Avtobus do in iz Gießen

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Gießen

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Gießen

Gießen - Informacije o mestu

Mesto Giessen leži v nemški zvezni deželi Hessen v samem osrčju Nemčije. Skozi majhno mesto teče reka Lahn, ki ga deli na dva dela. Mesto ima slabih 85 tisoč prebivalcev, od tega pa je kar 25 tisoč študentov. Od Wiesbadna, glavnega mesta Hessna je oddaljeno dobrih 90 kilometrov, od evropskega bančnega središča na jugu, Frankfurta na Majni, pa le 50 kilometrov.

Mesto je majhno zato vam priporočamo, da obisk združite z izletom v Frankfurt ali pa se podajte na sever, v 30 kilometrov oddaljeno študentsko mesto Marburg znano po bratih Grimm. Dobra ideja je tudi obiska mesta Kassel, kjer se nahaja spomenik Herkulesa, ki je umeščen na UNESCO-v seznam kulturne dediščine.

Gießen - Znamenitosti

Mesto je majhno, zato si lahko njegove glavne turistične znamenitosti ogledate kar peš. Nekaj posebnega je mestni botanični vrt (Botanischer Garten Gießen) na štirih hektarjih, ki obratuje na isti lokaciji že od leta 1609 in velja za najstarejši botanični vrt v Nemčiji. V njem je posajenih okoli 8 tisoč različnih rastlin, za vrtom pa se nahaja univerza Justus Liebig v Giessnu. Od leta 1778 se v mestu nahaja tudi arboretum in botanični vrt Akademischer Forstgarten Giessen.

Obisk Mathematikuma je odlična ideja za vse ki vam je blizu matematika ali logika. Gre za znanstveni muzej, ustanovljen leta 2002, ki ponuja interaktivne matematične eksponate. Muzej obratuje vse dni v tednu, letno pa ga obišče več kot 150 tisoč obiskovalcev. Ljubitelji kemije se podajte v muzej Liebig, ki je bil ustanovljen leta 1920 in je posvečen kemiku Justus Freiherr von Liebigu, pionirju na področju organske kemije.

V mestu najdemo tudi mestno galerijo Kunsthalle Giessen ter mestni teater v neoklasicističnem slogu iz leta 1906. Prav posebno pa je tudi staro mestno pokopališče na katerem je pokopan nemški inženir in fizik Wilhelm Conrad Röntgen.

Gießen - Kultura in zgodovina

Območje mesta je bilo posebljeno že v 8. stoletju, mesto pa je bilo prvič omenjeno leta 1152. V začetku 17. stoletja je bila ustanovljena mestna univerza, po koncu prve svetovne vojne pa je mesto postalo del Ljudske dežele Hessen (Volksstaat Hessen). Tekom druge svetovne vojne je bilo mesto močno bombardirano. V napadu leta 1944 je bilo uničenega 75% mesta, med drugim tudi veliko pomembnih zgodovinskih zgradb. Po drugi svetovni vojni je bila v mestu vzpostavljena ameriška vojaška baza.

Gießen - Nočno življenje

Nočno življenje v mestu narekujejo študentje. Bogatejše nočno življenje in večjo ponudbo klubov pa boste našli v bližnjem Frankfurtu. Pred zabavo se okrepčajte in poskusite Flammkuchen, nemško različico pice, ki je še posebej značila za območje Hessna. Zraven pa si privoščite pravo hessinško pivo, na primer Licher.

Zanimivosti o mestu Gießen

Med sprehodom po mestu boste na križišču Frankfurter Strasse in Westanlage naleteli na most za pešce, ki pogovorno velja za eno najgrših skulptur v mestu. Mostu se je kmalu po otvoritvi leta 1968 prijel nadimek slonovo stranišče (Elefantenklo), ki se ga drži še dandanes.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti