Avtobus do in iz Praga

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Praga

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Praga (avtobusna postaja ÚAN Florenc)

Praga glavna železniška postaja

Prague Anděl (Na Knížecí)

Prague Černý Most

Prague Holešovice

Prague Hradčanská

Prague Roztyly

Praha,,Zličín

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Praga: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

297

Število avtobusnih postaj

8

Država

Češka

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Praga

Praga - Informacije o mestu

Praga je fascinantno mesto in kulturno središče za popotnike. Bila je dom številnih pomembnih oseb, vključno s pisateljem Jan Neruda, nekdanjim predsednikom Václav Havel in kraljem Charlesom IV. Praški grad, ki je bil zgrajen v 9.stoletju, je igral pomembno vlogo v preteklosti, od koder so vladali, nazadnje pa je bil sedež predsednika države. Najstarejši del gradu ostaja pristen in nedotaknjen še danes. Se bojiš, da ga boš zgrešil? Vsak večer bo le-ta spektakularno obsijan. Zagotovo ga boš videl, peš ali morda z avtobusa na poti do Prage. Iščeš razgled, ki bo jemal dih? Mogoč je s katedrale St. Vitrusa, zgrajene v 14.stoletju. V svetovno znani katedrali si lahko ogledaš grobnico Janeza Nepomuka, ki se nahaja v stoplu. Če se ti ne ljubi hoditi po stopnicah, lahko se sprehodiš do druge strani Prage, ki ju loči najstarejši kamnit most v Evropi-Karlov most. Gradnja le tega se je začela v 14.stoletju in se nadaljevala naslednjih 100 let, med tem časom pa so obnovili in zamenjali približno 75 kipov, ki si jih lahko ogledaš z mostu.

Praga - Znamenitosti

Z avtobusom do Prage boš imel na voljo si ogledati narodni park Viktov in spomenik Jan-Žižka. Še en nacionalni zaklad, ki se nahaja ob reki Vltava in v bližini srednjeveškega gradu. V neposredni bližini se nahaja “Vyšehrad”, kjer so pokopane znane češke osebnosti. Najstarejša evropska sinagoga se nahaja v židovski četrti, kjer je tudi več stoletij staro pokopališče in nasploh pomembno židovsko središče. V kolikor si želiš nakupovanja, ti priporočamo trg »Václavské náměstí», kjer se nahaja veliko trgovin. Opazil boš spomenik, po katerem je trg tudi poimenovan.

Praga - Kultura in zgodovina

Zgodovina Prage sega več kot 1000 let v preteklost, njen vpliv pa je skozi arhitekturo viden še danes. Veliko spomenikov spada na Unescov seznam znamenitosti, ki jih je vsekakor potrebno raziskati. Ko prispeš v Prago z avtobusom, ti priporočamo obisk »Anežský klášter«, ene prvih gotskih stavb. Njena lepota in edinstvenost sega do Italije, kjer najdemo imitacijo stavbe po imenu Belvedere. Stolp je visok 64metrov in vreden vsake stoplnice, saj boš od tod videl prekrasen razgled na mesto Praga. Še ena znamenitost vredna ogleda, tokrat z moderno arhitekturo je »hiša, ki pleše« (Tančící dům).

V prvem nadstropju se nahaja ena boljših restavracij v mestu »Ginger & Fred«, s pogledom na reko. Saj vemo, da ima češka prestolnica veliko znamenitosti, toda prav vse moraš obiskati, preden zapustiš Prago z avtobusom.

Praga - Nočno življenje

Kot vsa večja evropska mesta, tudi Praga ponuja bogato izbiro različnih barov, klubov in koncertov. Toda nočno življenje tukaj je še posebej priljubljeno s strani potnikov naših avtobusov zaradi svojih nizkih cen. Si velik ljubitelj piva ali si ga privoščiš le občasno? Češko pivo slovi kot eno najkakovostejših na svetu, kot sta “Pilsner Urquell” ali “Budweiser”. Kaj boljšega kot uživati dobro in poceni pivo! Priporočamo ti obisk v restavraciji Pilsner Urquell »Kolkovna« in »Novoměstský pivovar«, kjer boš lahko poskusil najboljše točeno pivo. Za vse avtobusne potnike, ki si želijo žurersko preživete noči, je Praga odlična destinacija. “Karlovy Lázně” je največji klub v vzhodni Evropi, s kar petimi nadstropji, odprt vse dni v tednu. Vsako nadstropje predvaja različno zvrst glasbe, kjer je zabava poskrbljena. Nekoliko manjši klub (saj večji ne more biti) je »Duplex«, ki se nahaja neposredno ob trgu Václavské náměstí - Wenceslas Square.

Zanimivosti o mestu Praga

Baročna Loreto kapela je poznana po svojem zvonenju, ki se vsako polno uro oglasi s 27 zvonovi. Prav tako astronomska ura, od 9.ure dalje »uprizori« sprehod apostolov. Nahaja se na mestni hiši na Staromestnem trgu, zgrajena je bil leta 1410. Ko se pripelješ v Prago z avtobusom, enostavno ne smeš zamuditi stolpa, kjer je ura, saj prikazuje tudi lunin in solarni čas. Več o sami uri priporočamo da si prebereš, saj je bila narejena cela študija okrog nje. Poleg klasičnih zvokov, boš imel možnost slišati tudi jazz in drugo glasbo, povsem brezplačno, na kakšnih mestnih stopnicah. Prisluhni ji!

Okolica mesta - Praga

Zelo priljubljena destinacija, le 30 kilometrov oddaljena od centra mesta je grad Karlštejn. Zgrajen je bil leta 1348, posestvoval ga je tudi kralj Charles IV. Razkošen grad je okrašen z bogatimi in dragimi kamni, razlog vsega bogastva pa ostaja še danes nepoznan. Več o legendah in o Karlštejn gradu si preberi na njihovi spletni strani. Nekoliko dlje, približno 70 kilometrov stran se nahaja eno najbogatejših čeških mest Kutná Hora. Bogata zgodovina je vidna na vsakem vogalu mesta, poseben pečat je pustil baročni in gotski slog, in arhaično tlakovane ceste. Staro mestno jedro spada pod svetovno dediščino UNESCO in je idelana destinacija za enodnevni izlet.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti