Avtobus do in iz Split

Zdravje in varnost

Poskrbite, da boste med potovanjem z nami varni tudi vi in drugi potniki.
Več

Udobje na avtobusu

Naši avtobusi so opremljeni z velikimi in udobnimi sedeži, straniščem, Wi-Fi povezavo in električnimi vtičnicami.
Storitve na naših avtobusih

Obsežna mreža avtobusnih povezav

Izbiraj med več kot 3.000 izletniškimi destinacijami v 35 državah in odkrij Evropo s FlixBusom.
Pregled naših povezav

Potuj okolju prijazno

Naši učinkoviti avtobusi se dokazano ponašajo z odličnim ogljičnim odtisom na potnika oz. prevoženi kilometer.
Potovanje z avtobusom in okolje

Na tej strani


Avtobusne postaje v Split

Prosimo, upoštevaj: na tvoji vozovnici bo naveden tvoj najnovejši naslov.

Odkrij vse destinacije

Turistične informacije o mestu Split

Split - Informacije o mestu

Mnogi so mnenja, da je to najlepše mesto pri naših južnih sosedih, vsekakor je Split drugo največje mesto na Hrvaškem in največje in najbolj prepoznavno mesto Dalmacije. Obmorska lega, bogati obačaji in tradicija, ki se srečajo z lepoto narave so vredni, da obiščeš Split z avtobusom. Si želiš pokukati v skrivnostno Dioklecijanovo palačo, dotakniti palca na nogi znanega Grgur Ninski? Imaš raje kopanje v znani splitski rivieri ali pestro nočno življenje? Split je pravi naslov, zaot skoči na avtobus do Splita in naj se pustolovščina začne!

Split - Znamenitosti

Se sprašuješ, kaj si ogledati v Splitu? Neizogiben odgovor je Dioklecijanova palača, ki je tudi drugo ime za Split. Carska rezidenca je bila zgrajena v 4. stoletju in tako velja kot eno najstarejših stavb in najbolje ohranjenih antičnih palač na svetu. Verjamemo, da to bo njena lokacija in izgled presenetila, saj se nahaja v mestnem središču, med ozkimi ulicami in med številnimi bari in sladoledarno. Privošči si kavo na Peristilu in se odpravi proti S delu mesta, kjer se nahaja kip Grgur Ninski-ja. Pomisli na skrito željo in se dotakni njegovega palca na nogi. Z nekoliko sreče in pozitivnih misli se ti bo skrita želja tudi uresničila! Ostala dela umetnika in avtorja spomenika si lahko ogledaš v »Galerija Meštrović«, ki je vredna ogleda.

Split - Kultura in zgodovina

Split ima zelo bogato zgodovino, ki se je začela že v davnem Rimskem cesarstvu. 5 kilometrov od današnjega mestnega jedra, se danes nahaja mesto Solin (tedaj imenovano Salone, ki je veljalo za četrto največje mesto v Rimskem cesarstvu). Tedanje mesto Spalatum je cesar Duijkecijan izbral kot kraj, kjer danes stoji veličastna palača – Dioklecijanova palača, ki je bila v poznih letih cesarja tudi njegovo domovanje. V 7. stoletju so v mesto prišli Avari in Slovani in močno porušili mesto, domačini pa so našli zatočišče prav za zidovi Dioklecijanove palače. Ta dogodek velja za začetek razvoja mesta Split, kot ga poznamo tudi danes. Ko boš prispel v Split z avtobusom, si oglej tudi splitsko katedralo in številne ostale kulturne in zgodovinske znamenitosti.

Split - Nočno življenje

Mesto je najbolj oblegano v poletnih mesecih, ko je tudi nočno življenje najbolj pestro in živahno. Eden najbolj znanih zbirališč je nočni klub Bačvice, ki se nahaja okrog Peradovićeve ulice in promenade. Zelo znan je tudi klub Vanilla, kjer nastopa veliko hrvaških glasbenikov. Nahaja se le 20 minut od samega mestnega središča. Imaš rad rock glasbo? Obišči klub O'Hara, najdeš ga tik za zalivom, kjer je plaža Bačvice.


Storitve na avtobusu so odvisne od razpoložljivosti