Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Z avtobusom na dolge razdalje na Norveško

Norveška velja za eno najlepših dežel na svetu in ni težko uganiti, zakaj. Zahodno obalo zaznamujejo neverjetni fjordi, ki so znani daleč zunaj tega severnoevropskega kraljestva. Ta naravni čudež si lahko pobliže ogledaš peš, s kolesom ali kajakom. Dodatno te v celotni Norveški čakajo sanjski gozdovi in gorske pokrajine. S FlixBusom lahko ugodno in udobno potuješ na zanimive destinacije na Norveškem.

Športno se je lahko lotiš tudi s smučanjem ali deskanjem na snegu. V goratih pokrajinah, značilnih za Norveško, se gnetejo številna smučišča. Ali pa si oglej profesionalne skakalce na smučeh na Holmenkollnu, eni najslavnejših smučarskih skakalnic na svetu. Pri tem ti sploh ni treba obiskati glavnega mesta Osla.

4 najboljših argumentov, zakaj prebiti počitnice v Oslu

1. Frognerpark s skulpturami Vigeland

Frognerpark s skulpturami Vigeland

Zakaj tega ne smem zamuditi?

Največji park v mestnem jedru je odličen izletniški cilj za vesele poletne dni. Poleg 150 različnih vrst vrtnic najdeš tukaj tudi več kot 200 skulptur kiparja Gustava Vigelanda. Delno zelo nenavadne skulpture ljudem prikazujejo najrazličnejše poze in starostna obdobja. Poleg številnih skulptur v parku je v neposredni bližini parka Frogner muzej z nadaljnjimi kiparjevimi deli. Prav tako je ogleda vredno posestvo Frogner, ki že več kot 100 let gosti mestni muzej v Oslu (Bymuseum).

Kdaj je odprt mestni muzej?

Mestni muzej v oslu ti od torka do nedelje (od 11. do 16. ure) ponuja priložnost občudovati slike in razstave o norveški kulturi. Vstop je prost in avdio vodič je na voljo v nemškem jeziku.

Kako pridem do parka?

Pred parkom ustavljajo tramvajska linija 12 in več avtobusnih linij. Mimogrede: V potovalnih vodičih morda najdeš besedo »Vigelandpark«, toda skulpture so del Frognerparka. Norvežane preprosto vprašaj po Frognerparkih in zagotovo ti bodo z veseljem pomagali.

2. Polotok Bygdøy in številni muzeji

Polotok Bygdøy in številni muzeji

Kateri muzeji so na polotoku?

Navdušenci nad vožnjami z ladjico in navtiko, bodo prišli na svoj račun na Bygdøyju. V Fram muzeju si lahko ogledaš nekdanjo raziskovalno ladjo Fram in dobiš vpogled v polarno raziskovanje, v muzeju Kon-Tiki si lahko ogledaš istoimenski splav, na katerem je Thor Heyerdahl prejadral Pacifik. Še več modelov ladij najdeš v Vikingskiphusetu in pomorskem muzeju.

Imajo tam samo muzeje?

Nikakor! Bygdøy je poleti primeren tudi za kolsarjenje in pohodništvo. V Huku na južni konici polotoka je poleg tega tudi kopalna plaža – vendar pazi, da po nesreči ne pristaneš v območju nudistične plaže!

Kako najbolje pridem v Bygdøy?

Z lokalnim avtobusom 30 si iz centra mesta na Bygdøyu v približno 20 minutah. V toplejših mesecih (od marca do oktobra) pa priporočamo trajekt iz pristanišča v centru mesta. Po dobrih 15 minutah si na cilju – vključno z odličnim razgledom.

3. Nove žrtve v pristanišču

Nove žrtve v pristanišču

Zakaj tega ne smem zamuditi?

Seveda je obisk opere stvar posameznika. Opero v Oslu pa moraš obiskati že zato, da ne zamudiš njene nenavadne arhitekture. Zaradi lege neposredno ob pristanišču in poševno zavite marmornate strehe, je opera videti kot ledena gora, ki gleda iz vode. Streha je pohodna in ponuja edinstven pogled na fjord. Poleg tega lahko na 50-minutnem vodenju pogledaš v zakulisje.

Kdaj se lahko udeležim vodenega ogleda?

50-minutni vodeni ogledi v angleščini so na voljo vsak dan ob 13h od nedelje do petka. Ob sobotah se vodenje začne že ob 12h. Cena za posameznika, starejšega od 16 let, znaša 100 norveških kron (otroci plačajo 60 kron). Najnovejše informacije seveda najdeš na spletni strani opere.

Kje točno je opera v Oslu?

Neposredno na fjordu Osla v okrožju Bjørvika, pribl 10 minut od katedrale v Oslu.
Naslov: Kirsten Flagstads Plass 1.

4. Smučarska skakalnica Holmenkollen

Smučarska skakalnica Holmenkollen

Ali je obisk smiseln tudi poleti?

Vsekakor! Pogled z vzletišča skakalnice je osupljiv tudi brez snega, od marca do oktobra pa lahko na drsalnici po vrvi doživiš adrenalinski občutek smučarskih skakalcev. Poleg tega lahko obiščeš smučarski muzej.

Kdaj je odprt smučarski muzej?

Muzej je odprt vsak dan. Od junija do avgusta lahko poizveduješ o smučanju od 9. do 20. ure. V preostalih mesecih se muzej odpre ob 10h in zapre ob 16. ali 17. uri. Najnovejše informacije seveda najdeš na spletni strani muzeja.

Kje je točno Holmenkollen?

Približno sedem kilometrov severnozahodno od centra Osla. Prihod je med drugim mogoč tudi s podzemno železnico.

Zakaj potovati z avtobusom na dolge razdalje na Norveško

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključeni

Potuj na Švedsko brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje na Švedskem.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom na Švedsko prihrani, denar pa raje porabi za razburljive kriminalke!