Avtobus do in iz Opatija

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Opatija

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Opatija

Opatija - Informacije o mestu

Opatija je mondeno obmorsko letovišče s pristaniščem v Kvarnerskem zalivu v Primorsko-goranski županiji. Zaradi svojih lepot ga velikokrat poimenujejo tudi Kraljica Jadrana. Leži ob vznožju planote Učka in je od slovenske meje oddaljeno pol ure vožnje. Mesto očara s kristalno čistim morjem, dih pa jemlje tudi z zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Glavna gospodarska dejavnost mesta je turizem. Turiste privablja skozi vse leto, tako zaradi ugodne klime kot tudi zaradi številnih aktivnosti, ki so jim na razpolago, a najbolj je oblegano v poletni sezoni, ko ga preplavijo turisti od blizu in daleč. Takrat je največ ponudbe za izlete z ladjicami do bližnjih in malo bolj oddaljenih otokov kot so otok Krk in Košljun, ter do istrskih mest Pula, Rijeka, Rovinj in Poreč. Skorajda obvezen je tudi izlet do mesta Labin, do katerega se lahko iz Opatije podate tudi s FlixBusom. Kristalno čisto morje nežno obliva Opatijo, ki je znana tudi po svojih čudovitih plažah. Najznamenitejša med njimi je betonirana plaža Slatina, ki se nahaja v samem centru ob sprehajališču Lungo Mare. Nagrajena je z modro zastavo ter je idealna za družine, z lahkim dostopom do morja pa je prilagojena tudi invalidom.
Priporočamo, da se podate dobri osem kilometrov jugozahodno od Opatije na plažo Medvejo, ki spada med eno najlepših na opatijski rivieri.
Čudovita prodnata plaža Sipar se nahaja v Moščeniški Dragi blizu Opatije. Tukaj pridejo na svoj račun tudi nudisti, saj je del plaže namenjen njim. Vsi lastniki psov pa bodo veseli podatka, da je tukaj plaža na kateri se lahko ohladijo tudi naši ljubljenčki.

FlixBus do Opatije vozi iz Bleda, Ljubljane in Postojne. S prestopanjem v Zagrebu pa se lahko tja odpravite tudi iz Maribora.

Opatija - Znamenitosti

Zagotovo ni nič bolj romantičnega kot sprehajanje ob morju, posebej ko to počnemo v dobri družbi. Lungo Mare je edinstveno obmorsko sprehajališče med Voloskim, Opatijo, Ičiči, Iko in Lovranom, ki so ga začeli urejati že davnega leta 1885, dokončno pa zgradili v letu 1991 ter je dolgo kar 12 kilometrov. Ob sprehajališču se vrstijo razkošne vile in poletne rezidence, pa tudi spominska obeležja znanih osebnosti.
Vsi željni zabave, ki se počutijo rojene pod srečno zvezdo lahko svojo srečo preizkusijo v Casinoju Rosalija.
Najbolj znana je vsekakor skulptura Deklice z galebom, ki je delo kiparja Zvonka Carja iz leta 1956. V neposredni bližini pa se nahaja tudi katoliška cerkev sv. Jakoba, zaščitnika Opatije. Pred cerkvijo Sv. Jakoba najdemo pozlačeno verzijo kipa Madonna del Mare. Original se je nekdaj nahajal na mestu kjer danes stoji skulptura Deklice z galebom, a ga je zrušilo neurje. Kip je postavila družina Kesselstatt v spomin na grofa Kesselstadta, ki je izginil v nevihti leta 1891. Danes se originalen kip nahaja v hrvaškem muzeju turizma, ustanovljenem leta 2007, v palači Angiolina, ki se nahaja v istoimenskem parku. Tudi park Sv. Jakoba, ki se nahaja le lučaj stran je vreden obiska, saj ima zasajenih preko 150 rastlinskih vrst tako iz Daljnega vzhoda, kot tudi iz Avstralije in Južne Amerike.
Oglejte si tudi cerkev Marijinega oznanjenja, ki jo najdemo na ulici Joakima Rakovca.

Opatija - Kultura in zgodovina

Turistična dejavnost v Opatiji ima več kot 170 letno tradicijo. Območje je bilo naseljeno že v prazgodovini, mesto kot ga poznamo danes pa se je začelo razvijati ob nekdanjem cerkvenem objektu opatija, po katerem je dobilo tudi ime. Cerkveni objekt se prvič omenja leta 1453, danes pa je vidna samo še cerkev sv. Jakoba, ki je bila tekom zgodovine tudi razširjena in pregrajena.
Leta 1844 se je z razvojem cestne in železniške infrastrukture začel razvoj moderne Opatije in posledično tudi turizma. Dokaze, da je bila Opatija modeno letovišče za avstro-ogrsko elito še danes srečujemo povsod po mestu.
Magičnost Opatije, je prvič odkril pomemben trgovec iz Reke Iginio Scarpa, zato je leta 1844 zgradil svoj počitniški dom in ga po svoji ženi poimenoval Villa Angiolina. Ta dogodek velja za začetek turizma v Opatiji. Nekaj desetletij kasneje so začeli urejati sprehajalno pot Lungo Mare, leta 1884 pa so postavili najstarejši hotel na vzhodni obali Jadrana, ki nosi ime Kvarner.

Opatija - Nočno življenje

Ko pade mrak nas restavracije z lokalnimi dobrotami in morskimi specialitetami kličejo pod svoje okrilje, noči pa se smemo zaključiti brez sprostitve ob kozarčku dobrega lokalnega vina, ki nam je na voljo v barih in lokalih na rivieri. Večer pa lahko nadaljujete v klubu kot sta Hemingway ali Colosseum Lounge & Beach Bar.
V juliju mestne ulice zavzamejo kralji in kraljice, princese in princi ter druge zgodovinsko pomembne osebe, ko v Opatiji poteka festival opatijske zgodovine.
Vsi sladkosnedci ne smete izpustiti nekajdnevnega festivala čokolade, ki vsakoletno poteka v mesecu decembru, prav tako pa konec leta mesto preplavijo božične stojnice v času adventa v Opatiji.

Zanimivosti o mestu Opatija

Ali ste vedeli, da v Opatiji najdemo sedež nizozemskega konzulata na Hrvaškem? Nahaja se na ulici 9. rujna.
Na delu sprehajališča Lungo Mare se nahaja hrvaška ulica slavnih, kjer imajo slavne osebnosti iz sveta športa, kulture in umetnosti svojo zvezdo. Med drugim tudi tragično preminuli košarkar Dražen Petrović in izumitelj Nikola Tesla.
Kako pomembno vlogo je imelo letovišče Opatija med Avstrijci pove tudi podatek, da so leta 1883 prvi turistični vodnik o Opatiji natisnili na Dunaju.


O avtorici Patricija

Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti