Avtobus do in iz Treviso

Informacije COVID-19

Informacije za naše potnike.
Klikni tukaj

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Treviso

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Treviso

Odkrij vse destinacije

Razišči zemljevid
Treviso: Hitre informacije
Mesta s neposredno povezavo

29

Število avtobusnih postaj

1

Država

Italija

Okolju prijazno potovanje?

da

Turistične informacije o mestu Treviso

Treviso - Informacije o mestu

Mesto Trbiž (Treviso) se nahaja na severu Italije in je glavno mesto istoimenske province v pokrajini Benečiji (Veneto) ter je od Benetk oddaljeno približno 30 kilometrov. Šteje nekaj več kot 80 tisoč prebivalcev v samem mestnem jedru ter približno 200 tisoč, če štejemo tudi okolico mesta. Staro mestno jedro je prepredeno z ozkimi ulicami, značilnimi za srednjeveška mesta in obdano z obzidjem, ki je še danes zelo dobro ohranjeno. Treviso je sedež mednarodno uspešnih podjetij, kot so: De'Longhi, Geox, Diadora, Benetton, Stefanel, Lotto... Popotnikom je mesto gotovo zelo dobro poznano, saj se v Trevisu nahaja letališče z odličnimi povezavami in veliko low-cost ponudniki ter je Sloveniji razmeroma blizu in zelo lahko dostopno. Seveda, kako drugače kot tudi s FlixBus avtobusom.

Treviso - Znamenitosti

Čeprav je mesto razmeroma majhno, imamo v Trevisu res veliko videti. Lepot mesta se lahko navžijemo med sprehodom po pešpoti ob reki Sile, ki prečka mesto. Ne smemo izpustiti ogleda mogočne katedrale San Pietro na trgu Duomo, ki je bila zgrajena v 15. stoletju in na zunaj spominja na grški tempelj. Na glavnem trgu se nahaja tudi eden izmed ogleda vrednih trbiških muzejev, il Museo Diocesiano d'Arte Sacra. Mesto ima zelo dobro ohranjeno obzidje s štirimi nekdanjimi vhodi v mesto, prav tako zgrajeno v 15. stoletju. Na jugo-zahodnem delu starega mestnega jedra se nahaja prelepa opečnata cerkev, zgrajena v gotskem slogu, imenovana San Nicolo. Treviso ima veliko vodnih kanalov, ki ustvarjajo prav čarobno atmosfero in spominjajo na tiste v Benetkah. V samem centru mesta najdemo slikovit trg, Piazza dei Signori, na katerem se nahaja palača Palazzo dei Trecento, zgrajena v 12. stoletju kot nekdanji sedež uprave Trevisa. Eden najlepših krajev v mestu pa je ribja tržnica ali pescheria, ki je postavljena na majhnem otoku sredi reke SIle in kjer lokalni ribiči prodajajo dnevno ulovljene sveže ribe.

Treviso - Kultura in zgodovina

Ruševine starega mesta, najdene ob reki Sile, zgodovinarji umeščajo v bakreno dobo (15. stoletje pred našim štetjem) in veljajo za začetke mesta Treviso. V 10. stoletju pred našim štetjem je mesto zasedlo antično ljudstvo Veneti, ki so bili kasneje vzeti pod okrilje Rimskega imperija. Mesto je doživelo razcvet v 13. stoletju, v času vladavine družine Camino. Za nekaj časa je bilo zasedeno s strani Napoleona in Francozov, kasneje pa je spadalo pod Avstrijo do leta 1866, ko je bilo ponovno združeno z Italijo in je tako pridobilo nazaj svojo stabilnost. Treviso je bil bombardiran v obeh svetovnih vojnah in v veliki meri poškodovan, zato je večina zgradb odlično obnovljenih, vključno s katedralo San Pietro.

Treviso - Nočno življenje

Treviso je zelo živahno in veselo mesto, že zgodaj zvečer lahko na ulicah in mestnih trgih opazimo ogromno ljudi vseh starosti, ki se odpravijo ven na sprehod in t.i. ''aperitivo''. Mesto je polno barov, kjer lokalni prebivalci sedijo ob kozarcu ohlajenega prosecca, za te kraje značilnega penečega vina. Dogajanje je strnjeno okoli trga ''Piazza dei Signori'' in ob celotni dolžini kanala, ki teče skozi mesto. Obvezen pa je tudi postanek v enem izmed vinskih barov v okolici ribarnice (Pescheria), kjer lahko zares občutimo utrip mesta in se zlijemo z lokalnim prebivalstvom. Mestno jedro je torej nekoliko bolj umirjeno, v predmestju pa lahko najdemo veliko diskotek in klubov, med katerimi so najbolj znani: Mesdames – za ljubitelje raggaetona, Hip Hop in R'n'b glasbe, Amami – za ljubitelje house glasbe in Havana z latino glasbo.

Zanimivosti o mestu Treviso

Treviso se nahaja v geografsko zelo ugodnem položaju, zaradi česar je izbor sestavin zelo pester in to se odraža v lokalni kulinariki. V kraju raste širok spekter vrtnin, med katerimi zelo značilen radič (radicchio di Treviso), kot tudi sadja in žitaric, zelo razširjena pa je tudi živinoreja. Zaradi obilice tekočih vod se v lokalni kulinariki veliko uporabljajo sladkovodne ribe, kot tudi ribe iz bližnjega Jadranskega morja. Nekaj najbolj značilnih jedi za to področje je: bigoli in salsa – testenine v omaki iz inčunov, risotto al nero di seppia – črna rižota s sipinim črnilom in sarde in saor – vložene sardine v sladko-kisli marinadi. Ne smemo pozabiti na peneče vino Prosecco in znano sladico Tiramisu, obe specialiteti namreč izhajata prav s tega področja. Popotniki z nekoliko tanjšo denarnico lahko lokalne specialitete poskusijo v odlični restavraciji Giardino Bistrot ali v mesni restavraciji Carbone, za ljubitelje visoke kulinarike pa sta prava naslova Ristorantino L'Invito ali restavracija Antico Morer.

Okolica mesta - Treviso

Okolica Trevisa ponuja nekaj za vsakega, mesto je obkroženo s prelepo naravo in očarljivimi majhnimi mesteci. Vasica Asolo, leži na griču severno od Trevisa in ponuja slikovite poglede na okolico. Asolo je znan tudi po pridelavi kvalitetnih vin in je tako obvezna postojanka ljubiteljev vina. Prav tako vredna ogleda je srednjeveška vas Conegliano, ki leži na vznožju Alp. Ima izjemno lepo cerkev ter šolo, v kateri so ohranjene freske iz 16. stoletja. Vas Follina, ki se je nedavno odprla turizmu, sedaj ponuja izbor hotelov in restavracij, ohranila pa je utrip majhne neokrnjene vasice. Okolica Trevisa je idealna za oddih v naravi, šport ali pokušino vin v eni izmed mnogih vinskih kleti ter za uživanje gurmanskih specialitet.


O avtorici Katja

Kaj me navdihuje in motivira v življenju? Definitivno so to potovanja, odkrivanje skritih kotičkov sveta in spoznavanje novih ljudi. Ohh, in že nestrpno čakam na naslednje potovanje! Naj bo to vikend izlet v Toskano, obisk Berlina ali le enosmerna vozovnica do Pariza. Prav spontane in malce nore ideje so tiste, ki ustvarjajo nepozabna doživetja. Najraje imam velika mesta, moje najljubše je Barcelona. Vedno polna temperamentnih ljudi, odličnih tapasov, sangrije, peščenih plaž in norih žurov. Morda se kdaj preselim tja. No, za zdaj pa vas veselo pozdravljam iz lepe Ljubljane.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti