§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Pravilnik o zasebnosti

Izjava o varstvu podatkov in soglasje za uporabo podatkov

Skrbnik spletnega portala podjetja FlixMobility GmbH, v katerega je vključen tudi portal za rezervacije (v nadaljevanju skupaj »spletna stran«), je podjetje FlixMobility GmbH, Birketweg 33, 80639 München, Nemčija (v nadaljevanju »FlixMobility« ali »mi«). Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. Za podjetje FlixMobility GmbH je to ena izmed prednostnih nalog, zato pri pridobivanju, obdelavi in uporabi podatkov dosledno upoštevamo zakonska določila nemškega zveznega zakona o varstvu podatkov in zakona o telekomunikacijskih storitvah.

Če soglašate s sledečo Izjavo o varstvu podatkov, podjetju FlixMobility GmbH dovoljujete pridobivanje, obdelavo in uporabo podatkov z upoštevanjem zakonov o varstvu podatkov in sledečih določil. Soglasje lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo v prihodnosti.

Pridobivanje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki so vsi podatki, ki se navezujejo na določeno osebo ali osebo, ki jo je mogoče prepoznati. Mednje spadajo vaše ime, vaša telefonska številka ali vaš poštni naslov in vaš naslov elektronske pošte.

Uporaba naše spletne strani je praviloma mogoča brez navajanja osebnih podatkov.

Za naročanje vozovnic in za izvajanje prevoza pridobimo, shranimo in obdelamo vaše ime in priimek ter številko mobilnega telefona. Za plačilo so morebiti potrebni naslednji dodatni podatki: za plačilo rezervirane vožnje s kreditno kartico podjetje FlixMobility potrebuje vaše ime in priimek, vaš naslov elektronske pošte in podatke o vaši kreditni kartici. Številka kreditne kartice se ne shrani in se posreduje neposredno ponudniku plačilnih storitev. Pri plačilu rezervirane vožnje z direktno obremenitvijo podjetje FlixMobility pridobi vaše ime in priimek, vaš naslov, vaš rojstni datum, vaš naslov elektronske pošte in podatke o vašem transakcijskem računu. Pri plačilu z nakazilom in preko Paypala se podatki o plačilu ne shranijo.

Za izvajanje pogodbe in avtobusnih voženj se podatki v zahtevanem obsegu posredujejo avtobusnim podjetjem, ki izvajajo prevoze, in ostalim tretji osebam (npr. ponudnikom IT-storitev, storitev prometa, svetovanja strankam in plačila) v okviru registracije in za izvajanje prodaje vozovnic. V utemeljenih primerih (npr. poškodovanje avtobusov) si pridržujemo pravico, da podatke o stranki posredujemo avtobusnemu prevozniku. Posredovane podatke lahko naši ponudniki storitev uporabljajo izključno za izpolnitev nalog in ne v druge namene.

Podjetje FlixMobility podatkov ne posreduje tretjim osebam za namene oglaševanja.

Ponudniki plačilnih storitev

Na naši spletni strani imate možnost, da izvedete rezervacijo. Vaše podatke zato po potrebi posredujemo enemu izmed naslednjih ponudnikov plačilnih storitev, ki je vedno naveden v postopku rezervacije. Plačilo je mogoče le na način, ki ga izberete pri izbiri plačila na spletni strani.

  • Plačila se izvedejo s pomočjo našega partnerja Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6–50, NL-1011 DJ Amsterdam. Za preprečevanje in odkrivanje primerov goljufije vaš IP-naslov posredujemo našemu partnerju, podjetju Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6–50, NL-1011 DJ Amsterdam. Podjetje Adyen BV shrani vaš IP-naslov. Vsi podatki se prenesejo v šifrirani obliki. Svoje soglasje lahko z veljavnostjo za prihodnost kadarkoli prekličete s pomočjo kontaktnih podatkov, ki so navedeni v kolofonu.
  • Plačilne metode s kreditno kartico, Giropay in iDeal izvaja podjetje Heidelberger Payment GmbH s sedežem na Gaisbergstr. 11–13, D-69115 Heidelberg.Prav tako pride v stik s podatki o plačilu podjetje PAY.ON AG s sedežem na Lucile-Grahn-Str. 37, D-81675 München. Podjetje Heidelberger Payment GmbH je plačilna ustanova v smislu nemškega zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZAG) in je registrirano pri nemški ustanovi za nadzor finančnih storitev Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), Graurheindorfer Str. 108, 53117 D-Bonn (registrska številka: 122914).
  • Plačilno metodo Paypal izvaja podjetje PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 5. Etage, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg. Več informacij o varstvu podatkov pri podjetju Paypal lahko najdete v Izjavi o varstvu podatkov podjetja Paypal
  • Za preprečevanje in odkrivanje primerov goljufije vaš IP-naslov posredujemo podjetju Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, D-81669 München. Podjetje PAYMILL GmbH vaš IP-naslov shrani za 72 ur. Svoje soglasje lahko z veljavnostjo za prihodnost kadarkoli prekličete s pomočjo kontaktnih podatkov, ki so navedeni v kolofonu.

Preverjanje bonitete pri plačilu z direktno obremenitvijo preko Billpaya

Če se odločite za način plačila našega partnerja podjetja Billpay GmbH, vas v postopku naročanja prosimo, da privolite v posredovanje podatkov, potrebnih za izvedbo plačila in preverjanje identitete ter bonitete, podjetju Billpay. Če privolite, se vaši podatki (ime in priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, rojstni datum, telefonska številka in podatki o transakcijskem računu, ki jih navedete pri nakupu z direktno obremenitvijo) ter podatki v zvezi z vašim naročilom posredujejo podjetju Billpay.

Za lastno preverjanje identitete in bonitete podjetje Billpay ali partnersko podjetje, ki ga je podjetje Billpay pooblastilo, podatke posreduje bonitetnim agencijam (agencijam) in od njih pridobi informacije ter morebitne bonitetne informacije na osnovi matematično-statističnih postopkov, pri katerih so v izračunu med drugim omenjeni podatki o naslovu. Podrobnejše informacije o tem in o izbranih agencijah lahko najdete v Določilih o varstvu podatkov podjetja Billpay GmbH.

Podjetje Billpay za odkrivanje in preprečevanje goljufije po potrebi uporablja pripomočke tretjih oseb. Podatki, pridobljeni s temi pripomočki se pri tretjih osebah po potrebi shranijo v šifrirani obliki, tako da jih lahko prebere le podjetje Billpay. Le če izberete način plačila našega partnerja, podjetja Billpay, se ti podatki uporabijo, v nasprotnem primeru se podatki samodejno izbrišejo po 30 minutah.

Podjetje Paymill GmbH

Za preprečevanje in odkrivanje primerov goljufije vaš IP-naslov posredujemo podjetju Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, D-81669 München. Podjetje PAYMILL GmbH vaš IP-naslov shrani za 72 ur. Svoje soglasje lahko z veljavnostjo za prihodnost kadarkoli prekličete s pomočjo kontaktnih podatkov, ki so navedeni v kolofonu.

Prijava uporabnika/uporabniški račun

Pri nas imate možnost, da si ustvarite osebni uporabniški račun. V svojem uporabniškem računu, ki je zaščiteno z geslom, lahko enostavno upravljate s svojimi rezervacijami in shranite svoje podatke za prihodnje vožnje.

Obvezna polja, ki so označena z zvezdico (*) in vsebujejo osebne podatke, se uporabljajo le za izvedbo in obdelavo uporabniškega računa. Obvezen je le naslov elektronske pošte. Z njim preverjamo vašo identiteto. V okviru registracije lahko po želji navedete tudi svoje ime, naslov ali po potrebi svoje podatke o transakcijskem računu.

Ti podatki bodo uporabljeni za ustvarjanje računa in za funkcijo samodejnega izpolnjevanja pri bodočih rezervacijah. Dodatno lahko tukaj po želji navedete tudi svojo številko mobilnega telefona za kontakt v primeru zamude ali spremembe poteka potovanja.

Če ste privolili, s funkcijo »Ostani prijavljen« ostanejo tako imenovani trajni piškotki shranjeni na vaši končni napravi in služijo temu, da pri prihodnjih obiskih naše spletne strani ni potrebna ponovna prijava. Ta funkcija vam ni na razpolago, če ste v nastavitvah svojega brskalnika izklopili shranjevanje takšnih piškotkov.

Uporabniški račun – in s tem svoje shranjene osebne podatke – lahko kadarkoli posodobite ali izbrišete v svojem osebnem uporabniškem računu.

Neizbrisani ostanejo osebni podatki, ki so na podlagi zakonskih rokov shranjevanja zahtevani za izvajanje pogodbe.

Novice

Ob prijavi na novice vaš naslov elektronske pošte uporabimo za komunikacijo z vami, da vam pošiljamo npr. obvestila o storitvah, sistemska sporočila, elektronska sporočila za potrditev vaše registracije, da vam posredujemo informacije o uporabniškem računu, o vaših vozovnicah in relacijah potovanj ali o vašem profilu potovanj, dokler se ne odjavite od novic. Poleg tega vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namen oglaševanja. Odjava je mogoča kadarkoli.

Če vaš naslov elektronske pošte prejmemo v zvezi z vašo rezervacijo ali potovanjem in vi temu niste nasprotovali, si pridržujemo pravico, da vam redno pošiljamo ponudbe o podobnih izdelkih iz našega nabora storitev, kot ste jih kupili. Soglasje o uporabi vašega elektronskega naslova lahko kadarkoli prekličete tako, da pošljete sporočilo na unsubscribe@flixbus.com ali s povezavo do odjave v oglasni elektronski pošti, ne da bi pri tem nastali drugi stroški kot stroški prenosa po osnovni tarifi.

Varstvo podatkov

Zasebnost uporabnikov naše spletne strani in drugih priključenih sistemov varujemo s pomočjo tehničnih in organizacijskih ukrepov. Da lahko zagotovimo varen prenos osebnih podatkov, uporabljamo protokol šifriranja SSL 3.0 (kot osnovni protokol šifriranja uporabljamo RSA-2048 za infrastrukturo javnih ključev). Ta protokol se uspešno uporablja na celotnem svetovnem spletu. Vsi osebni podatki (ime, naslov, podatki o plačilu itd.) se šifrirajo in varneje prenašajo po spletu. Simbol (zaklenjena ključavnica) v spodnji vrstici okna vašega brskalnika vam zagotavlja, da se nahajate na varovanem območju.

Piškotki

Podjetje FlixMobility na spletni strani uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem nosilcu podatkov in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo z našim sistemom preko vašega brskalnika. Nekateri izmed piškotkov, ki jih uporabljamo, se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, ponovno izbrišejo (t.i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši končni napravi in nam ali našim partnerjem omogočajo, da vaš brskalnik pri naslednjem obisku prepoznamo (trajni ali shranjeni piškotki). Ti shranjeni piškotki nam omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam in vam olajšamo uporabo, tako da na primer določene podatke shranimo in vam jih ni treba znova vpisovati. Vaš brskalnik vam omogoča nastavitev omejitev uporabe in brisanja piškotkov. V funkciji pomoči večine brskalnikov boste našli navodila, kako lahko izvedete te nastavitve. Če piškotkov ne sprejmete, lahko to vpliva na storitveno funkcijo naše spletne ponudbe.

Pravice do informacij in preklica

Po nemškem zveznem zakonu o varovanju podatkov imate pravico do brezplačnih informacij o vaših shranjenih podatkih in po potrebi pravico do popravkov, brisanja ali blokade podatkov. Prosimo, da se za nadaljnje informacije ali uveljavitev pravice do preklica obrnete na: FlixMobility GmbH, Birketweg 33, D-80639 München ali na data.protection@flixbus.com.

Retargeting

Za delovanje naše spletne ponudbe ter priporočil izdelkov uporabljamo tehnologijo podjetja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“) za izdelavo psevdonimiziranih uporabniških profilov o obnašanju spletnih uporabnikov za trženjske namene. V ta namen lahko uporabljamo piškotke, ki omogočajo prepoznavanje spletnega brskalnika ob vnovičnem obisku. Shranjeno obnašanje pri brskanju se analizira na osnovi algoritma, tako da lahko prikažemo po interesih ciljno priporočene izdelke v obliki reklamnih pasic oz. oglasov na spletnih straneh tretjih oseb. Psevdonimizirani uporabniški profili se brez posebnega izrecnega soglasja zadevne osebe ne povezujejo z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima. Ustvarjanje psevdonimiziranega uporabniškega profila za reklame/oglase glede na interese lahko kadarkoli prekličete na spletni strani https://www.google.de/settings/ads. Druge informacije glede oglaševanja po interesih dobite na http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

To spletno mesto uporablja storitev Retargeting-Pixel Custom Audiences družbenega omrežja Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. S storitvijo Remarketing-Pixels uporablja podjetje Facebook uporabnike našega spletnega mesta kot ciljno skupino za trženjske oglase v storitvi Facebook Ads. V ta namen se v vašem osebnem računalniku shrani piškotek podjetja Facebook. Več informacij o obsegu in namenu zbiranja podatkov ter nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook ter možnostih nastavitev za zaščito zasebnosti najdete v smernicah podjetja Facebook za varovanje podatkov na naslovih https://facebook.com/policy.php in https://www.facebook.com/ads/settings. Uporabo storitve Custom Audiences lahko prekličete na naslovu www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement, uporabniki računov Facebook pa tukaj.

Spletne analize

1. Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Poleg tega ta spletna stran uporablja Google AMP Client ID API, da s storitvijo Google Analytics aktivnosti uporabnikov na straneh AMP poveže z dejavnostmi na straneh brez AMP. Googlove kode za spletno sledenje te spletne strani uporabljajo funkcijo »_anonymizeIp()«. S tem se IP-naslov znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah Evropskega gospodarskega prostora obdela le v skrajšani obliki, da je izključena neposredna povezava z osebo. Le izjemoma se celoten IP-naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA in se tam skrajša. Po naročilu skrbnika te spletne strani bo Google te informacije uporabil, da bo ovrednotil vašo uporabo spletne strani, da bo pripravil poročilo o aktivnostih na spletni strani in da bo zagotavljal storitve, ki so povezane z uporabo spletne strani in spleta. IP-naslov, ki ga v okviru orodja Google Analytics posredujemo z vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki podjetja Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v celoti. Poleg tega lahko podjetju Google preprečite pridobivanje podatkov s piškotki in podatkov, ki so vezani na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), ter njihovo obdelavo tako, da s spodnje povezave prenesete in namestite vtičnik za brskalnik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

2. adjust

Ta spletna stran/aplikacija med drugim uporablja tehnologijo analize »adjust« podjetja adjust GmbH (»adjust«). Podjetje adjust za analizo uporablja IP- in MAC-naslove uporabnikov, ki ostanejo izključno anonimni. Povezava z resnično osebo zato ni mogoča. Z uporabo te spletne strani/aplikacije za namen analize soglašate z obdelavo na prej opisan način pridobljenih anonimnih podatkov in s prej omenjenim namenom.

3. Webtrekk

Za statistično obdelavo spletnih strani uporabljamo tehnologijo podjetja Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, D-10115 Berlin. S pomočjo storitev podjetja Webtrekk pridobivamo statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Podjetje Webtrekk GmbH ima na področju Web Controlling potrdilo TÜV. Še posebej sta bila preverjeni in potrjeni skladnost varstva podatkov ter varnost podatkov pri pridobivanju in obdelavi izsledljivih podatkov. V okviru uporabe teh spletnih strani se zbirajo in vrednotijo informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. To poteka s pomočjo tehnologije piškotkov in tako imenovanih pikslov, ki so vključeni v vsako spletno stran. Neposredna povezava z osebo je vedno izključena. Tako zbrani podatki služijo temu, da ustvarijo anonimne uporabniške profile, ki predstavljajo osnovo za spletne statistike. Podatki, pridobljeni s tehnologijo Webtrekk, se brez posebej dodeljenega soglasja ne uporabljajo za identifikacijo obiskovalca teh spletnih strani in se nikdar ne združijo z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima.

Pridobivanje in shranjevanje podatkov s pomočjo Webtrekka lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo za prihodnost. V ta namen in za več informacij o varstvu podatkov pri podjetju Webtrekk odprite naslednjo povezavo: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

4. Sledenje kampanjam AdClear

Uporabljamo storitev podjetja AdClear GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin (»AdClear«), s katero zbiramo statistične podatke o kampanjah in temu ustrezno izboljšujemo ponudbo za naše stranke. V ta namen uporabljamo tudi piškotke. Podatke zbiramo izključno anonimno. Osebnih podatkov ne pošiljamo podjetju AdClear. Podjetje AdClear GmbH ima za varstvo osebnih podatkov na področju sistemov za sledenje kampanjam certifikat organizacije TÜV Saarland.
Če ne soglašate z zbiranjem podatkov s pomočjo storitve za sledenje kampanjam AdClear, je temu namenjen piškotek z imenom »adclearoptout«.
Zbiranju podatkov s pomočjo AdClear niste nasprotovali.
Ne soglašam z zbiranjem podatkov s pomočjo AdClear

5. AB Tasty

Ta spletna stran uporablja tudi storitev spletne analize AB Tasty podjetja AB TASTY, ki se uporablja za preizkuse A/B in preizkuse z izbirnimi vprašanji. Ta storitev uporablja piškotke za identifikacijo brskalnika uporabnika in analizo uporabe te spletne strani. Piškotki ne zbirajo osebnih podatkov. Več informacij o tem, kako podjetje AB Tasty obdeluje vaše podatke, lahko najdete na https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. Na tej strani najdete tudi navodila, kako lahko kadarkoli deaktivirate sledenje.

6. Hotjar

Za izboljšanje uporabniške izkušnje na svojih spletnih straneh uporabljamo programsko opremo podjetja Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta). S pomočjo programske opreme lahko izmerimo in ovrednotimo obnašanje uporabnikov (premikanje miške, kliki, vnosi s tipkovnico, višina drsenja itd.) na svojih spletnih straneh. V ta namen se lahko na končne naprave uporabnikov shranijo piškotki in podatki uporabnikov, npr. informacije o brskalniku, operacijskem sistemu, zadrževanju na strani itd. Več informacij o obdelavi podatkov pri podjetju Hotjar lahko najdete na https://www.hotjar.com/privacy. Storitev podjetja Hotjar lahko odjavite na https://www.hotjar.com/opt-out

Vtičniki za družbena omrežja

1. Facebook

Na svoji spletni strani uporabljamo tako imenovane vtičnike (»plugins«) družbenega omrežja Facebook, katerega skrbnik je podjetje Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (»Facebook«). Vtičniki so označeni z oznako Facebook ali z dodatkom »vtičnik podjetja Facebook« oz. »Facebook Social Plugin«. Seznam vtičnikov Facebook Plugins in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Če prikličete našo spletno stran, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki podjetja Facebook. Facebook vsebino vtičnika pošlje neposredno vašemu brskalniku in jo vključi v spletno stran. S to povezavo Facebook prejme informacije, da je vaš brskalnik priklical našo spletno stran, čeprav nimate Facebookovega profila ali trenutno niste prijavljeni v Facebook. To informacijo (vključno z vašim IP-naslovom) iz vašega brskalnika pošljejo neposredno na Facebookov strežnik v ZDA in ga tam shranijo.
Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook obisk naše spletne strani dodeli vašemu profilu na Facebooku. Če ste v interakciji z vtičniki, na primer kliknete na gumb »Všeč mi je« ali oddate komentar, se ta informacija prav tako neposredno prenese na strežnik podjetja Facebook in se tam shrani. Prav tako se informacije objavijo na vašem profilu Facebook in so vidne vašim prijateljem.
Facebook lahko te informacije uporabi za namen oglaševanja, raziskave trga in ustrezno oblikovanje strani Facebook. Facebook ustvari uporabniške, interesne profile in razmerja, npr. da bi vašo uporabo naše spletne strani ovrednotil glede na reklamne oglase, ki vam jih je prikazal na strani Facebook, obvestil druge uporabnike o vaših aktivnostih in zagotovil druge storitve, ki so povezane z uporabo Facebooka. Če ne želite, da Facebook podatke, ki jih je pridobil na naši spletni strani, dodeli vašemu računu Facebook, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka.
O namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnje obdelave ter uporabe podatkov s strani Facebooka, o svojih pravicah, ki se nanašajo na to, in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti, si preberite v opozorilih za varstvo podatkov pri Facebooku: http://www.facebook.com/policy.php.
Če ne želite, da Facebook podatke, pridobljene na naši spletni strani, dodeli vašemu profilu Facebook, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Namestitev vtičnikov Facebook lahko preprečite tudi z nastavitvami dodatkov v svojem brskalniku, npr. z nastavitvijo »Facebook blocker« (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

2. Vtičniki za Twitter (npr. gumb »Twitter«)

Na svoji spletni strani uporabljamo tako imenovane vtičnike (»plugins«) storitve mikrospletnega dnevnika Twitter, katerega skrbnik je podjetje Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA (»Twitter«). Vtičniki so označeni z oznako Twitter, na primer v obliki modrega »ptička Twitter«. Seznam vtičnikov Twitter in njihov videz lahko najdete tukaj: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
Če prikličete našo spletno stran, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s Twitterjevimi strežniki. Twitter vsebino vtičnika pošlje neposredno vašemu brskalniku in jo vključi v spletno stran. S to povezavo Twitter prejme informacije, da je vaš brskalnik priklical našo spletno stran, tudi če nimate profila Twitter ali trenutno niste prijavljeni v Twitter. To informacijo (vključno z vašim IP-naslovom) iz vašega brskalnika pošljejo neposredno na Twitterjev strežnik v ZDA in ga tam shranijo. Če ste prijavljeni v Twitter, lahko Twitter obisk naše spletne strani dodeli vašemu računu Twitter. Če ste v interakciji z vtičniki, na primer kliknete na gumb »Všeč mi je« ali oddate komentar, se ta informacija prav tako neposredno prenese na Twitterjev strežnik in se tam shrani. Prav tako se informacije objavijo na vašem računu Twitter in so vidne vašim stikom.
O namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnje obdelave ter uporabe podatkov s strani Twitterja, o svojih pravicah, ki se nanašajo na to, in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti, si preberite v opozorilih za varstvo podatkov pri podjetju Twitter: https://twitter.com/privacy
Če ne želite, da Twitter podatke, pridobljene na naši spletni strani, dodeli vašemu računu Twitter, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz Twitterja. Namestitev vtičnikov Twitter lahko preprečite tudi z nastavitvami dodatkov v svojem brskalniku, npr. s preprečevalnikom skriptov »NoScript« http://noscript.net/.

3. Vtičniki Google+ (npr. gumb »+1«)

Na svoji spletni strani uporabljamo tako imenovane vtičnike (»plugins«) storitve družbenega omrežja Google+, katerega skrbnik je podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Vtičnike prepoznate po gumbih z oznako »+1« na belem ali barvnem ozadju. Seznam vtičnikov Google in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developers.google.com/+/plugins
Če prikličete našo spletno stran, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo z Googlovimi strežniki. Google vsebino vtičnika pošlje neposredno vašemu brskalniku in jo vključi v spletno stran. S to povezavo Google prejme informacije, da je vaš brskalnik priklical našo spletno stran, čeprav nimate profila Google+ ali trenutno niste prijavljeni v Google+. To informacijo (vključno z vašim IP-naslovom) iz vašega brskalnika pošljejo neposredno na Googlov strežnik v ZDA in ga tam shranijo. Če ste prijavljeni v Google+, lahko Google+ obisk naše spletne strani dodeli vašemu Google+ profilu. Če ste v interakciji z vtičniki, na primer kliknete na gumb »+1«, se ta informacija prav tako neposredno prenese na Googlov strežnik in se tam shrani. Prav tako se informacije objavijo na Google+ in so vidne vašim stikom. O namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnje obdelave ter uporabe podatkov s strani podjetja Google, o svojih pravicah, ki se nanašajo na to, in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti, si preberite v opozorilih za varstvo podatkov pri podjetju Google: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html
Če ne želite, da Google podatke pridobljene na naši spletni strani dodeli vašemu profilu Google+, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz storitve Google+. Namestitev vtičnikov Google lahko preprečite tudi z nastavitvami dodatkov v svojem brskalniku, npr. s preprečevalnikom skriptov »NoScript« http://noscript.net/.