Avtobus do in iz Split

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Split

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Pogosto zastavljena vprašanja

Prihod v kraj Split s FlixBusom je preprost s povezavami iz 204 različnih mest. Na tvojem avtobusnem potovanju v kraj Split uživaj ob dodatnem prostoru za noge, električnih vtičnicah in sanitarijah. Večina naših avtobusov je opremljena tudi z brezplačnim Wi-Fijem. Da lahko koristiš vtičnice na avtobusih, ne pozabi vzeti s seboj ponilnikov. Prihrani pri namestitvah in se odpelji z nočnim avtobusom, če to ustreza tvojemu urniku.
Iščeš več dogodivščin? Najpopularnejše destinacije, do katerih lahko zlahka dostopaš iz kraja Split so Zagreb, Dubrovnik, Zadar. Ta mesta ponujajo cel kup izkušenj, zato začni raziskovati še danes!
Da, vsi FlixBusovi avtobusi v kraj Split so opremljeni za potnike z omejeno mobilnostjo. Stremimo k temu, da bi bili naši avtobusi čim udobnejši in dostopnejši za ljudi z omejitvami in omejeno mobilnostjo. Živali spremljevalke so dovoljene na vseh FlixBus avtobusih, ki potujejo v kraj Split. Prevoz invalidskih vozičkov, zložljivih invalidskih vozičkov, pripomočkov za hojo in drugih pripomočkov za mobilnost, je brezplačen.
Če se načrti spremenijo, lahko odpoveš ali spremeniš avtobusno vozovnico v kraj Split do 15 minut pred odhodom. Za več informacij obišči našo politiko odpovedi in vodnik po spremembah.
Avtobusno vozovnico do kraja Split lahko uporabiš tako, da vozniku preprosto pokažeš QR kodo iz e-poštne potrditve ali znotraj FlixBusove aplikacije. Vozovnice ti ni treba natisniti.
FlixBus ponuja cenovno ugodna avtobusna potovanja v kraj Split, nizke cene pa se začnejo že za 3,99 €, odvisno od lokacije odhoda.
Ena sama avtobusna postaja je v kraju Split. Poišči njeno lokacijo na zemljevidu te strani.
Nakup avtobusne vozovnice do kraja Split je enostaven. Rezerviraš lahko na spletu ali uporabiš brezplačno FlixBusovo aplikacijo za kar najbolj priročno izkušnjo in najboljše ponudbe. Poleg tega pa lahko rezerviraš sedež za vožnjo z avtobusom v kraj Split med postopkom rezervacije, če je ta možnost na voljo. Izbiraš lahko med različnimi vrstami sedežev, kot so panorama, miza in ležalni sedeži. FlixBus za plačilo avtobusne vozovnice v kraj Split sprejema številne načine plačila, kot so direktna debetna kartica, kreditna kartica (Visa/Mastercard/Maestro/Amex), PayPal, Carte Bleue in iDEal. V postopku odjave izberi najpriročnejši način zase. Zmanjšaš lahko tudi svoje ogljične emisije tako, da med rezervacijo avtobusne vozovnice pri FlixBusu izbereš možnost kompenzacije CO₂.
Ko greš v kraj Split s FlixBusom ti ni treba skrbeti glede količine prtljage. Tvoja avtobusna vozovnica vključuje BREZPLAČEN kos osebne prtljage (30x42x18 cm, do 7 kg) in en kos prijavljene prtljage (50x80x30 cm, do 20 kg). Za informacije o dodatni ali posebni prtljagi si oglej to stran. Mnogi naši avtobusi so opremljeni z nosilci za kolesa zadaj ali pa imajo posebne prevleke za kolesa. Oglej si to povezavo za navodila o jemanju kolesa v kraj Split in to povezavo za stroške prevoza koles.

Turistične informacije o mestu Split

Split - Informacije o mestu

Mnogi so mnenja, da je to najlepše mesto pri naših južnih sosedih, vsekakor je Split drugo največje mesto na Hrvaškem in največje in najbolj prepoznavno mesto Dalmacije. Obmorska lega, bogati obačaji in tradicija, ki se srečajo z lepoto narave so vredni, da obiščeš Split z avtobusom. Si želiš pokukati v skrivnostno Dioklecijanovo palačo, dotakniti palca na nogi znanega Grgur Ninski? Imaš raje kopanje v znani splitski rivieri ali pestro nočno življenje? Split je pravi naslov, zaot skoči na avtobus do Splita in naj se pustolovščina začne!

Split - Znamenitosti

Se sprašuješ, kaj si ogledati v Splitu? Neizogiben odgovor je Dioklecijanova palača, ki je tudi drugo ime za Split. Carska rezidenca je bila zgrajena v 4. stoletju in tako velja kot eno najstarejših stavb in najbolje ohranjenih antičnih palač na svetu. Verjamemo, da to bo njena lokacija in izgled presenetila, saj se nahaja v mestnem središču, med ozkimi ulicami in med številnimi bari in sladoledarno. Privošči si kavo na Peristilu in se odpravi proti S delu mesta, kjer se nahaja kip Grgur Ninski-ja. Pomisli na skrito željo in se dotakni njegovega palca na nogi. Z nekoliko sreče in pozitivnih misli se ti bo skrita želja tudi uresničila! Ostala dela umetnika in avtorja spomenika si lahko ogledaš v »Galerija Meštrović«, ki je vredna ogleda.

Split - Kultura in zgodovina

Split ima zelo bogato zgodovino, ki se je začela že v davnem Rimskem cesarstvu. 5 kilometrov od današnjega mestnega jedra, se danes nahaja mesto Solin (tedaj imenovano Salone, ki je veljalo za četrto največje mesto v Rimskem cesarstvu). Tedanje mesto Spalatum je cesar Duijkecijan izbral kot kraj, kjer danes stoji veličastna palača – Dioklecijanova palača, ki je bila v poznih letih cesarja tudi njegovo domovanje. V 7. stoletju so v mesto prišli Avari in Slovani in močno porušili mesto, domačini pa so našli zatočišče prav za zidovi Dioklecijanove palače. Ta dogodek velja za začetek razvoja mesta Split, kot ga poznamo tudi danes. Ko boš prispel v Split z avtobusom, si oglej tudi splitsko katedralo in številne ostale kulturne in zgodovinske znamenitosti.

Split - Nočno življenje

Mesto je najbolj oblegano v poletnih mesecih, ko je tudi nočno življenje najbolj pestro in živahno. Eden najbolj znanih zbirališč je nočni klub Bačvice, ki se nahaja okrog Peradovićeve ulice in promenade. Zelo znan je tudi klub Vanilla, kjer nastopa veliko hrvaških glasbenikov. Nahaja se le 20 minut od samega mestnega središča. Imaš rad rock glasbo? Obišči klub O'Hara, najdeš ga tik za zalivom, kjer je plaža Bačvice.

Avtobusi iz in v kraj Split

Poišči cenovno najugodnejše avtobusne vozovnice iz in v kraj Split

Iščeš poceni avtobusne vozovnice iz v kraj Split? Mi poskrbimo zate z avtobusi, ki povezujejo Split že za 3,99 € – lahko pa prihraniš še več, če rezerviraš vnaprej. Imamo 1 postajo v kraju Split in do nje lahko dostopaš od 204 krajev odhodov. Le preveri na FlixBus mreži, če imaš povezavo v svojem mestu!

Zakaj potovati iz ali v kraj Split s FlixBusom

FlixBus združuje ugodne cene z udobjem, da lahko ponudi izvrstno potovalno izkušnjo svojim potnikom. Uživaj v udobni vožnji iz ali v kraj Split z našimi storitvami na avtobusih, kot so brezplačen Wi-Fi in električne vtičnice. Izberi svoj najljubši sedež pri rezervaciji in potuj pomirjeno, ker veš, da tvoja vozovnica vključuje en kos osebne prtljage in eno prijavljeno prtljago.

Kako lahko rezerviraš svojo avtobusno vozovnico iz ali v kraj Split

Rezervacija vozovnice s FlixBusom je enostavna: na tem spletnem mestu ali v brezplačni FlixBus aplikaciji lahko opraviš rezervacijo z le nekaj kliki. Ko kupiš svojo vozovnico iz ali v kraj Split na spletu, lahko izbiraš med različnimi varnimi načini spletnih plačil, kot so direktna debetna kartica, kreditna kartica (Visa/Mastercard/Maestro/Amex), PayPal, Carte Bleue in iDEal. Alternativno pa lahko plačaš tudi z gotovino kar na avtobusu ali na prodajnem mestu.

Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti