Avtobus do in iz Maribor

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Maribor

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Maribor

Maribor - Informacije o mestu

Maribor je drugo največje slovensko mesto, dom festivala Lent, številnih športnih dogodkov, dobre vinske kapljice in pozitivnih, veselih ljudi. Mesto se nahaja le 1 uro od Ljubljane, poleg izjemne narave Pohorja in številnih okoliških gričev, se ponaša tudi z dobrimi prometnimi povezavami do sosednje Avstrije in drugih priljubljenih destinacij.

Maribor - Znamenitosti

Ena glavnih znamenitosti Maribora je zagotovo najstarejša trta na svetu, ki danes šteje že več kot 400 let. Vzpenja se po »Hiši starte trte«, ki deluje kot informacijski center in kjer boš izvedel vse o vinogradništvu in vinarstvu na Štajerskem. Sprehodi se mimo Slomškove stolnice vse do Grajskega trga, kjer se nahaja Mariborski grad. V njem danes deluje Pokrajinski muzej Maribor. V kolikor pogledaš na drugo stran gradu, proti »Trgu svobode«, boš videl »vinsko klet Vinag«, kjer se razteza preko 2 kilometrov vinske zgodovine in preko 5 milijonov litrov vina! (ogled priporočamo, pred obiskom pokličite). Pot nadaljuj do Frančiškanske cerkve in Židovske sinagoge. Center Maribora si lahko ogledaš v enem dnevu, zato je idealna destinacija za krajši izlet z avtobusom.

Maribor - Kultura in zgodovina

Maribor velja za univerzitetno mesto, kjer ne manjka športnih in kulturnih dogodkov. Ljubiteljem smučanja je zagotovo poznana Zlata lisica (svetovni pokal v alpskem smučanju za dekleta), poleg tega pa najdemo na Pohorju adrenalinski park, sankališče (tudi v poletnih mesecih) ter kolesarke poti. Prijeten gorski zrak, zelena okolica in hiter spust v mesto središče mesta-vse to vam ponuja Maribor z okolico, ki je vreden ogleda v prav vseh letnih časih! Poleg tega se v Mariboru odvija ogromno koncertov in drugih kulturnih dogodkov, najbolj poznan je Festival Lent, ki privabi udeležence iz celotne Evrope. Avtobusni prevoz do Maribora še nikoli ni bil bolj enostaven in ugoden.

Maribor - Nočno življenje

Zdaj, ko veš kaj si ogledati v Mariboru, je čas za nekaj informacij o veselem nočnem življenju v štajerski prestolnici. Prebivalci Maribora so po naravi veseli in pozitivni ljudje, ki se radi zabavajo. Našli boste kar nekaj lokalov in klubov kot so Luft, Cantante cafe, Gustaf, Tako's, Štuk, Rožmarin in drugi. Razmišljaš o martinovanju v Sloveniji? S prijatelji praznuj praznik vina- martinovanje v Mariboru je nepozabna izkušnja, kjer zabava traja do jutranjih ur!


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti