Če imaš težave pri dostopanju do tega spletnega mesta, te prosimo, da nas pokličeš na +49 (0)30 300 137 300 ali prek aplikacije Pomočnik Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Avtobus do in iz Siegen

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.

Klikni tukaj
Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.

Potovanje z avtobusom in okolje
Velika mreža avtobusnih povezav

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 2.500 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.

Pregled naših povezav
Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in vtičnicami.

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.

Storitve na naših avtobusih

Vozni red za mesto: Siegen

Najdi vozni red za prevoze med
in
Izberi dneve
Odide
prihod
Dan v tednu Spremembe Odh. Trajanje Prih. Od
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezerviraj zdaj' §§
Trajanje: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Čas prestopanja: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
prek
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Te zanima Siegen? Več mest, ki so znana po živalski vrtovi in akvariji:

O avtorici Patricija

Patricija Zagotovo ne spadam med ekstremne popotnike, a odkar sem pri šestnajstnih letih obiskala Firence sem v sebi odkrila strast do potovanja, načrtovanih in spontanih izletov, ljubezen do odkrivanja sveta za vogalom in do spoznavanja najrazličnejših kultur ter navezovanja mednarodnih prijateljstev. Od takrat se droben delec mene nikakor ne more ustaliti in me vedno znova prisili, da spakiram kovčke ali pa samo nahrbtnik in se podam na pot. Včasih te moje potovalne avanture postanejo tudi zgodba na mojem blogu Postcards.
Ptuj
30 let
Backpacker

Turistične informacije o mestu Siegen

Dicker Turm v Siegenu

Siegen - Informacije o mestu

Eno najmanjših nemških univerzitetnih mest, Siegen, leži na jugu nemške zvezne dežele Severnega Porenja-Vestfalija ob reki Sieg. Mesto s populacijo nekaj več kot 100 tisoč prebivalcev je od glavnega mesta Severnega Porenja-Vestfalije, Düsseldorfa oddaljeno dobrih 130 kilometrov, od mesta Köln pa 75 kilometrov.

Siegen, katerega večji del industrije danes temelji na kovinarstvu in obdelavi kovin, je administrativni center južne Vestfalije. Mesto je majhno in do potankosti ga lahko raziščete v enem dnevu, zato vam priporočamo, da ogled združite z ogledom Düsseldorfa, Kölna ali Bonna. 

FlixBus vas iz Slovenije do mesta Siegen odpelje iz Ljubljane, Maribora ali Ptuja, vendar boste morali prestopati v katerem izmed večjih mest, na primer v Münchnu, na Dunaju ali v Frankfurtu.

Stavbe v Siegenu

Siegen - Znamenitosti

Siegen je bil v drugi svetovni vojni močno poškodovan in kar dve tretjini mesta je bilo uničenega, a lahko kljub temu danes v mestu najdemo marsikaj zanimivega, med drugim tudi muzej na 27 kvadratnih metrih posvečen glasbenim legendam Beatlom. Omenjeni muzej se nahaja na naslovu Sohlbacher Strasse 24 in velja za najmanjši muzej na svetu, ki je posvečen tej angleški glasbeni skupini. Muzej je res nekaj posebnega in bo zagotovo nova izkušnja za tudi za vse tiste, ki ste obiskali že veliko muzejev. Ustanovitelj, strastni oboževalec skupine že od najstniških let, Harold Krämer, je dve sobi svojega doma v Siegnu popolnoma opremil z zbirateljskimi stvarmi, od slik in plakatov, tudi takšnih na katere so se člani skupine osebno podpisali, do glasbenih plošč. Leta je 2000 prišel celo v Guinnessovo knjigo rekordov

V Siegnu najdemo Zgornji (Oberes schloss) in Spodnji grad (Unteres Schloss). Zgornji grad iz 16. stoletja se nahaja na griču Siegberg, v njem pa že sto let obratuje Deželni muzej mesta Siegen, ki je znan predvsem po zbirki originalnih slik baročnega slikarja rojenega v Siegnu, Petra Paula Rubensa. Od Zgornjega gradu se lahko skozi grajski park spustimo do starega mestnega središča, kjer najdemo mestno hišo. Staro mestno središče sestavljajo stare stavbe zgrajene v tipični predalčni tehniki. Iz mestnega središča nadaljujejo svojo pot do Spodnjega gradu, ki je dokončno podobo dobil v 17. stoletju in je znan po svojem debelem stolpu z zvonovi. Danes so v Spodnjem gradu prostori najrazličnejših državnih ustanov. V mestu lahko obiščete tudi Muzej sodobne umetnosti (Museum für Gegenwartskunst), ki se nahaja v Spodjem gradu ali pa mestno galerijo Haus Seel na trgu Kornmarkt. 

Med najpomembnejše mestne cerkve spadajo cerkev sv. Martina, jezuitska cerkev sv. Marije iz zgodnjega 18. stoletja in cerkev sv. Nikolaja

Siegen - Kultura in zgodovina

Leta 1079 se v dokumentih prvič pojavi ime Sigena. Ime je mesto dobilo po keltskem poimenovanju reke, ki teče skozi njega. Zgodovina mesta je močno povezana z rudniki v bližini in z rudarsko industrijo, ki je bila glavni vir dohodka in bogastva mesta. Na to bogato obdobje spominjata dva bronasta kipa, talilni človek in rudar, ki stojita pred glavno železniško postajo. Leta 1224 se Siegen omenja kot novo mesto, ki pripada nassauski grofiji ter kölnski nadškofiji. Tako je bilo vse do 1. februarja 1381, ko je lastništvo prešlo v celoti pod Nassau. V 16. stoletju je mesto zgradilo obrambni zid s šestnajstimi stolpi in s tremi mestnimi vrati. V srednjeveških požarih je bil Siegen večkrat močneje poškodovan. Leta 1616 je Johann VII ustanovil šolo za viteze, kasneje pa še Frančiškanski samostan. Mesto se je soočalo z napetostjo med protestanti in katoliki, spopadi pa so doživeli vrhunec pod zadnjim katoliškim voditeljem Wilhelmu Hyacinthu, ki so ga nemiri stali prestola. Kasneje je mesto prešlo pod francosko in prusko oblast. 1. marca 1923 je postalo neodvisno mesto, a je status izgubilo petdeset let kasneje, ko je prebivalstvo mesta tudi prvič preseglo 100 tisoč. Tekom druge svetovne vojne je bilo mesto močno bombardirano, saj je skozi Siegen potekala železnica, ki je imela ključno transportno vlogo v vojnih časih. 

Siegen ponoči

Siegen - Nočno življenje

Nočno življenje v mestu narekujejo študentje, ki se radi zadržujejo v klubu Meyer in v klubu Das Wohnzimmer, slednji je opremljen v slogu 60. let. Študentje vsakoletno organizirajo tudi študentski filmski festival imenovan The Golden Monaco, na katerem so nagrajeni najboljši študentski filmi.

V mesecu juniju je v mestu organiziran sejem Johannimartk, ki ima bogato 400 letno tradicijo, v mesecu juliju pa se z Rubensfestom poklonijo slavnemu slikarju. V avgustu je organiziran kino na prostem, v mesecu decembru pa tradicionalni božično-novoletni sejem.

Zanimivosti o mestu Siegen

Najslavnejši prebivalec mesta je baročni slikar Peter Pavel Rubens, ki je v svoji bogati slikarski karieri naslikal več kot 1500 del. Siegen zaradi njega marsikdaj poimenujejo tudi Rubensovo mesto. Rojen je bil 29. junija 1577 flamskim staršem, ki sta se pred preganjanjem protestantov iz Belgije zatekla v Nemčijo. Čeprav sta bila starša kalvinista, je Rubens odraščal kot katolik. Po očetovi smrti sta se Rubens in njegova mama preselila nazaj v Antwerpen, kjer je kasneje postal pomembna osebnost katoliške protireformacije. Imel je uspešno slikarsko kariero, deloval pa je tudi kot odposlanec in diplomant. Veliko je deloval v Italiji, kjer se je v mladosti tudi šolal, v Španiji in Angliji so ga povišali v viteza. Leta 1926 so mu na univerzi Cambridge podarili celo naslov Mojstra umetnosti. V Siegnu je na ogled njegovih devet originalnih slik.
 

Siegen : Tvoja avtobusna postaja

Avtobusna vozovnica od 4,99 €
Število povezav iz Siegen 91
Število avtobusnih postaj v Siegen 1
Država Nemčija