Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Oprosti, najdeno ni bilo nobeno mesto

Videti je, da ne ponujamo destinacij, ki bi se ujemale s tvojim iskanjem. Prosimo, spremeni iskanje ali pa preveri pozneje.

Ugodno potovanje z avtobusom na dolge razdalje na Hrvaško

Tudi če si se že odločil/-a, da te bo tvoje naslednje potovanje z avtobusom popeljalo na Hrvaško, moraš sprejeti še številne druge odločitve: Želiš svoje počitnice prebiti na sončni Jadranski obali in z „modro zastavico“ označenih plažah, razširiti svoje znanje o svetovni kulturni dediščini v Dubrovniku, Splitu, Trogirju in številnih drugih zgodovinskih mestih na Hrvaškem, ali pa zavežeš pohodniške čevlje in se podaš na iskanje popolne razgledne točke v 8 nacionalnih parkih ter 11 naravnih parkih? Ali pa želiš na potovanju z avtobusom po Hrvaškem predvsem nekaj doživeti?

Potem s FlixBusom ni težav, z nočnim avtobusom potuješ udobno in ugodno na Hrvaško in pri tem ne izgubiš nobenega dne. Z avtobusom na dolge razdalje si lahko mobilen/-a tudi na lokaciji in lahko koristiš hrvaško mrežo ter z avtobusom ugodno prideš od točke A do B.

4 najboljših argumentov, zakaj prebiti počitnice na Hrvaškem

1. Staro mestno jedro Dubrovnika

Odkrij staro mesto jedro Dubrovnika

Med Igro prestolov in Vojno zvezd

Pristaniško mesto v bližini južne konice Hrvaške pogosto opisujejo kot „Jadranski biser“ in je priljubljena počitniška destinacija v regiji.  Lepoto Dubrovnika so v zadnjih leti vse bolj izkoristili tudi Hollywoodski studii.  Tako v starem mestnem jedru redno potekajo snemanja priljubljene nanizanke „Igra prestolov“ ulice in dubrovniški kotički pa so uporabljeni za kuliso tudi v osmem delu „Vojne zvezd“ Saga, ki bo izšel leta 2017.

Zlasti priljubljenost „Igre prestolov“ je pomagala, da Dubrovnik danes ponuja številna tematska vodenja po mestu.  Kot navdušenec/-ka serije pa lahko številna prizorišča snemanja v starem mestnem jedru prepoznaš tudi sam/-a.  Že vhod v staro mestno jedro, vrata na predelu Pile so bila prizorišče mnogih scen iz serije, med drugim tudi ljudski upor proti kralju Joffreyju.  Igralci so se redno sprehajali tudi po mestnem obzidju, kar lahko storiš tudi ti in se na stolpu Minčeta spomniš, kako je Daenerys tam iskala svoje zmaje.  Od druge epizode naprej je utrdba Lovrijenac kulisa za Red Keep oziroma King’s Landing, okoliški zaliv pa je bila ob koncu te epizode tudi prizorišče epske bitke v zalivu Črne vode (Blackwater).

Nekaj scen so v Dubrovniku posneli tudi za osmi del filma Vojne zvezd, ki bo premierno uprizorjen leta 2017.  Podaj se po glavni ulici Stradun ter si oglej Rektorsko palačo in Dominikanski samostan na vhodu starega mestnega jedra in z nekaj sreče morda lahko najdeš motiv s svojih počitniških fotografij v samem filmu.

2.  Narodni park Plitviška jezera

Slapovi Plitviških jezer

Naravni spektakel v srcu Hrvaške – postaja tik ob parku!

V največjem in najstarejšem narodnem parku v državi boš doživel/-a edinstven razgled.  16 jezer, ki skupaj zajema dva kvadratna kilometra, je med seboj povezanih s slapovi, kaskadami in prelivi na višinski razliki 100 metrov.  Vsako od sijoče modrih jezer se lesketa v svojem lastnem tonu in človek dobi občutek, da gleda nadrealistično filmsko sceno.

Po mnogih pešpoteh, ki so označene s tablami in dobro utrjene, lahko raziskuješ ta narodni park in obhodiš jezera.  Veliki Slap na spodnjem koncu jezer moraš ob ogledu narodnega parka obvezno obiskati. Zaradi 78 metrov višine je največji spal na Hrvaškem.

Tudi v narodnem parku so že posneli filmske scene vsaj v Nemčiji zelo poznane filmske serije.  Slapove in jame Plitviških jezer so za kuliso uporabili v številnih filmih Winnetou, med drugim tudi v filmu Zaklad v srebrnem jezeru (Der Schatz im Silbersee) iz 60. let prejšnjega stoletja.
 

3. Dioklecianova palača v Splitut

Dioklecianova palača v Splitu

Antična posebnost iz rimskih časov

Eno velja:  Dioklecianova palača ni edina stavba, ki si jo je treba ogledati, ogled mora zajemati tudi večji del današnjega starega mestnega jedra Splita.  Rimski cesar Dioklecian je palačni kompleks, ki je zaradi velikega obzidja bolj spominjal na utrdbo in je tudi dejansko vseboval kasarno, dal zgraditi v enem desetletju. Uporabljaj jo je za bivališče, ko se je odpovedal naslovu rimskega cesarja leta 305  n.št.  Bil je tudi sicer edini rimski cesar, ki je prostovoljno prenehal opravljati svojo funkcijo – in pri takšni rezidenci za upokojitev to lahko celo razumemo.  Mogočna zgradba v središču takratnega Rimskega cesarstva je na jugu mejila neposredno na modro Jadransko morje.

Po Dioklecianovi smrti je bila palača v spremenljivi zgodovini mesta Split podvržena številnim spremembam.  Tako so cesarjev mavzolej v naslednjih stoletjih predelali v katedralo.  Obiskovalci, ki se ne bojite višine, se lahko ob plačilu vstopnine povzpnete na zvonik in uživate v razgledu.  Pri obisku Splita ne smeš zamuditi tudi peristila, vestibule in kletnih prostorov.

4. Jadranska obala Makarske

Odkrij Makarsko in okoliške plaže

Sanjske plaže med Jadranskim morjem in gorovjem Biokovo

Obalni del med Brelo in Gradacem, ki ga imenujejo tudi Makarska Riviera, navdušuje s prodnatimi plažami in kristalno čisto vodo.  Poleg priljubljenih plaž na 60 kilometrov dolgem obalnem pasu so v neposredni bližini tudi trije otoki, in sicer Hvar, Brač in Korčula, ki prav tako očarajo z lepimi plažami in slikovitimi starimi mestnimi jedri.  V smeri proti notranjosti dežele kraljuje gorovje Biokovo z do 1762 metrsko višinsko razliko od obale.  Gorovje se ponaša s statusom narodnega parka in ga je mogoče osvojiti po pohodniških poteh, ki niso vedno lahke.

Mesto, ki je območju dalo ime, Makarska, obdaja edinstven pridih z ozkimi ulicami starega mestnega jedra in lepim pristaniščem, iz katerega do bližnjih otokov vozijo tudi trajekti.  V bližini Bola na otoku Brač najdeš tudi Zlatni Rat, Zlati rog, ki je zaradi srpaste oblike ena od najzanimivejših jadranskih plaž na Hrvaškem.

Zakaj je avtobus na dolge razdalje dobra izbira za tvoje počitnice na Hrvaškem

Informacije o številu kosov prtljage na avtobusu

2 kosi prtljage vključeni

Potuj na Švedsko brez dodatnih stroškov in nadležnega vlačenja kovčkov. Na večini avtobusov je prostor tudi za tvoje kolo!

Preveri naše avtobusne vozne rede in poišči svojo avtobusno postajo

Postaje v središču

Pripeljemo te neposredno v najbolj priljubljene počitniške kraje na Švedskem.

Brezplačen wifi na vseh naših avtobusih

Brezplačen WLAN

Med vožnjo z avtobusom na dolge razdalje na Švedsko uživaj ob brezplačnem WLAN-u, na voljo pa imaš tudi vtičnice.

Ugodne vozovnice

Ugodne vozovnice

Pri potovanju z avtobusom na Švedsko prihrani, denar pa raje porabi za razburljive kriminalke!