Avtobus do in iz Ljubljana

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Ljubljana

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Ljubljana

Ljubljana - Informacije o mestu

Ljubljana velja za pravo evropsko poslastico, saj je edinstvena v svoji velikosti in arihtekturni podobi. Čast njene lepote lahko pripišemo zgodovinskim obdobjem, slovitem arhitektu po imenu Jože Plečnik in prijaznim ljudem, ki jo danes ohranjajo posebno lepo. Zapelji se v Ljubljano z avtobusom, oglej si njene znamenitosti, pestro kulturno ter nočno dogajanje in uživaj v tem slovenskem biseru.

Ljubljana - Znamenitosti

Se sprašuješ kaj si ogledati v Ljubljani? Ta slovenski biser ima veliko znamenitosti. Skozi mesto teče reka Ljubljanica, ki jo prečkajo številni mostovi. Najbolj znana sta Zmajski most in Tromostovje, ki ga sestavljajo trije mostovi. Nahajajo se ob glavnem mestnem trgu imenovanem Prešernov trg, ki se nahaja v samem centru mesta. Krasi ga Prešernov spomenik, posvečen največjem slovenskem pesniku, ki je napisal tudi slovensko himno. Svojo pot lahko nadaljuješ vse do Ljubljanskega gradu, od koder boš imel krasen pogled na vso Ljubljano. Ko se sprehodiš do vrha, si lahko privoščiš kosilo v eni boljših restavracij v mestu, imenovano »Gostilna na gradu« in uživaš v tipičnih slovenskih jedeh ali prisostvuješ pestremu kulturnemu programu. Na poti z gradu se sprehodi do starega mestnega jedra, ki je poln manjših lokalov, butičnih trgovinic in restavracij. Tam se nahaja tudi Mestna hiša in številni vodnjaki. V kolikor si v Ljubljani za vikend, se na sobotno jutro odpravi do ljubljanske tržnice ali raziskuj mestne ulice. Priporočamo tudi kavo v nekoč najvišji stolpnici v mestu, imenovani Nebotičnik, od koder lahko posedaš in uživaš v razgledu.

Ljubljana - Kultura in zgodovina

Legenda pravi, da je Ljubljano ustanovil grški junak Jazon, ki je ukradel zlato runo. Ta je bežal vse od Črnega morja, preko Donave, Save in nazadnje Ljubljanice. Ob ljubljanskem jezeru je naletel na stašnega zmaja, ki je tam bival. Jazon ga je uspešno premagal in ubil. Ta pošast je danes simbol Ljubljane, ljubljanskega mestnega grba in ene glavnih znamenitosti, Zmajskega mostu. Danes ga krasijo štiri glave zmajev. Velik mestni pečat, na katerega smo Slovenci zelo ponosni je pustil svetovno znan arhitekt Jože Plečnik. V kolikor te zanimajo kulturni dogodki, je Ljubljana pravi naslov. Cankarjev dom ponuja pester kulturni program, poleg tega je tukaj še Drama, MGL, Slovenska filharmonija in številne razstave v Narodni galeriji. Središče umetniškega alternativnega dela najdemo na Metelkovi ulici, ki je vsekakor vredna obiska, kjer stoji tudi hostel Celica, eden najbolj inovativnih hostlov v Evropi.

Ljubljana - Nočno življenje

Ljubljansko nočno življenje je pestro vse dni v tednu. Med delavnikom so zelo obiskani lokali ob Ljubljanici, ki v večini obratujejo do 2:00 ponoči. Odlično izhodišče je lahko tudi »Centralna postaja« za sproščujoče vzdušje, na kozarec prosecca v »As Aperitivo«, ki je podnevi »As restavracija« in »Gostilna As« in v večernih urah lounge bar za mestne petičneže. Če vam je všeč clubbing scena, priporočamo Klub Cirkus, Top Six Club ali Pr'Skelet Disco Bar. Nočno dogajanje z alternativno glasbo se odvija na Metelkovi ulici ali rock glasba v Orto baru. Si želiš obiskati še ostale evropske prestolnice ali žurerske destinacije? Preglej avtobuse iz Ljubljane in odkrij celotno Evropo!

Zanimivosti o mestu Ljubljana

Ljubljana ponuja številne prireditve in festivale na prostem, eden večjih je Festival Junij, ko se na Kongresnem trgu zvrstijo številne prireditve, od kulturnih prireditev do koncertov, elektronske glasbe in mnogo več. Vsak drugi teden Ljubljanska tržnica gosti Odprto kuhno (»Open kitchen«), ki združuje najboljšo slovensko in tujo kulinariko in druženje ob kozarcu slovenskega (ali tujega) vina. Najbolj priljubljena kulinarična tržnica v Sloveniji, vabi vse od pomladi po pozne jeseni. Privošči si kosilo, prigrizek ali le posladek od enih boljših ponudnikov restavracij pri nas.

Okolica mesta - Ljubljana

Ljubljana se nahaja v središču Slovenije, kjer se srečajo vremenski vplivi iz gorskih Alp, Sredozemlja, nižinskega Panonskega sveta in kamnitega Krasa. Značilnost Slovenije je prav njena raznolikost, ki jo lahko doživiš le eno uro vožnje iz Ljubljane. Tako ti priporočamo, da se zapelješ na Bled ali Bohinj in si ogledaš alpsko jezero ali morda na slovensko obalo v prelepi Piran, na poti pa si ogledaš tudi Postojsko jamo. V kolikor želiš uživati v neokrnjeni naravi, gozdovi in čisti vodi, obišči dolino reke Soče (Tolmin, Kobarid, Bovec) ali Logarsko dolino, ki je idealna destinacija za sprostitev, uživanje v naravi, kolesarjenje, pohodništvo ali le odklop od vsakdanjega življenja. Slovenija je neokrnjeni biser vreden ogleda!


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti