Avtobus do in iz London

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v London

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu London

London - Informacije o mestu

London, prestolnica Anglije ter Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, je mesto s hitrim tempom življenja in številnimi znamenitostmi. Z zagotovostjo lahko rečemo, da je eno najbolj živahnih mest v Evropi. Mesto ima približno 7 milionov, med temi ogromno priseljencev, mladih, ljubiteljev kulture, mode, glasbe, živahnega ritma, urbanega okolja. Poleg tega je to London mesto neštetih priložnosti, ki ti zlahka zleze po kožo. Kaj vse obiskati v Londonu? Pripravili smo vam nekaj glavnih znamenitosti, ki si jih lahko pogledate v nekaj dnevnem potovanu. Idealna destinacija, saj ga lahko London iz bližnjih mest obiščete udobno in ugodno. Kako? FlixBus vas popelje v sam center mesta, brez skrbi. PS. Pri obisku Londona ne pozabite na dežnik, saj nikoli ne veste kako bo z vremenom v anleški prestolnici.

London - Znamenitosti

Kaj si ogledati v Londou? Znamenitosti za ogled vam zagotovo ne bo zmanjkalo. Začnite v centru mesta in si oglejte znameniti London Eye. Razgledna točka je ena novejših in najbolj obiskanih atrakci. Visoka je kar 135m in ima 32 kabin, ki sprejme 25 potnikov. Iz kabine boste imeli krasen pogled na celotni London, tja do 40km daleč, vseh 30 minut, kolikor traja vožnja. Vstopnica za London Eye znaša 18 funtov. Če se želite izogniti gužvi priporočamo, da počakate tik pred odprtjem ob 10 uri zjutraj. Od tod boste zagotovo videli Tower Bridge, most, ki ga krasita dva stopa. Most je danes visok 65m, dogradili pa so ga leta 1894. Tower Bridge je edini dvižni most v Londonu, pod katerim lahko plujejo velike ladje. Na zgornji strani mostu je peš pot, po kateri se lahko sprehodite. Namig: Tower Bridge je odlična točka za spominske fotografije. V neposredni bližini mostu se nahaja Tower of London, velika srednjeveška palača. Danes so v njem shranjenu kronski dragulji, nekoč pa je v njem čas preživel tudi kralj in njegovi zaporniki. Obiščete tudi Katedralo svetega Pavla, ki je poznana zaradi kupole, ki spominja na kupolo katedrale Sv.Petra v Rimu. Nato se sprehodite mimo Buckinghamske palače, uradnega domovanja britanske kraljeve družine. V njej se odvijajo različni sprejemi in dogodki, v kolikor gre za posebno priložnost ali praznik, člani kraljeve družine stopijo na balkon in mahajo množici. Vsak da ob 11:00 uri, si lahko pred palačo ogledate menjavo straže, ki je za mimoidoče zabavna. Ob straži se lahko fotografirate, vendar je pri delu ne smete motiti. Na drugi strane reke boste videli Parlament, ki obsega kar1100 sob. Eden od najvišjih stolpov (96metrov) in najbolj prepoznavnih simbolov Londona je zagotovo Big Ben oz. Elizabetin stolp. V zvoniku nad uro visi pet zvonov, ki zvonijo vsakih 15 minut. Big Ben zvoni vsako polno uro in skoraj nepretrgoma teče že od leta 1859, ko so jo prvič pognali.
Za konec se sprehdite po ulicah oz raju za nakupovanje. Pojdite na Oxford Street, kjer se vije več kot 300 trgovin. Tukaj boste našli ugodne cene in lusuzne znamke, ki so prava paša za oči. Če imate še nekoliko moči vam priporočamo obisk znamenitega Harrodsa. Četudi ne boste nič kupili, občudujte arhitekturo trgovinske blagovnice in prijaznega osebja. V kolikor si želite zares poceni nakupovanja v Londonu, obiščite Primark. Tega v Sloveniji še ni, zato lahko namesto spominkov, prijateljem kupite kos obleke, morda celo z angleško zastavo.

London - Kultura in zgodovina

London oz. nekoč Londinium je sedemmilijonsko mesto, ki so ga 50 let pred našim štetjem ob reki Temzi ustanovili Rimljani. Danes je mesto vplivna metropola in politično, gospodarsko in kulturno središče: od umetnosti, mode glasbe in še marsičesa drugega.

Kraljeva družina, zgodovina kraljevine in danes tradicija imajo veliko vlogo. Ne le ob praznikih, ko kraljeva družina pride na balkon pomahati množici, temveč boste to opazili že ob sprehodu po mestu. Kraljeva družina je simbolj celotne Velike Britanije in seveda Londona, na katero so prebivalci ponosni in jo radi obeležijo. Na dan kraljeve obletnice v Hyde parku se zbere konjenica, kjer boste zagotovo slišali pok topov. Vendar vselej ostaja najobsežnejša londonska slovesnost pozdrav zastavi, ko grenadirje paradirajo, kraljica pa pozdravlja vso množico. Če se nekoliko odmaknemo od dogodkov in se približamo zgodovini in pop kulturi, je London kraj muzeja voščenih lutk poi menu Madame Tussaud’s, kjer so upodobljene podobe znanih in vseh tistih, ki so v preteklosti in še danes pisali sodobno zgodovino. Vstopnina za odrasle znaša 40 evrov, nekoliko manj če karto kupite preko spleta. Pripravite se na dolgo vrsto, ki se običajno vije pred vhodom v muzej. Če si želite obiskati nekoliko bolj resni muzej, pojdite v British Museu oz Britanski Muzej. Označujejo ga za enih najbolj zanimivih muzejev v Evropi in celo na svetu. Oglejte si zakladnico predmetov iz pradavnine, Egipta, antične Grčije in iz obdobja rimskega cesarstva.

London - Nočno življenje

London je živahno mesto, kjer vam ne bo nikoli dolgčas. To dokazujejo tudi številni pubi in bari, ki so polni obiskovalcev. Čeprav se pubi v Londonu zaprejo že ob 23. uri, so bari odprti vse do jutranjih ur. Zunaj strogega centra mesta lahko najdete zanimive in precej bolj ugodne bare. Priporočamo obisk Shoreditcha, ki se nahaja zraven podzemna postaja je Liverpool Street. Najbolj priljubljenimi bari so lounge bari, idealni za počitek po dolgem dnevu. Obiščite Lounge Lover (na ulici Whitby Street). Vam je všeč elektronska glasba? V Feet East (Brick Lane) in Medicine (Great Eastern Steet) vrtijo svetovni znani DJ-ji, zato hitro preverite kdo bo nastopal ob vašem obisku mesta.Če ste bolj za klubsko sceno, priporočamo obisk ulice Old Street in trenutno top kluba Mother. Poleg tega je še ogromno klubov na Notting Hillu in Islingtonu. V Londonu vam nikoli ne bo dolgčas, saj boste vse nočne ptice prišle na vaš račun. Kako do Londona že veste, namige imate na dlani, torej le pogumno, kupite karto in se uživajte v tem prekrasnem mestu.

Zanimivosti o mestu London

Po celotni Veliki Britaniji velja stereotip, da je britanska hrana dolgočasna in nič kaj gurmanska. Prehrana je dokaj preprosta. Vsakdanje jedi so pripravljene z mesom ali ribami, krompirjem in zelenjavo in seveda značilnim britanskim sirom “Cheddar” ali “Gloucester”. Ko najprej pomislimo na angleško hrano, je to “Fish and Chips”, ocvrta riba in krompirček. Pogoste so tudi mesne pite, običajno postrežene s krompirjem in grahom. Ko govorimo o najljubši pijači, ki je čaj velja poudariti, da je to način kako se Britanci družijo, naj bo to med prijatelji, poslovno ali le kot del vsakdana. V skladu z britansko tradicijo se pije popoldanski čaj ob 17.uri - "pet-o'clock tea". Za konec še zanimivost ljubiteljev živalskih vrst. Mesto je dom najstarejšega znanstvenega živalskega vrta na svetu. London ZOO so odprli leta 1828, kjer si lahko ogledate več kot 755 različnih živalskih vrst. Živali bivajo v več kot 6000 m2 velikem zaščitenem prostoru, torej kar nekaj večji od našega ljubljanskega ZOO-ja.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti