Avtobus do in iz Salzburg

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Salzburg

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Salzburg glavna postaja (Lastenstraße)

Salzburg South (Hellbrunner Landesstraße)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Salzburg: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

83

Število avtobusnih postaj

2

Država

Avstrija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Salzburg

Salzburg - Informacije o mestu

Salzburg je eno izmed najstarejših avstijskih mest, kar odraža njegova bogata kultura in zgodovina. Hugo Von Hofmannsthal je opisal Salzburg kot: » Salzburg je srce osrčja Evrope«. Ne le njegova lega, temveč tudi kombinacija moderno-urbanega mesta s tradicionalno avstrijsko noto daje Salzburgu posebno vzdušje, ki se ga splača obiskati z avtobusom. Tukaj je bil rojen tudi poznani skladatelj Mozart. Danes mesto ponuja številne umetniške dogodke, ne le klasično glasbo in umetnost, temveč tudi alternativno glasbo in abstraktno vrsto umetnosti. Ko boš prišel v Salzburg z avtobusom, boš opazil številne študente, glasbenike, pisatelje in umenitke, ki so vedno odprti za pogovore in komuniciranje.

Salzburg - Znamenitosti

Zaradi bogate zgodovine staro mestno jedro Salzburga danes spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Tukaj boš našel številne restavracije, bare in hotele. Nahajajo se med »Kapuzinerberg« in »Mönchberg«, kjer stoji tudi baročna salzburška katedrala s samostanom Sv.Petra. Nepogrešljiva znamenitost Salzburga je zagotovo njegov grad, trdnjava Hohensalzburg, ki je bil zgrajen leta 1077 in velja danes za največji ohranjen grad v Srednji Evropi. Opaziti ga je mogoče že na poti do Salzburga z avtobusom. Ime mesta je sestavljeno iz besede salz, kar pomeni sol, saj je bil Salzburg v preteklosti pomembno središče soli. Priporočamo ti, da obiščeš rudnik soli v Salzburgu ali v zimskih časih znamenito salzburško božično tržnico.

Salzburg - Kultura in zgodovina

Kot že omenjeno, to avstrijsko mesto je prava kulturna poslastica. Rojstni kraj skladatelja Wolfgang Amadeus Mozart-a se nahaja nasproti glavnega trga, na najstarejši ulici v mestu imenovani Getriedgasse. Mozart se je rodil 27.1.1756 in pri sedmih letih že imel koncerte po Evropi in bil tako oznanjen kot čudežni otrok. V njegovi neposredni okolici se nahaja eden najbolj znanih živalskih vrtov v Avstriji, kjer lahko otroci vseh starosti preživimo zabaven dan. Poznan je po domovanju jaguarjev, ki so prava svetovna redkost. Najmlajši obiskovalci ZOO-ja lahko hranijo in se družijo s kozami, ovcami in ostalimi živalmi. Odpravi se sam, s prijatelji ali si privoščite družinski izlet v Salzburg, kjer te čaka ogromno zanimivosti.

Salzburg - Nočno življenje

Glasba je del Salzburga tudi ponoči. Različne zvrsti glasbe, od klasičnih koncertov do jazz glasbe in ostale komercialne pop glasbe. Možnosti so neomejene. Glavno dogajanje se odvija ob reki Salzach, v starem delu mesta, kjer se v poletnih mesecih na ulici odvijajo številni ulični koncerti in poletni festivali, ki privabljajo domače kot tuje obiskovalce. V kolikor bi rad našel zavetje, ti priporočamo jazz klub »Jazzit«, poznan po celotni Evropi. Smo te prepričali? Zagotovi si avtobusni prevoz do Avstrije, kaj praivš na enodveni izlet v Salzburg, morda lahko prej obiščeš tudi Dunaj!


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti