Avtobus do in iz Pariz

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Pariz

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Pariz

Pariz - Informacije o mestu

Pariz ni le glavno mesto Francije, vendar velja za eno najbolj znanih in romantičnih mest na svetu. Z več kot 12 milijoni prebivalcev, se Pariz uvršča v sam vrh večjih evropskih mest. Mesto ima pomembno vlogo ne le v evropski, temveč tudi svetovni zgodovini, na čelu s francosko revolucijo. Danes mesto ponuja široko paleto kultunih priložnosti, od muzejev do mestnih atrakcij. Pariz je eksplozija kulture, mode in kulinarike in ponuja pester izbor znamenitosti za vsakega izmed naših avtobusnih potnikov. Obišči najbolj romantilčno mesto na svetu in si privošči edinstven oddih.

Pariz - Znamenitosti

Ob tvojem prihodu v mesto ljubezni, boš kot avtobusni potnik imel na izbiro široko paleto znamenitosti Pariza. Najbolj odmeven je Eiffelov stolp (La Tour Eiffel) ki ga ne boš mogel zgrešiti. Kovinski stolp je najvišja zgradba v Parizu in meri 324 metre. Zgrajen je bil kot obeležitev 100. obletnice francoske revolucije in danes velja za eno najbolj znanih svetovnih mestnih atrakcij. Kot zanimivost, Eifflov stolp je priljubljen kraj za snubitve, kjer dnevno v povprečju zgodita najmanj 2, posebej privlačen pa jer tudi ponoči. Potovanje nadaljuj do Louvre muzeja, kjer priporočamo, da vstopnico kupiš vnaprej. Muzej je dom velikih umetniških del, kot so »Da Vinčijeva šifra, Mona Lisa in Zadnja večerja«. Nasproti muzeja se nahaja prelepi park, skozi katerega se lahko sprehodiš vse do Elizejskih poljan in Slavoloka zmage ali pot nadaljuješ v nasprotno smer, do gotske katedrale »Notre-Dame« in si privoščiš rogljiček v tradicionalni francoski pekarni. Želiš videti razgled na Pariz? Pojdi v znano Montmartre četrt, najvišji hrib Pariza, kjer stoji bazilika Sacré-Cœur. Četrt je poznana kot sreidšče umetnikov in boemov, kjer se nahaja tudi znameniti Moulin-Rouge. V kolikor si želiš ogledati predstavo ti priporočamo, da rezerviraš vstopnico predčasno.

Pariz - Kultura in zgodovina

Francoska prestolnica se je v preteklosti imenovala Luteita, zaradi vladavine Rimljanov, ko je bil na čelu Julij Cezar. Vse do srednjega veka Pariz ni bil toliko prepoznaven, kot je danes. Po gradnji muzeja Louvre, je Pariz postal ekonomsko in politično središče Francije. Leta 1789 je mesto zaznamovala francoska revolucija,ki je pomenila razpad francoske monarhije in uvedbo republike. Od tedaj je mesto pridobivalo na moči in pomembnosti. Številna zgodovinska dejanja so pustila pečat na francoski kulturi, kateri pričajo številni muzeji. Poznana in cenjena je tudi francoska kulinarika. Priporočamo, da poskusiš nekaj izmed tradicionalnih jedi, kot so: pašteta iz gosjih jeter (foie gras), polži (escargots), quiche lorraine (slana pita), palačinke na 1001 način, maslene rogljičke, francosko štruco v spremstvu tipičnega francoskega sira in kozarcem vina ali šampanjca (penečega vina iz pokrajine Champagne). Zagotavljamo, da vsakdo najde nekaj zase, v kolikor so ti všeč sladice, obišči »Laudree« in njihove znane macronse ,ki so pregrešno dobri.

Pariz - Nočno življenje

Pariz je mesto luči, posebej zanimivo tudi ponoči, saj ima pestro nočno dogajanje, paleto možnosti za divjo zabavo, umirjeno večerno druženje ali sprehod mimo Eiflovega stolpa. Poleg različnih restavracij in lounge barov, je tukaj še paleta klubov in raznolikih barov. Za živahno vzdušje obišči »Bastille« in »Oberkampf« v 11. okrožju, za nekoliko bolj sproščeno pa okrožje »Marais«. V kolikor rad potuješ po evropskih mestih z avtobusom, boš verjetno opazil zanimivost, da v Parizu servirajo pivo v kozarcu 250ml in ne 0,5l kot je to navada v Nemčiji ali Angliji. Zabava v Parizu je lahko draga izkušnja, zato priporočamo da se med pripravljanjem za v klub privoščiš buteljko francoskega vina in nato odpraviš v pariški klub!

Zanimivosti o mestu Pariz

Med potovanjem po evropskih mestih si verjetno opazil ne-napisano pravilo o napitninah. V navadi je pustiti 10% končne vrednosti, v kolikor si bil s postrežbo zadovoljen. Pariz je glede napitnin specifičen, saj tukaj plačaš le toliko, kot je to zapisano na računu in nič več. V mestu je veliko priseljencev, kar odraža pestri vsakdan, ki ga lahko doživiš na ulici, v nočnem življenju, zato bodi previden na svojo lastnino, saj smo turisti prava atrakcija za žeparje in goljufe.

Okolica mesta - Pariz

Okolica Pariza ponuja številne destinacije, ki so prav tako kot mesto samo vredni ogleda. V njegovi neposredni bližini se nahaja Versailles, ki še spada pod Pariz in je idealna destinacija za sproščeno preživeto popoldne. V kolikor želiš preživeti športno-kulturno obarvan dan, se odpravi na jug mesta do »Fontainbleau«, kjer se nahaja graščina in zelena okolica primerna za kolesarjenje in pohodništvo. V kolikor imaš rad zabaviščne parke, obišči Disneyland Paris z avtobusom. Zabava zagotovljena!


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti