Avtobus do in iz Poreč
Spletna stran trenutno ni dosegljiva.
Oglejte si nekaj predlogov spodaj.
image for unavailable city page

Odkrij vse destinacije

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Avtobusne postaje v Poreč

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Turistične informacije o mestu Poreč

Poreč - Informacije o mestu

Poreč je znana priljubljena destinacija slovenskih in tujih gostov, mladih, družin in starejših, željnih zabeve kot miru. Nahaja se na zahodni obali Istre. Od Slovenije je oddaljen dobrih 30min in zato je idealna poletna destinacija, dosegljiva z avtobusom. Mesto je poznano po poreški rivieri, ki je dolga nekaj manj kot slovenska obala, skupno 37 km. Najbolj znani odseki mesta so Lanterna, Červar-Porat, Ulika, Materada, Špadići, Brulo, Plava Laguna, Zelena Laguna in Bijela Uvala. Na njih boste našli čiste in urejene plaže, na katerih vihra modra zastava, ki je znak zaščitene obale in morja. Tukaj se vrstijo številni športni dogodki in priprave vrhunskih in rekreativnih športnikov. Za gumane je prav tako poskrbljeno, saj ne pozabite da je Poreč eno večjih mest Istre, Priporočamo vam obisk restavracije z istrsko kuhinjo ali morskimi specialietami. Mesto ima mnogo za odkrit, v krajšem vikend pobegu ali daljšem oddihu. Poleg tega je Poreč enostavno dosegljiv in od tod lahko obiščete bližnji Umag, Novigrad, Vrsar, Rovin, Pulo, narodni park in številne vasi v notranjosti Istre. Že nekaj kilometrov iz samega centra, boste dosegli istrske ceste z vinogradi, olivnim oljem, peš, s kolesom ali avtobusom. Pestra ponudba kulturnih znamenitosti, zabave, športa in drugih turističnih atrakcij, bo vaš oddih v Poreču naredila nepozaben.

Poreč - Znamenitosti

Sprehodite se po starem delu mesta. Prečali boste ulice Cardo in Decamanus, trg Marafor, mimo Evfrazijeve bazilike in poreškega stolpa. Videli boste tudi številne galerije, z rastavami loalnih kiparjev in umetnikov. Stari del mesta Poreč je poln zgodovinskih atrakcij in že sprehod po glavnih ulicah Decamanus in Cardus Maximus vas bo ponesel v rimski čas. Lokalne oblasti so želele ulice ohraniti kar se da avtentično, kar dokazujejo tlakovane ulice in trg, ki je nekoč delil polotok. Največja znamenitos Poreča je Evfrazijeva bazilika.
 Zgrajena je bila sredi 6. Stoletja in tako združuje mediteranski stil in bizantinsko umetnost. Baziliko uvrščamo med UNESCOVO svetovno dediščino. Bazilikino notranjost si lahko ogledate vsak dan, razen v času maše. Priporočamo, da se povzpnete tudi na zvonik in uživate prekrasen razgled na celotno mesto. Videli boste tudi rimski Trg Marafor, ki se nahaja na obrobu polotoka. Na Trgu stojita dva templja iz 1. stoletja, poimenovana Mars in Neptun. Zagotovo se boste zglešili poreškega stolpa, ki je bil zgrajen kot prepreka pred vdorom Turkov.
 Na stičišču ulice Decumanus in trga Marafor se nahajajo hiše v posebnem romanskem slogu. Porečani jih imenujejo kar Romanske hiše, z lesenimi balkoni, oboki in romanskimi biforami.

Tukaj je še ena naravna znamenitost vredna ogleda - Jama Baredine. Jama je geomorfološki naravni spomenik, ki vsako leto privablja številne turiste. Ogled jame traja 40 minut in lahko izberete vodenje v številnih jezikih, slovenski jezik je prav tako na voljo, a se morate predhodno naročiti. Sprehodili se boste po 300 m dolgi sprehajalni poti, do 60 m pod zemljo. Jamo Baredine sestavlja pet manjših jam, skozi katere teče reka.

Poreč - Kultura in zgodovina

Poreč je polotok, ki je nastal že v neolitiku. Mesto je veljalo za majhno pristaniško središče in ribiško naselje. Status mesta je Poreč dobil z vladavino Julija Cezarja. Takratni škof Mauro, je bil zaščitnik mesta. Na njovem mestu usmrtitve še danes stoji Evfrazijska bazilika, ki je od leta 1998 pod varstvom UNESCA. Po Rimski oblasti so sledili Slovani in nato najdlje Benečani. Poreč je še nekajkrat menjal oblast in je bill eta 1943 priključen Hrvaški v okviru Jugoslavije. Prebivalci Poreča želijo še danes obeležiti in prikazati življenje nekoč. Zato vsako leto organizirajo festival Giostra, ki poteka v septembru. Sprehodite se po ulicah, kjer si boste lahko ogledali takratno kulturo, navade, oblačila in uživali v uličnih predstavah. Zabavno-kulturno obarvana prireditev, je vredna ogleda. V avgustu se lahko udeležite Street Art festivala, ki se odvija cel mesec. Program vključuje glasbene, likovno-umetniške, multimedialne in akrobatske vsebine. Vso leto pa lahko obiščete Narodni muzej, ki se nahaja v baročni palači Sinčić. Muzeju gosti zbirko arheoloških domentov, romanskih spomenikov in umetniških del iz obdobja Baroka.

Poreč - Nočno življenje

Poreč ima številne možnosti za nočno življenje. Ob obali se nahajajo številni lounge bari, restavracije in navsezadnje klubi, ki so znani po celotni Istri in okolici.

Pripravili smo vam seznam najboljših. Največji in najbolj odmeven je zagotovo klub Byblos. Klub leži na prekrasni plaži Zelene lagune. Oblikoval jo je svetovno znani italijanski dizajner Marco Lucchi v črno-belih barvah. V notranjosti je krasen bar, ki spominja na mozaik in lestenci narejeni iz Muranovega stekla. Byblos je luksuzna diskoteka, kjer so nastopala svetovno znana imena elektronske in druge glasbe, od rocka do hip hopa. Zagotovo ena bolj znanih diskotek na celotnem Balkanu. Drugi klub, je Klub Plava in sicer eden najstarejših klubov v Istri. Leži na plaži Plava laguna, do koder vsakih 30min (iz Poreča) vozi brezplačni avtobus. Klub je odprt med junijem in septembrom in ponuja različne tipe glasbe. Tretjo destinacijo priporočamo obiskati podnevi kot ponoči. To je Villa Club, ki je restavracija, bar na plaži in navsezadnje nočni klub. Nahaja v mestnem kopališču v Poreču.

Si želite večera ob house glasbi, idealno kar na plaži? Imamo rešitev za vas, saj sta v Poreču 2 zelo znana lounge bara – kluba, ki ju morate obiskati. Nahajata se ob ulicah Maršala Tita in Epoce in se imenujeta Saint and Sinner in La Cioccolata. Kluba sta odprta podnevi kot ponoči, razpored dogodkov pa preverite kar na Facebook-u ali njihovi uradni strani. Poreč je idealna destinacija za mlade in željne zabave. Odpravite se v Poreč v avtobusom in uživajte v vročih poletnih nočeh!


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti