom plačilnih storitev:
    • Plačila obdeluje naš partner Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. Za preprečevanje in odkrivanje goljufij bomo vaš IP-naslov posredovali našemu partnerju družbi Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. Vaš IP naslov bo shranjen pri družbi Adyen BV. Vsi podatki so posredovani v šifrirani obliki.
    • Načine plačila s kreditno kartico, Giropay in iDeal obdeluje družba Heidelberger Payment GmbH, s sedežem v Gaisbergstr. 11-13, 69115 Heidelberg. Poleg tega je družba PAY.ON AG, s sedežem v Lucile-Grahn-Str. 37, 81675 München v stiku s podatki o plačilu. Heidelberger Payment GmbH je plačilna institucija v smislu Zakona o nadzoru nad plačilnimi storitvami (ZAG) in je registrirana pri Zveznem organu za finančni nadzor (BaFin), Graurheindorfer Str. 108, 53117 Bonn (registrska številka: 122914).
    • Način plačila preko storitve Paypal opravlja družba PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 5. Etage, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Dodatne informacije o varstvu podatkov pri uporabi storitve Paypal najdete v Pravilniku o zasebnosti družbe Paypal.

1.3 Privolitev v skladu s točko a 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov

Če izberete način plačila v obliki direktne bremenitve, se v okviru naročila elektronske vozovnice strinjate s posredovanjem vaših osebnih podatkov (ime, naslov, datum rojstva, e-poštni naslov in podatke o tekočem računu) in naročilom za izdajo vozovnic za namene identitete in kreditnih pregledov ter obdelavo pogodbe družbi RatePAY GmbH, RatePAY GmbH, Schlüterstraße 39, 10629 Berlin. V ta namen prenesemo naš zahtevek za plačilo družbi RatePAY. Za podrobnosti si oglejte dodatne splošne pogoje poslovanja in obvestilo o zasebnosti za metode plačevanja RatePAY.
 

2.  Naš logotip/račun stranke

Pri nas lahko ustvarite osebni račun stranke. V območju, zaščitenem z geslom v računu stranke, lahko enostavno upravljate svoje rezervacije in shranjujete podatke za prihodnja potovanja.

Polja, označena kot obvezna (*), ki vsebujejo osebne podatke, se uporabljajo samo za izvedbo in obdelavo uporabniškega računa. Najprej potrebujemo le vaš naslov e-pošte. S tem potrdimo vašo identiteto. Kot del registracije lahko prostovoljno navedete tudi svoje ime, naslov ali, če je primerno, podatke o vašem računu.

Ti podatki se bodo uporabljali za obračunavanje in samodejno izpolnjevanje prihodnjih rezervacij. Poleg tega lahko prostovoljno vnesete svojo številko mobilnega telefona, da vas lahko kontaktiramo v primeru zamude ali spremembe potovanja.

Če s tem soglašate, so v napravi shranjeni tako imenovani »stalni piškotki« s funkcijo »Zapomni si me«, ki zagotavljajo, da se pri naknadnih obiskih na naši spletni strani ne boste morali znova prijavljati. Ta funkcija ni na voljo, če ste v nastavitvah brskalnika onemogočili shranjevanje takih piškotkov.

Račun stranke – in s tem tudi svoje shranjene osebne podatke – lahko kadar koli posodobite ali izbrišete v svojem osebnem računu stranke.

Brisanje ne vpliva na osebne podatke, ki so potrebni za izvedbo naročila zaradi zakonsko določenega obdobja hrambe.
 

3.  Novice

Pri naročilu vozovnic po točki a 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov pridobljeni osebni podatki, bodo uporabljeni za komuniciranje z vami (na primer obvestila o storitvah, sistemska sporočila, e-poštna sporočila, ki potrjujejo vašo prijavo, predložitev informacij o uporabniškem računu, informacije o vozovnicah in načrtih potovanja ali vaših profilih potovanj).

Poleg tega e-poštni naslov, ki smo ga prejeli v zvezi z rezervacijo ali potovanjem, uporabljamo v skladu s 7. členom 3. odstavkom UWG, da vam redno pošiljamo ponudbe za podobne izdelke, kot ste jih že kupili, iz naše ponudbe po e-pošti. Uporabi vašega e-poštnega naslova lahko kadarkoli ugovarjate, tako da pošljete sporočilo na naslov unsubscribe@flixbus.com ali prek povezave za odjavo iz novice. 

Če se registrirate preko naše povezave za prijavo na novice, se prijava izvede z vašim soglasjem v skladu s točko a 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Uporabo vašega e-poštnega naslova lahko kadarkoli prekličete, tako da pošljete sporočilo na naslov unsubscribe@flixbus.com ali prek povezave za odjavo iz novice.
 

4.  Varstvo podatkov

Zasebnost uporabnikov naše spletne strani in povezanih sistemov varujemo s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi. Za zagotovitev varnega prenosa osebnih podatkov uporabljamo šifrirni protokol TLS (RSA-2048 se uporablja kot osnovna metoda šifriranja za infrastrukturo javnega ključa). Ta metoda se uspešno uporablja v celotnem svetovnem spletu. Vsi osebni podatki (ime, naslov, podatki o plačilu itd.) so na ta način šifrirani in tako varno preneseni na internetu. S simbolom (zaprte ključavnice) lahko v spodnji vrstici okna v brskalniku prepoznate, da ste v varnem območju.

5.  Prenos podatkov v tretje države

Obdelava podatkov načeloma poteka v Nemčiji ali državah Evropske unije. V kolikor je v določenih primerih načrtovana obdelava v tretjih državah, bo ta obdelava potekala le, če Komisija EU v skladu s 45. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov ali na podlagi standardnih pogodbenih klavzul EU ugotovi ustreznost ravni varstva podatkov v tretji državi.
 

6.  Rok hrambe osebnih podatkov

Podatke shranjujemo, v kolikor se uporabljajo za zadevne namene obdelave (na primer izvedba pogodb, oglaševanje) in za izpolnjevanje poslovnih in davčnih določb o hrambi v skladu s točko c 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov in prvim odstavkom 257. člena Trgovinskega zakonika (HGB) in drugim odstavkom 147. člena Davčnega zakonika (AO).


7.  Kontaktni podatki odgovorne osebe

Oseba, odgovorna za obdelavo osebnih podatkov, je FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, elektronski naslov info@flixbus.si, ki ga zastopajo direktorji André Schwämmlein, Arnd Schwierholz, Daniel Krauss in Jochen Engert.

8.  Pravice do informacij in pritožb

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov imate pravico do brezplačnih informacij o shranjenih podatkih in, če je to potrebno, pravico do popravka, izbrisa, omejitve obdelave, pravico do prenosa podatkov (20. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov) in ugovora proti uporabi shranjenih podatkov. Obrnite se na FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München ali nam pošljite e-pošto na data.protection@flixbus.com.       

Na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov se lahko obrnete na naslovu data.protection@flixbus.com.

Poleg tega imate pravico do pritožbe glede našega varstva podatkov pri pristojnem nadzornem organu.

9. Uporaba piškotkov

Ko obiščete našo spletno stran, se v vašem brskalniku shranijo informacije v obliki piškotka (majhne besedilne datoteke). V le-tem se shranijo podatki o vaši uporabi spletne strani (identifikacijska številka, datum obiska itd.). Z uporabo piškotkov olajšamo uporabo naše spletne ponudbe z različnimi storitvenimi funkcijami (kot je prepoznavanje predhodnih obiskov) in tako lahko spletno ponudbo bolje prilagodimo vašim potrebam. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite in obstoječe piškotke izbrišete, tako da v svojem brskalniku opravite ustrezne nastavitve. Funkcija pomoči večine brskalnikov navaja, kako izvedete te nastavitve. Če piškotkov ne sprejmete, lahko to omeji storitvene funkcije spletne ponudbe. Zato priporočamo, da pustite funkcijo piškotkov vključeno.

Razen tega uporabljamo tudi piškotke zunanjih ponudnikov za ponovna trženja in tehnologije ponovnega trženja, da optimiziramo našo spletno ponudbo in tržne namene, ki temeljijo na interesih. Shranjeno vedenje brskanja se analizira z uporabo algoritma, tako da se lahko poznejša ciljna priporočila za izdelke, povezane z zanimanjem, prikažejo v obliki reklamnih pasic ali oglasov na spletnih straneh tretjih oseb. Pseudonimizirani uporabniški profili niso združeni z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima brez ločenega izrecnega soglasja zadevne osebe.

Podrobnejše informacije o tem, kako to storite v različnih brskalnikih, najdete na naslednjih spletnih mestih: youronlinechoices, Network Advertising Initiative in/ali Digital Advertising Alliance. Tam boste našli tudi podatke o tem, kako lahko izbrišete piškotke s svojega računalnika ter splošne informacije o piškotkih.

9.1 Potrebné súbory cookies

9.1.1 AB Tasty

Ta spletna stran uporablja tudi storitev spletne analize AB Tasty podjetja AB TASTY, ki se uporablja za preizkuse A/B in preizkuse z izbirnimi vprašanji. Ta storitev uporablja piškotke za identifikacijo brskalnika uporabnika in analizo uporabe te spletne strani. Piškotki ne zbirajo osebnih podatkov. Več informacij o tem, kako podjetje AB Tasty obdeluje vaše podatke, lahko najdete na https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. Na tej strani najdete tudi navodila, kako lahko kadarkoli deaktivirate sledenje.

9.1.2 adjust

Ta spletna stran/aplikacija med drugim uporablja tehnologijo analize »adjust« podjetja adjust GmbH (»adjust«). Podjetje adjust za analizo uporablja naslove uporabnikov IP in MAC, ki se uporabljajo izključno v anonimizirani obliki. Povezava z resnično osebo zato ni mogoča. Z uporabo te spletne strani/aplikacije za namen analize soglašate z obdelavo na prej opisan način pridobljenih anonimnih podatkov in s prej omenjenim namenom. Pridobivanje in shranjevanje podatkov s pomočjo tehnologije adjust lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo za v prihodnje. V ta namen kliknite naslednjo povezavo: https://www.adjust.com/opt-out/

9.1.3 Adtriba

Na tem spletnem mestu s pomočjo tehnologije podjetja AdTriba GmbH – Beim Schlump 13a, 20144 Hamburg (https://www.adtriba.com/) zbiramo in shranjujemo podatke, iz katerih ustvarjamo uporabniške profile z uporabo psevdonimov. Ti uporabniški profili služijo za analizo vedenja obiskovalcev in jih ocenjujemo z namenom, da bi izboljšali ponudbo ter zasnovo prilagodili potrebam uporabnikov. V ta namen lahko uporabljamo piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki se shranjujejo lokalno na napravi obiskovalca spletnega mesta. Ob vnovičnem obisku našega spletnega mesta omogočajo, da obiskovalca prepoznamo. Psevdonimiziranih uporabniških profilov ne združujemo z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima, ne da bi pridobili ločeno izrecno soglasje te osebe.

9.1.4 Tapad

Poročanje čez več aplikacij in naprav

To spletno mesto za namene poročanja zbira in uporablja splošne informacije o aplikacijah in napravah. Spletno mesto ne zbira osebno prilagojenih podatkov, ki bi lahko privedli do prepoznave posamezne osebe, niti za aplikacije in naprave. Spletno mesto uporablja specifične tehnologije, s katerimi spremlja uporabnike v več aplikacijah in napravah, vključno s sinhronizacijo piškotkov in ID-ja.

9.1.5 Snowplow

Ta spletna stran/aplikacija uporablja Snowplow Opensource, analitično tehnologijo družbe Snowplow Analytics Limited (The Rome Building, 32-38 Scrutton Street, London, EC2A 4RQ, Združeno Kraljestvo). S pomočjo analitične tehnologije pridobivamo statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. V okviru uporabe teh spletnih strani se zbirajo in vrednotijo informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. To poteka s pomočjo tehnologije piškotkov in tako imenovanih slikovnih pik, ki so vključeni v vsako spletno stran. Tako zbrani podatki služijo temu, da ustvarijo uporabniške profile, ki predstavljajo osnovo za spletne statistike. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika. Opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti. Poleg tega lahko preprečite, da bi družba FlixMobility zbirala podatke, ustvarjene s piškotkom in povezane z vašo uporabo spletnega mesta, ter obdelavo teh podatkov s strani družbe FlixMobility, če vložite ugovor na naslednji povezavi: data.protection@flixbus.com

9.1.6 Webtrekk

Za statistično obdelavo spletnih strani uporabljamo tehnologijo podjetja Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, D-10115 Berlin. S pomočjo storitev podjetja Webtrekk pridobivamo statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Podjetje Webtrekk GmbH ima na področju Web Controlling potrdilo TÜV. Še posebej sta bila preverjeni in potrjeni skladnost varstva podatkov ter varnost podatkov pri pridobivanju in obdelavi izsledljivih podatkov. V okviru uporabe teh spletnih strani se zbirajo in vrednotijo informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. To poteka s pomočjo tehnologije piškotkov in tako imenovanih pikslov, ki so vključeni v vsako spletno stran. Neposredna povezava z osebo je vedno izključena. Tako zbrani podatki služijo temu, da ustvarijo anonimne uporabniške profile, ki predstavljajo osnovo za spletne statistike. Podatki, pridobljeni s tehnologijo Webtrekk, se brez posebej dodeljenega soglasja ne uporabljajo za identifikacijo obiskovalca teh spletnih strani in se nikdar ne združijo z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima.
Pridobivanje in shranjevanje podatkov s pomočjo Webtrekka lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo za prihodnost. V ta namen in za več informacij o varstvu podatkov pri podjetju Webtrekk odprite naslednjo povezavo: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

9.1.7 Google AdWords

Za optimizacijo naše spletne strani in priporočil za izdelke uporabljamo tehnologijo Google Limited (»Google«) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, »Google«) za izdelavo psevdonimiziranih uporabniških profilov o vedenju brskanja obiskovalcev spletne strani za namene trženja. V ta namen lahko uporabljamo piškotke, ki omogočajo prepoznavanje spletnega brskalnika ob ponovnem obisku. Shranjeno vedenje brskanja se analizira z uporabo algoritma, tako da se lahko poznejša ciljna priporočila za izdelke, povezane z zanimanjem, prikažejo v obliki reklamnih pasic ali oglasov na spletnih straneh tretjih oseb. Pseudonimizirani uporabniški profili niso združeni z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima brez ločenega izrecnega soglasja zadevne osebe. Izdelavi psevdomiziranih uporabniških profilov za oglaševanje/prikaz oglasov na osnovi zanimanja, lahko kadar koli ugovarjate, tako da obiščete spletno stran https://www.google.de/settings/ads. Če želite izvedeti več o oglaševanju na podlagi zanimanja, obiščite http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

9.1.8 Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Poleg tega ta spletna stran uporablja Google AMP Client ID API, da s storitvijo Google Analytics aktivnosti uporabnikov na straneh AMP poveže z dejavnostmi na straneh brez AMP. Googlove kode za spletno sledenje te spletne strani uporabljajo funkcijo »_anonymizeIp()« S tem se IP-naslov znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah Evropskega gospodarskega prostora obdela le v skrajšani obliki, da je izključena neposredna povezava z osebo. Le izjemoma se celoten IP-naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA in se tam skrajša Po naročilu skrbnika te spletne strani bo Google te informacije uporabil, da bo ovrednotil vašo uporabo spletne strani, da bo pripravil poročilo o aktivnostih na spletni strani in da bo zagotavljal storitve, ki so povezane z uporabo spletne strani in spleta, za upravljavca spletne strani. IP-naslov, ki ga v okviru orodja Google Analytics posredujemo z vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki podjetja Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti. Poleg tega lahko podjetju Google preprečite pridobivanje podatkov s piškotki in podatkov, ki so vezani na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), ter njihovo obdelavo tako, da s spodnje povezave prenesete in namestite vtičnik za brskalnik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

9.2 Funkčné súbory cookies

9.2.1 Hotjar

Za izboljšanje uporabniške izkušnje na svojih spletnih straneh uporabljamo programsko opremo podjetja Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta). S pomočjo programske opreme lahko izmerimo in ovrednotimo obnašanje uporabnikov (premikanje miške, kliki, vnosi s tipkovnico, višina drsenja itd.) na naših spletnih straneh. V ta namen se lahko na končne naprave uporabnikov shranijo piškotki in podatki uporabnikov, npr. informacije o brskalniku, operacijskem sistemu, zadrževanju na strani itd. Več informacij o obdelavi podatkov pri podjetju Hotjar lahko najdete na http://www.hotjar.com/privacy. Uporabi storitev podjetja Hotjar lahko ugovarjate na https://www.hotjar.com/opt-out.

9.2.2 Google Optimize

Na našem spletnem mestu uporabljamo storitev za spletno analizo in optimizacijo »Google Optimize«, ki jo omogoča družba Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju »Google Optimize«). Storitev Google Optimize uporabljamo za izboljšanje privlačnosti, vsebine in funkcionalnosti našega spletnega mesta, in sicer tako, da določenemu odstotku naših uporabnikov omogočimo dostop do novih funkcij in vsebin ter statistično ocenimo spremembe v uporabi. Google Optimize je delna storitev v okviru storitve Google Analytics (glej razdelek Google Analytics).

Google Optimize uporablja piškotke, ki olajšajo optimizacijo in analizo tvojega načina uporabe našega spletnega mesta. Podatki, ki jih ti piškotki ustvarijo o tvoji uporabi našega spletnega mesta, se praviloma prenesejo v strežnik Google v ZDA, kjer se shranijo. Google Optimize uporabljamo z aktivirano IP-anonimizacijo, kar pomeni, da Google na območju držav članic Evropske unije ali v drugih državah, ki imajo sklenjen sporazum o Evropskem gospodarskem prostoru, predhodno skrajša tvoj naslov IP. Samo v izjemnih primerih se poln naslov IP prenese v strežnik Google v ZDA in se tam skrajša. Google te informacije uporablja za ovrednotenje tvoje uporabe našega spletnega mesta, sestavljanje poročil o testih optimizacije in povezani dejavnosti na spletnem mestu ter zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo na spletnem mestu in uporabo interneta.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečiš z ustrezno nastavitvijo svojega spletnega brskalnika. Poleg tega lahko preprečiš zbiranje ustvarjenih podatkov in posredovanje podatkov, ki se nanašajo na tvojo uporabo našega spletnega mesta (vključno s svojim naslovom IP), družbi Google ter Googlovo obdelavo teh podatkov, tako da preneseš in namestiš vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=. Podrobnejše informacije o Googlovem zbiranju in obdelavi podatkov so na voljo v pravilniku o zasebnosti družbe Google na naslovu http://www.google.com/policies/privacy.

9.3 Marketingové súbory cookies

9.3.1 Facebook Custom Audiences

Ta spletna stran uporablja storitev Retargeting-Pixel Custom Audiences družbenega omrežja Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. S pomočjo tehnologije Remarketing-Pixel lahko Facebook uporablja obiskovalce naše spletne strani kot ciljno skupino za oglaševanje oglasov na Facebook-u. V ta namen je na vašem računalniku shranjen piškotek Facebook. Če želite več informacij o obsegu in namenu zbiranja podatkov ter o tem, kako Facebook obdeluje in uporablja podatke ter vaše nastavitve zasebnosti, si oglejte Pravilnik o zasebnosti na spletnem mestuhttps://facebook.com/policy.php in https://www.facebook.com/ads/settings. Uporabi tehnologije Custom Audiences lahko ugovarjate na spletnem mestu http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ ali ta uporabnike z računom Facebook tukaj.


10. Vtičniki za družbena omrežja

naša spletna stran uporablja vtičnike za družabna omrežja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600 San Francisco, CA 94107, USA, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, USA in Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025 USA.

Vtičniki so na naši strani z izdelki in so na začetku obiska onemogočeni. Če kliknete ustrezni gumb, boste v novem oknu pozvani k prijavi pri ponudniku družbenega omrežja. V tem primeru je v računalniku nameščen piškotek. Če gumba ne kliknete ali niste prijavljeni pri ponudnika družbenega omrežja, se piškotek ne shrani v računalnik.

Če ste uporabnik ustreznega ponudnika družabnih medijev in se prijavite in kliknete na gumb, bodo ti podatki posredovani vašemu profilu pri ustreznem ponudniku družabnih medijev. Če ste v interakciji z vtičniki, na primer kliknete na gumb »Všeč mi je« na Facebook-u ali oddate komentar, se ta informacija prav tako neposredno prenese v družbeno omrežje in se tam shrani. Za namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnjo obdelavo in uporabo podatkov s strani ponudnikov ter vaše pravice v zvezi s tem in nastavljanje možnosti za zaščito vaše zasebnosti, si oglejte pravilnik o zasebnosti naslednjih ponudnikov: