Avtobus do in iz Mannheim

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Mannheim

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Mannheim glavna avtobusna postaja

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Mannheim: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

220

Število avtobusnih postaj

1

Država

Nemčija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Mannheim

Mannheim - Informacije o mestu

Nemško mesto Mannheim leži na jugozahodu države in je del zvezne dežele Baden-Württemberg. Leži ob sotočju rek Ren in Neckar in ima dobrih 300 tisoč prebivalcev. Od Stuttgarta, glavnega mesta Baden-Württemberga je mesto oddaljeno dobrih 130 kilometrov, od Heidelberga pa le 26 kilometrov.

FlixBus vas iz Slovenije do Mannheima odpelje iz Ljubljane.

Mannheim - Znamenitosti

V mestu lahko obiščete Mannheimsko palačo iz 18. stoletja v baročnem slogu, v kateri so danes prostori mestne univerze. Palača velja za drugo največjo baročno palačo v Evropi, takoj za Versaillesom.

Ena najbolj poznanih znamenitosti mesta je šestdeset metrov visok vodni stolp (Wasserturm) iz peščenjaka, ki so ga zgradili leta 1886 za potrebe oskrbe mesta s pitno vodo. Za srce mesta velja trg Paradeplatz s fontano iz 18. stoletja, kjer najdemo številne restevracije.

Sprehodite se do mestne jezuitske cerkve iz 18. stoletja, ki velja za eno najlepših baročnih cerkva na jugu Nemčije. Vsi športni navdušenci pa se odpravite do športnega stadiona SAP arena in si oglejte hokejsko tekmo.

Če se boste v mestu mudili v toplejših delih leta si privoščite sprehod skozi park Luisenpark, ki se razpreda na 42 hektarjih in v katerem najdemo tudi lično urejen kitajski vrt in 125 metrov visok telekomunikacijski stolp Fernmeldeturm na vrhu katerega se nahaja tudi restavracija s čudovitim razgledom.

Vsi tisti, ki vas zanima vesolje se odpravite v mestni planetarium, ki ga najdete v bližnjem parku Europaplatz, v mestu pa se nahajajo tudi Muzej znanosti, industrije in tehnologije (Technoseum), mestna galerija Kunshalle Mannheim, muzej Zezghaus ter Narodni teater ustanovljen davnega leta 1779.

Mannheim - Kultura in zgodovina

Mesto se prvič omenja pod imenom Mannenheim leta 776. V 17. stoletju je pridobilo mestne pravice. Tekom zgodovine je bilo mesto dvakrat močneje poškodovano, prvič v času Tridesetletne vojne in kasneje leta 1689 tekom Devetletne vojne. V 18. stoletju je bilo mesto znano po šoli klasične glasbe in po mestnem orkestru, ki je veljal za enega najboljših v Evropi. Leta 1840 je začela delovati železniška povezava med Mannheimom in Heidelbergom, ki je bila tudi prva železnica v deželi Baden-Württemberg. Mesto je bilo v času prve svetovne vojne pomembno zaradi svoje industrije, saj je bil v mestu sedež podjetja za izdelavo cepelinov, Schütte-Lanz. Pomembno vlogo je imelo v času druge svetovne vojne, ko je bilo industrijski center nacistične Nemčije, zato so ga zavezniki tudi močneje bombardirali in poškodovali.

Mannheim - Nočno življenje

Odpravite se v bar Stars na Paradeplatzu, kjer boste poleg sproščene barske atmosfere uživali tudi v 360° razgledu.

Vsi ljubitelji tehno glasbe se lahko v mesecu aprilu udeležite festivala Time Warp DE, v juniju pa se v mestu odvija Stadtfest na katerem ne manjka dobre glasbe in odločnega nemškega piva.

Zanimivosti o mestu Mannheim

Leta 1886 je Karl Benz, ki je imel v mestu svojo delavnico, po ulicah Mannheima zapeljal prvi avtomobil, kasneje pa je v Mannheimu širši javnosti predstavil tudi prvi dizelski avtomobil. Če na mestno jedro pogledamo s ptičje prspektive nas oblika ulic spominja na mrežo sestavljeno iz kvadratkov, zato se tudi slogan mesta glasi življenje v kvadratu. Prav tako pa imajo omenjene ulice prav posebna imena, sestavljena iz kombinacije črke in številke. Tako na primer ulici U1 sledi ulica U2.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti