Avtobus do in iz Hamburg

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Hamburg

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Hamburg glavna avtobusna postaja

Hamburg-Harburg (station)

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Hamburg: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

206

Število avtobusnih postaj

2

Država

Nemčija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Hamburg

Hamburg - Informacije o mestu

Hamburg je drugo največje mesto v Nemčiji ter sedmo največje v Evropski uniji z nekaj več kot 1.8 milijona prebivalcev. Skozi mesto teče reka Laba (Elbe), ki je ena večjih v centralni Evropi in služi kot dovozna pot do hamburškega pristanišča, ki je največje v Nemčiji in za celotno regijo pomeni zelo pomembno dejavnost. V mestu najdemo veliko različnih slogov arhitekture in presenetljivo malo nebotičnikov. Mesto je zelo multikulturno, saj kar eno tretjino prebivalstva predstavljajo migranti z različnih delov sveta. Kultura je pomemben del tamkajšnjega življenja in v mestu najdemo kar 40 gledališč, 60 muzejev in več kot 100 koncertnih hal in klubov.

Hamburg - Znamenitosti

Kot že omenjeno, ima Hamburg zelo veliko pristanišče, ki si ga lahko celo z morja ogledamo z enim od organiziranih prevozov z ladjo, ki štarta v Landungsbrücken. Nekdanje čudovite, iz rdeče opeke zgrajene skladiščne hale, si lahko ogledamo na prelepi obnovljeni pešpoti, ki nas popelje med njimi. Naslednja edinstvena atrakcija je Miniatur Wunderland, z največjo miniaturo železnice na svetu, dolgo kar 12 kilometrov. V Hamburgu se nahaja ena najbolj priznanih umetnostnih galerij, Kunsthalle Hamburg. V samem centru starega mestnega jedra najdemo Hamburg Rathaus ali mestno hišo, dokončno zgrajeno leta 1897. Stavba je že na zunaj izredno lepa, lahko pa se udeležimo tudi vodenega ogleda po njeni notranjosti. V mestu se nahaja veliko cerkev, a najbolj znana je cerkev St. Michael's, zgrajena v baročnem slogu okoli leta 1750. Z lahkoto jo opazimo zaradi dveh 132 metrov visokih stebrov, na katere se lahko povzpnemo po stopnicah ali z dvigalom in uživamo v razgledu na mesto in pristanišče. Če bi radi izvedeli več o bogati pomorski zgodovini Hamburga, je International Maritime Museum pravi naslov. V izjemno lepih razgledih lahko uživamo na sprehodu ob dveh umetno narejenih jezerih Alster.

Hamburg - Kultura in zgodovina

Začetki Hamburga segajo v drugo stoletje našega štetja, ko je dobil ime Treva. Ime Hamburg se je mesta prijelo šele kasneje, leta 808, ko so na območju zgradili prvi grad, prav z imenom Hamburg. Grad je ležal na skalnatem terenu med rekama Alster in Laba ter služil kot trdnjava za obrambo pred napadi Slovanov. Hamburg je bil skozi zgodovino večkrat uničen in zavzet, npr. leta 845 je bil popolnoma uničen s strani vikingov. Mesto je leta 1806 postalo suverena država, a ga je kmalu za tem zavzel Napoleon in proglasil za del francoskega imperija. Leta 1814 je bil Hamburg osvobojen in ponovno proglašen za enotno mesto – državo. Že leto kasneje pa je postal ena izmed 39 suverenih držav Nemške konfederacije. Med drugo svetovno vojno je bilo mesto zelo hudo poškodovano.

Hamburg - Nočno življenje

Nočno življenje v Hamburgu je mlado in dinamično, kar ga uvršča med najboljše v Evropi. Center dogajanja je ulica Reeperbahn, ki je sicer dolga samo 1km, a na njej najdemo nekaj za vsakega, od erotičnih nočnih klubov, do pivnic in modernih diskotek. Lahko zaidemo v poceni bare, kot npr. Ex-Sparr, kjer se zadržujejo študentje ali v luksuzne cocktail bare kot je recimo Glanz & Gloria. Za ljubitelje elektronske glasbe so prava izbira Halo, Moondoo, Villa Nova, Prinzebar in mnogi drugi, rockerji pa se bodo počutili doma v Molotow ali Gruespan barih. V Hamburgu je zelo prisotna tudi alternativna scena, ki ima središče le nekaj korakov od Reeperbahn, v Sternschanze. Hamburg ima tudi nekaj izjemno elitnih lokalov, kot npr. Privileg, v katerem se nahaja največji zasebni akvarij v Evropi ali Le Lion Bar, kjer nam bodo postregli z enimi najboljših cocktailov v državi. Skratka, možnosti je veliko in nepozabne noči so zagotovljene za vsakega.

Zanimivosti o mestu Hamburg

Dejstvu, da ima Hamburg največje pristanišče v Nemčiji, gre zahvala za stalno dobavo sestavin iz tujine, zaradi česar se je kulinarika razvila v zelo raznoliko. Tako se hamburška kuhinja nekoliko razlikuje od tiste v ostalih delih Nemčije, saj se uporablja npr. veliko začimb iz Indije in Južne Amerike, ki so jih v Hamburg začeli dobavljati že v 16. stoletju. Zaradi bližine reke Labe je na jedilniku veliko ribjih jedi. Najpogosteje uporabljena riba je slanik, ki ga pripravljajo na različne načine, največkrat pa paniranega ali vloženega na poseben način. Značilna je tudi dimljena jegulja, ki jo v uličnih kioskih pripravljajo že od 19. stoletja, našli pa jo bomo tudi v tipičnih lokalnih restavracijah. Še ena značilna jed je cvrta ribja plošča z nadevom slanine in navadno postrežena s krompirjem (Finkenwerder Scholle). V Hamburški kulinariki so zelo popularne tudi juhe, najbolj poznana je kar Hamburger juha, narejena iz jastoga in postrežena s kislo smetano in drobnjakom (obstaja tudi različica s škampi namesto jastoga). Zaradi multikulturnosti mesta je seveda na ulici moč najti številne kebabe, azijske jedi, pizzo, pa tudi veliko lokalnih prigrizkov, med katerimi je najbolj znan Fischbrötchen – sendvič z ribo, sušeno čebulo, kumaricami in posebnimi namazi. Če pa hočete poskusiti jed, ki je bila zelo priljubljena pri mornarjih, je to Labskaus – krožnik je sestavljen iz mlete govedine, pretlačenega krompirja in čebule, vložene rdeče pese, kumarice, slanika in jajca na oko na vrhu. Ne smemo izpustiti niti Grünkohl – krompir s slanino in ohrovtom ter značilne klobase. Za sladokusce ima Hamburg nekaj, kar s težavo najdemo drugje, to je t.i. Franzbrötchen, neke vrste francoski rogljiček z dodatkom cimeta in posut s sladkorjem. Hamburg ima kar 10 restavracij z Michellinovo zvezdico in obilico drugih, dostopnejših, kjer lahko poskusimo odlično lokalno kulinariko.

Okolica mesta - Hamburg

V Hamburgu je res veliko videti in ne bo nam dolgčas, če mesto obiščemo za nekaj dni. Če pa se nameravamo v mestu zadržati dlje in smo si vse kotičke in znamenitosti že ogledali, ponuja tudi okolica Hamburga veliko biserov. Na oddih v naravo se lahko odpravimo v Altes land, ki je največji sadovnjak v Evropi. Poleg svežega sadja najdemo tam muzeje, cerkve in prelepo pokrajino. Še ena možnost za dnevni izlet je Luebeck, ki je od Hamburga oddaljen cca. 60 km in je del Unescove svetovne dediščine. Prav na meji z Dansko, ki je sicer od mesta oddaljena le dobrih 200 km, leži otok Sylt, ki se ponaša s prelepimi peščenimi plažami, na katerih pogosto prirejajo odlične zabave.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti